SIPIRO vzw

Nieuws Seizoen 2017-2018

Goud voor SR4 op WK, 4e plaats voor Ine !

Op het wereldkampioenschap in Shanghai eind juli heeft het Sipiro-team het goud verovert in de freestyle single rope 4 ! Ze sprongen hun oefening foutloos en werden daarvoor meer dan verdiend beloond met de wereldtitel in dit onderdeel. Alison, Anoek, Zoë, Ine, Ellen en coach Elisabeth mogen met reden apetrots zijn. In het algemeen klassement werd ons team 14e.

Ine zette ook een knalprestatie neer in de Masters (individueel kampioenschap). Ze sprong een foutloze freestyle en werd knap vierde !

Dikke proficiat aan allemaal !

GRATIS proeflessen !

Heb je zin om eens uit te testen of ropeskippen iets voor jou is ? Of ken je vrienden/vriendinnen die eens willen proberen ? Dan is nu je kans. Want vanaf 3 september kan je een gratis proefles volgen.

Kijk vlug op ons uurrooster wanneer de trainingen plaatsvinden en kom gerust eens langs !

Doe je mee aan de Recreacup op 12 mei ?

Beste springers en ouders,

Op 12 mei is er de derde en laatste Recreacup van dit seizoen, een mooie afsluiter van het jaar!

Wat is de Recreacup? Dit is een recreatieve “wedstrijd” waarbij de nadruk ligt op plezier maken. Er worden verschillende proefjes afgelegd op 1 voormiddag waarbij elke springer punten verdient. De proefjes worden vooraf tijdens de trainingen ingeoefend. Het zou super leuk zijn om hier met alle springers van de mini-experten aan deel te nemen. Ook voor de ouders is dit een moment om je springer eens bezig te zien.

Deze Recreacup heeft op 12 mei in de voormiddag plaats in Aalter (Sportpark, Lindestraat 17, 9880 Aalter). Voor diegene die dat wensen, kan er afgesproken worden aan Sipiro om samen te rijden.

Schrijf je dus als de bliksem in via deze link.

Doe het wel vóór 1 mei ! (Als er minder dan 4 springers deelnemen, doen we niet mee.) Hopelijk tot dan.

Lekker, gezond én goed voor onze WK-gangers

Lekker en gezond eten én onze WK-gangers steunen ? Dat doe je door lekkere granola te kopen !

In samenwerking met Madame bakster verkopen we 2 soorten granola.

  • MARIE (havermout, quinoa, pecan, amandelschilfers, hazelnoten, lijnzaad, pompoenpitten, kokosolie, esdoornsiroop, gember, kaneel, kardemom, kruidnagel, zout, muskaatnoot)
  • JONAS (havermout, chocolade, hazelnoot, pure cacaopoeder, kokosbloesemsuiker, esdoornsiroop, kokosolie, amandelschilfers)

Beide granola zijn glutenarm. Producten van Madam Bakster zijn vrij van geraffineerde suiker en dierlijke producten (ze gebruiken dus geen room, boter, eieren of melk). Jonas, de granola met chocolade (60%) bevat echter wel geraffineerde suiker en sojalecithine maar is melkvrij.

Je kan kiezen tussen een zakje van 200 gr (6 euro) of 400 gr (10 euro).

Zakjes kunnen gekocht worden bij de geselecteerde skippers en hun coach Elisabeth, tijdens een training bij de zaalverantwoordelijke (cash betalen !) of online besteld van maandag tot vrijdag via deze link.

De bestelling kan dan de week nadien opgehaald worden tijdens een training.

Belgisch kampioenschap teams 15+ succes !

Op het Belgisch Kampioenschap teams meisjes 15+ hebben de twee teams van Sipiro het schitterend gedaan ! Allebei wisten ze zich te plaatsen in de top tien van de rangschikking. Team Margot legde beslag op de 8e plaats en is geselecteerd voor het Internationaal Open kampioenschap in Shanghai, deze zomer. Team Alison deed nog beter met een vierde plaats en plaatst zich zo voor het wereldkampioenschap, ook in Shanghai.
Dikke proficiat !!!

Hieronder vind je de link naar de foto's en op het YouTube kanaal van Sipiro kan je ook de freestyles nog eens bekijken.

