Demoteam 7e in finale en Janno ook naar WK

Zaterdag 8 mei heeft Sipiro alweer een (weliswaar lange) memorabele dag meegemaakt. Het begon al bij de masters beloften waar Janno zijn persoonlijk record verbeterde op de 30″ en daarvoor werd beloond met een selectie voor het WK !!! Nog niet vaak iemand zo zien glunderen 🙂 Janno is meteen de 12e springer van Sipiro die naar het WK mag eind juli in Engeland. Niet slecht voor een “clubje” dat voor de allereerste keer op het allerhoogste niveau mag meedoen.

En toen moesten de grote emoties nog komen ! Nog niet zo heel lang geleden twijfelde het demoteam of het wel zou deelnemen aan de democup. Maar goed dat ze het toch gedaan hebben. Vijftien teams, waaronder Sipiro, moesten in de namiddag al aan de bak tijdens de kwalificaties. Slechts drie teams konden zich daarin plaatsen voor de grote finale ’s avonds. Het was vrij snel duidelijk dat Sipiro een kanshebber was op de finale, maar dat het toch wel eens close zou kunnen worden. De ontlading was dan ook bijzonder groot toen bleek dat we erbij waren ! ’s Avonds hadden we een beetje het “ongeluk” dat we meteen na één van de grote favorieten moesten springen, maar ondanks de vermoeidheid bracht ons demoteam toch opnieuw een schitterende prestatie ! Dat werd beloond met een zevende plaats, en dat is alweer beter dan vorig jaar. Een dikke proficiat voor allemaal. Oh ja, voor de overwinning was het razend spannend. Recrean en Rivierenhof hadden exact evenveel punten, maar Recrean haalde het omdat zij hoger scoorden op difficulty. Hier een filmpje en de foto’s.

Scroll naar boven