Zaalverantwoordelijken gezocht

 • Vind jij het ook belangrijk dat de trainster kan bezig zijn met training geven ipv touwtjes te verkopen?
 • Vind jij het als (nieuwe) ouder ook fijn om onthaald te worden en je vragen te kunnen stellen? Vind jij het een geruststelling dat er bij jonge trainsters een volwassene aanwezig is?
 • Vind jij het een goede zaak dat iemand in de gaten houdt dat de kinderen opgehaald worden terwijl de trainsters opruimen?

Wij vinden dat als club alvast heel belangrijk, maar we hebben vrijwilligers nodig om dit allemaal mogelijk te maken. We zoeken mensen die af en toe zaalverantwoordelijke willen zijn en die in een beurtrol willen meedraaien op deze momenten:

 • dinsdagavond (17u30-20u)
 • vrijdag (17u-18u30)
 • zaterdag (9u30-10u45)

Medaille én WK-selectie voor Ine

Op het Belgisch Kampioenschap Masters voor 15+ heeft Ine een heel mooie prestatie neergezet. Ze begon sterk met hoge scores op de 30″ speed en 3’ uithouding en bevestigde (ondanks enkele kleine foutjes) op de freestyle.
Resultaat: een zilveren medaille op de 3’, een vierde plaats overall en een selectie voor het wereldkampioenschap in Shanghai.

Recreacup zaterdag 18 november

Schrijf je snel in!

Wil jij als recreatiespringer ook wel eens tonen wat je waard bent in een wedstrijdje? Of heb je gewoon zin in een leuke namiddag met verschillende proefjes, waarin je het opneemt tegen leeftijdsgenoten van andere clubs?

Schrijf je dan nu in voor de Recreacup die plaatsvindt op zaterdag 18 november.

Praktisch

 • Alle springers tussen 9 en 12 jaar (°2012-°2015) mogen in de voormiddag het beste van zichzelf geven, de 13+ (°2011-ouder) zijn in de namiddag aan de beurt.
 • De wedstrijd vindt plaats in Gent-Mariakerke (adres: Driepikkelstraat 30, 9030 Mariakerke). Organisatie is door Sipiro zelf.
 • Prijs voor deelname is gratis.
 • Ouders of familieleden die graag blijven om te supporteren, dienen op voorhand online tickets aan te kopen via Gymfed.

Staat er thuis al eentje te popelen om mee te doen? Schrijf hem/haar dan als de bliksem in via deze link of via onze website tegen ten laatste zondag 15 oktober!
Indien jullie nog vragen hebben, mogen jullie ons steeds contacteren via info@sipiro.be.

Behalve enthousiaste deelnemers zullen we dus ook nood hebben aan helpende handen! Laat het ons weten als je bereid bent te helpen. Eeuwige dank en een gratis toegangsticket krijgen jullie alvast in ruil.

Sipiro steunt goede doel

Sipiro ruimde even de kasten op en gaf heel wat t-shirts weg voor het goede doel.

sipiro steunt goede doel

Iedereen straalt op de clubdag !

Op paasmaandag was de clubdag alweer een echte voltreffer ! Het weer zat mee en dus kon er naar hartelust gespeeld worden in Oostende. Niet alleen op het strand, maar ook in de zee. Allé, toch met de voeten ….. Ook al moest er al eens gelopen worden om de trein te halen, het kon de pret niet bederven. Oostende zal het geweten hebben dat Sipiro op bezoek is geweest ! De afwezigen hadden eens te meer ongelijk.

Mooie prestaties op PK Masters 15+ A/B

De eerste competitie van het nieuwe seizoen had in Deinze plaats. Deze intensieve dag leverde mooie prestaties op van onze springers. Op zaterdag kwamen de A-springers aan de beurt. Dit zijn de resultaten: In de categorie 15-17 jaar: Sara werd 10e, Luka 29e, Eva 35e en Ruth 44e.

De overall resultaten bij de 18+ waren als volgt: Zoë werd 10e, Fee 24e, Laura 26e, Elise 27e, Silke 32e, Fien 35e, Kato 39e, Leonie 42. Helaas mochten enkel de eerste 8 springers door naar het Belgisch Kampioenschap. Sarah nam enkel deel aan de speed, dus werd niet opgenomen in de overall ranking.

Op zondag kwamen dan de B-springers. Ook zij mogen trots zijn op hun resultaten: Kiara werd 31e, Hélène 40e, Gitte 41e, Nina 52e, Ayco 58e en Sien 59e. Bij de 18+ werd Annelies 25e.

Dit zijn de foto’s
Bekijk je liever de filmpjes van de oefeningen? Dan kan je terecht op het Sipiro YouTube kanaal! Je kan zowel kijken naar onze springers op het PK A als het PK B!

Sipiro doet het goed op provinciale kampioenschappen

Op zaterdag 23 februari behaalde ons beloften-team een mooie bronzen medaille op het PK beloften in Oostende, daarmee plaatsen ze zich natuurlijk voor het BK. Ook op het PK teams 15+ op 24 februari werd er goed gesprongen.

 • Team Ellen wordt knap derde en behaalt een selectie voor het BK
 • Team Fee wordt 10de waarmee ze ook een ticket binnen halen voor BK
 • Team Sara grijpt net naast een BK selectie met hun mooie 11de plek
 • Team Leonie behaalt de 21e plek

Dikke proficiat aan onze springers en coaches!!!

Goud voor SR4 op WK, 4e plaats voor Ine !

Op het wereldkampioenschap in Shanghai eind juli heeft het Sipiro-team het goud verovert in de freestyle single rope 4 ! Ze sprongen hun oefening foutloos en werden daarvoor meer dan verdiend beloond met de wereldtitel in dit onderdeel. Alison, Anoek, Zoë, Ine, Ellen en coach Elisabeth mogen met reden apetrots zijn. In het algemeen klassement werd ons team 14e.
Ine zette ook een knalprestatie neer in de Masters (individueel kampioenschap). Ze sprong een foutloze freestyle en werd knap vierde !

2 teams plaatsen zich voor het BK

Op het provinciaal kampioenschap A-stroom heeft Team Yanina een 16de plaats behaald, team Louise een 11de plaats, team Margot een 6de plaats en team Alison ZILVER. Zowel team Margot als team Alison krijgen dus ook een ticketje voor het Belgisch!

Belgisch kampioenschap teams 15+ succes !

Op het Belgisch Kampioenschap teams meisjes 15+ hebben de twee teams van Sipiro het schitterend gedaan ! Allebei wisten ze zich te plaatsen in de top tien van de rangschikking. Team Margot legde beslag op de 8e plaats en is geselecteerd voor het Internationaal Open kampioenschap in Shanghai, deze zomer. Team Alison deed nog beter met een vierde plaats en plaatst zich zo voor het wereldkampioenschap, ook in Shanghai.

Hieronder vind je de link naar de foto’s en op het YouTube kanaal van Sipiro kan je ook de freestyles nog eens bekijken.

Scroll naar boven