2 teams plaatsen zich voor het BK

Op het provinciaal kampioenschap A-stroom heeft Team Yanina een 16de plaats behaald, team Louise een 11de plaats, team Margot een 6de plaats en team Alison ZILVER. Zowel team Margot als team Alison krijgen dus ook een ticketje voor het Belgisch!

Volgende week staan we dus weer op post in Dendermonde voor het Belgisch kampioenschap!

Maart = teamkampioenschappen

Na de individuele kampioenschappen in november, is maart traditioneel de maand voor de teamkampioenschappen. En Sipiro deed het tot nog toe zeker niet slecht ! Proficiat aan alle springers en hun trainers.

Op het provinciaal kampioenschap B-stroom bij de +15 was er een 7e plaats voor team Sara, een 5e plaats voor team Manou en brons voor team Annelies !

Op het kampioenschap voor de C-stroom werd team Luka 10e en team Clara 6e. Bij de beloften haalde team Ward de 9e plaats, team Anna plaats 8.

En bij de mini’s SR zijn dit de uitslagen. Bij de 8-9 jarigen werden Martha en Anoek 7e. Bij de 10 jarigen werden Thias en Phebe 19e, Lucia en Hiskia 16e, Zoé en Cécile 9e, Mina en Amy 7e. Bij de 11-jarigen werden Sara en Mette 29e, Anais en Nore 20e.

Op het provinciaal kampioenschap B-stroom voor beloften de week voordien werd Team Valentine 12e, Team Hélène 4e en team Thyra haalde brons !

Team “Len Armani” wint KwiSipiro

Deze editie van KwiSipiro was in een mum uitverkocht, dat wilde zeggen:
50 ploegen aan de start voor een avond denken, gokken, rekenen, … en plezier maken. Van de pizza’s van dokter Oetker, over het kampvuur tot de kapiteinsronde en nog veel meer. Steeds kreeg je hetzelfde patroon: weifelende gezichten, opluchting als het gegokte antwoord toch juist bleek te zijn of ontgoocheling als er niet was gescoord zoals verwacht. En op het einde was er één winnaar: team “Len Armani”.
Proficiat !

Bedankt aan alle medewerkers, aan alle deelnemers en tot volgend jaar op 16 februari ! Voor wie nog eens alles goed wil uitpluizen, dit zijn de scores en natuurlijk ook de foto’s.

Start inschrijving Sipiro's zomerkamp !

Ook dit jaar organiseert onze club een fantastisch cool en keitof recreatief kamp met natuurlijk ropeskipping, maar ook heel wat andere activiteiten. Het heeft plaats van maandag 27 tem vrijdag 31 augustus in onze vertrouwde sportzaal van het Sint-Pietersinstituut. Het kamp staat open voor kinderen van geboortejaar 2007 tem 2011. Niet-leden zijn natuurlijk ook van harte welkom, dus breng gerust vriendjes en vriendinnetjes mee.

Het kamp begint dagelijks om 9.00 u en eindigt om 16.00 u. Maar er is wel opvang voorzien vanaf 8.15 u tot 17.30 u voor wie dat wenst

Het kamp kost 80 euro voor leden, 100 euro voor niet-leden. Een tweede gezinslid krijgt 10 euro korting.
Inschrijven kan via DEZE LINK, vanaf maandag 15 januari om 7.00 u. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Doe je mee aan de Recreacup op 3 februari ?

Wij willen jullie graag héél warm maken om deel te nemen aan de tweede Recreacup dit jaar ! Omdat de eerste Recreacup (organisatie Sipiro ☻) zo’n succes was, zouden we het super vinden om opnieuw met zoveel springers deel te nemen. Misschien zelfs met alle springers van de groep ? Ook voor de ouders is dit hét uitgelezen moment om je springer eens bezig te zien.

Moeten we nog even herhalen wat de recreacup is ? Dit is een recreatieve “wedstrijd” waarbij de nadruk ligt op plezier maken. Er worden verschillende proefjes afgelegd op 1 voor- of namiddag waarbij elke springer punten verdient. De proefjes worden vooraf tijdens de trainingen ingeoefend.

