Schitterend vierde op double-dutch kampioenschap

Ellen, Ine en Elisabeth zijn zaterdag 3 oktober schitterend vierde geworden op het Belgisch kampioenschap double-dutch in Oostende. ’s Morgens moesten ze eerst “speed” springen en dat ging een beetje minder. De eerste (van twee) minuten verliep alles vlekkeloos, maar daarna werd er enkele keer gehaperd. Uiteindelijk haalden ze 284 punten, goed voor een tiende plaats in de tussenstand? In de namiddag werd dan de freestyle gesprongen. En dat werd een ware triomf !!! Met een ongelooflijk totaal van 311,10 punten haalden ze de tweede beste score op de freestyle. Enkel het team van Recrean (vier jongens !) deed nog iets beter. De supporters en de skippers waren door het dolle heen. Enkel voorzitter Greta trok een bedenkelijk gezicht, zij dacht al aan de mogelijke gevolgen. De eerste drie van het Belgisch kampioenschap kwalificeerden zich namelijk ook voor het internationaal double-dutch kampioenschap in Parijs, eind van deze maand. En de voorzitter begon al te rekenen, wie zou dat betalen.

Toen kwam uiteindelijk de prijsuitreiking. Twintig teams hadden deelgenomen. Vierde plaats: Sipiro!Net naast de medailles (en Parijs dus), ontgoocheling en trots wisselden elkaar af. De overwinning ging uiteindelijk naar Recrean. Maar wij onthouden vooral de schitterende prestatie van onze “drieling”, proficiat !!!

Scroll naar boven