De tweede Recreacup heeft plaats op 3 februari in Evergem (Sportcentrum Hoge Wal, Guldensporenlaan 34, 9940 Evergem).
Voor de -11 jarigen (mini-expert) is de recreacup in de voormiddag, voor +11 (beloften- en junioren expert) is het in de namiddag.
Let wel, als er minder dan 3 geïnteresseerden zijn, doen we niet mee.

Schrijf je dus als de bliksem in via deze link. Doe het wel voor 20 januari !
Tot dan!

KwiSipiro 24/2: volzet !!!

Op zaterdag 24 februari is het weer van dat, dan organiseert Sipiro opnieuw een knotsgekke kwis met een overvloed aan prijzen. Wie al eens meedeed weet wat er op het menu staat: onverwachte vragen, veel plezier, grappige opdrachten, … kortom een avond vol vertier.

Vorm dus als de bliksem een ploegje van max 5 personen.
Het kost je slechts 20 euro en je krijgt gegarandeerd een prijs ! En vergeet niet het evenement te liken op Facebook, want daar worden op voorhand antwoorden gegeven ☻.

Nog even praktisch:
KwiSipiro, zaterdag 24/2/2018, 19.30 u in de feestzaal van het Sint-Pietersinstituut, Meersstraat 131b, 9000 Gent.

Het is helaas niet meer mogelijk om nog in te schrijven omdat we alweer onze maximum capaciteit hebben bereikt.

Medaille én WK-selectie voor Ine

Op het Belgisch Kampioenschap Masters voor 15+ heeft Ine een heel mooie prestatie neergezet. Ze begon sterk met hoge scores op de 30" speed en 3’ uithouding en bevestigde (ondanks enkele kleine foutjes) op de freestyle.
Resultaat: een zilveren medaille op de 3’, een vierde plaats overall en een selectie voor het wereldkampioenschap in Shanghai.
Proficiat !

Geslaagde organisatie !

Op zaterdag 25/11 en zondag 26/11 organiseerde Sipiro de eerste Recreacup en het Belgisch Kampioenschap Masters in sporthal De Hekers in Zwijnaarde. En we deden dat in stijl ! De werkgroep had alles piekfijn voorbereid en de helpers waren (zoals altijd) trouw op post. Op zaterdag was de recreacup een toffe formule. Meer dan 200 springers moesten allerlei proefjes doen, het ene al moeilijker of gekker dan het andere. Ook van Sipiro deden heel wat springers mee. En ze vonden het plezant !
Resultaten mini’s 1: Lieze 7de, Luna 12de en proefwinnaar bij de wieg, Julie 13de, Axelle 24ste, Jasmijn 27ste, Hasse 28ste, Hannelore 29ste, Madjeliya 33ste en Jutta 36ste.
Resultaten mini's 2: Lucas 54ste en Anna Maria 58ste!
Bij de beloften werd Neeka 52e, Rein 76e, Eleen en Maite 82e.
Proficiat allemaal.

Op zondag ging het er heel wat serieuzer aan toe op het Belgisch Kampioenschap Masters. Maar altijd was er tijd voor heerlijke pompoensoep, zalige cake, verrukkelijke quiche en nog veel meer lekkernijen.
En Gymbo, de mascotte van Gymfed, zag dat het goed was ☺.

Sipiro organiseert Recreacup + BK Masters

In het weekend van 25 en 26 november organiseert Sipiro in sporthal De Hekers in Zwijnaarde twee wedstrijden. Op zaterdag mogen recreatiespringers hun hartje ophalen in de Recreacup. Een supertoffe en knotsgekke wedstrijd waar buttons te verdienen vallen. Op zondag is er dan het Belgisch Kampioenschap Masters, een individuele competitie waar een Belgische titel kan gehaald worden én een selectie voor het Wereldkampioenschap in Shanghai.

Kom je supporteren ?! Of wil je komen helpen bij de organisatie ? Van harte welkom.

Masters B en C-stroom, Sipiro schittert !

Zaterdag moesten de +15 in Aalter de spits afbijten in de Masters B en C-stroom. Even was er wat paniek omdat er op de E40 een verkeersongeval was gebeurd wat serieuze file veroorzaakte, maar met een beetje vertraging, konden ze er toch aan beginnen. En ze deden dat hééééél goed.

Bij de C-stroom haalde Victor-Camille de 5de plaats, Phara de 4de plaats, Annelies de BRONZEN MEDAILLE en Sarah de GOUDEN MEDAILLE.

Bij de B-stroom jongens was de 7de plaats (en een spierscheur) voor Yoeri en de BRONZEN MEDAILLE voor Xander.
Bij de meisjes was Nina 56ste, Maud 54ste, Clara 51ste, Marie-Julie 25ste, Luka 21ste, Silke 13de, Sarah 10de en was de GOUDEN MEDAILLE voor Sara.

Op ons YouTube kanaal kan je de oefeningen terugvinden.

 

Op zondag moesten de beloften naar Oostende en ook daar gaven ze het beste van zichzelf.

Bij de C-stroom haalde Cath de 23e plaats, de 22ste plaats was voor Anna, de 21ste voor Malin, de 20ste voor Manou, de 15de voor Luna, de 13de voor Lune, de 11de voor Lore en op de 7de plaats Ward.

En dit zijn de resultaten van onze beloften op de B-masters. 80e Fien, 74e Sien, 63e Julie B, 36e Kiara, 34e Julie R, 22e Gitte, 19e Ayco, 14e Héléne (met een eerste plaats op de 3’), 6e Thyra en GOUDEN MEDAILLE voor Eva !

Een dikke proficiat aan iedereen! Springers, coaches en ouders mogen trots zijn !

Doe je mee aan de Recreacup ?

Wij willen graag alle recreatie-expert springers héél warm maken om deel te nemen aan de Recreacup op 25 november !

Wat is de Recreacup? Dit is een recreatieve "wedstrijd" waarbij de nadruk ligt op plezier maken. Er worden verschillende proefjes afgelegd op 1 namiddag waarbij elke springer punten verdient. De proefjes worden vooraf tijdens de trainingen ingeoefend. Het zou super leuk zijn om hier met alle springers van de groep aan deel te nemen. Ook voor de ouders is dit een moment om je springer eens bezig te zien.

De Recreacup wordt dit jaar door Sipiro georganiseerd op 25 november in de Sporthal Hekers in Zwijnaarde. Aangezien we dit zelf organiseren, zullen er al heel wat lesgevers en sympathisanten van Sipiro aanwezig zijn. Het is dus het ideale moment om deel te nemen aan de Recreacup.

Schrijf je dus als de bliksem in via deze link. Doe het wel voor 1 november ! Tot dan.

Spaar UiTPAS-punten bij Sipiro

Sipiro is vanaf dit seizoen trotse partner van UiTPAS Gent.
Dat is een spaar- en voordeelkaart voor allerlei vrijetijdsactiviteiten in Gent.

Wie lid is van Sipiro, kan dus nu ook bij ons punten sparen.
Het enige wat je moet doen : stuur je UiTPAS-nummer naar info@sipiro.be en je spaart 25 punten voor een heel jaar!

Ben je inwoner van Gent en heb je recht op verhoogde tegemoetkoming ?
Dan krijg je 80% korting op het lidgeld bij ons.
Alle informatie over UiTPAS Gent vind je op uitin.gent.be

Zomerkamp is voltreffer !

Een meer dan geslaagd experiment, zo kan je het Sipiro zomerkamp misschien wel het beste omschrijven. Een experiment, omdat het de eerste keer was dat er voor een “volpension” formule was gekozen. Een hele week op kamp, mét inslapen dus.

Ettelijke discussies waren er aan vooraf gegaan, zou dat wel aanslaan, zouden de kinderen dat wel tof vinden, … Het was dan ook met een bang hartje afwachten hoe alles zou verlopen, niet alleen voor de ouders, maar ook voor de begeleiders.

Maar die ongerustheid bleek voor niets nodig !
“Het beste kamp ooit”, “Megacool”, “Fantastische begeleiding”, … het is een korte bloemlezing uit de reacties achteraf.

Maar omdat een foto soms meer zegt dan duizend woorden …

Contact

SIPIRO VZW

info@sipiro.be

0479 90 03 86

HOOFDZAAL
Sportzaal Sint-Pietersinstituut
Meersstraat 131 b
9000 Gent

EXTRA ZAAL
Sportzaal KLIM
Sint-Pietersaalststraat 86
9000 Gent

EXTRA ZAAL
Sportzaal HOGENT
Sint-Denijslaan 251
9000 Gent