SIPIRO vzw

Nieuws Seizoen 2016-2017

Mini-masters sluiten seizoen af in schoonheid

De laatste wedstrijd van het seizoen, dat waren de mini-masters, de individuele wedstrijd voor onze jongste competitiespringers. En de Sipiro springers stonden hun mannetje/vrouwtje.

Bij de meisjes -9j werd Mina 20e en Amy 19e.
Bij de meisjes -10j werd Anaïs 31e, Amandine 30e, Dolores 26e en Lara 5e.
Bij de jongens -11j werd Ward 6e.
Bij de meisjes -11j werd Fien 43e, Hanne 35e, Julie B 33e, Valentine 32e en Julie R 23e.

Een geslaagd einde van een mooi seizoen !

Junioren stralen op Democup

Onze junioren hebben het heel goed gedaan op de democup. Omdat ze met 17 waren (ééntje meer dan mag) deden ze mee buiten competitie. Maar het plezier was er niet minder om. En het publiek amuseerde zich mee !

Voor wie het niet zou geloven ... het bewijs

Clubdemo 20 jaar: feest op alle banken !

Een heel jaar lang hadden we er naar toe gewerkt en op zaterdag 29 april was het dan zover: de grote clubdemo van Sipiro om het 20-jarig jubileum te vieren. Al van ’s morgens heel vroeg was het een drukte van jewelste in het Tolhuis, want de belichting op tijd klaar krijgen was een race tegen de klok ! Dozen en dozen werden uitgeladen, stellingen in elkaar gepast, draden verbonden, lampen opgehangen, planken verlegd, … maar net op tijd was alles klaar. Ondertussen werd de zaal en de ingang versierd, wegwijzers opgehangen, broodjes gesmeerd, kleedkamers verdeeld, kledij voor de springers klaargezet, de muziek een laatste keer getest, en nog zoveel meer. Een laatste algemene repetitie zorgde toch nog voor heel wat extra spanningen, het was zeker nog niet perfect, hopelijk stak iedereen ’s avonds nog een tandje bij. En dat deden ze, en hoe ! Van bij het begin zat de sfeer er goed in. Het talrijke publiek keek de ogen uit, naar de springers, naar de filmpjes en terug naar de springers. Het was een reis door de tijd in een rotvaart. En op het einde waren er alleen maar lachende gezichten. Bedankt aan iedereen die ervoor gezorgd heeft dat het een succes werd. Op naar de volgende 20 jaar !

Sipiro schittert op PK B-teams voor beloften en junioren

Het provinciaal kampioenschap voor B-teams is een succes geworden voor de beloften en junioren van Sipiro. Op zaterdag 22/4 gaven de beloften het goede voorbeeld. Team Luka werd knap 6e, Team Nina viel net naast het podium en behaalde een mooie 4e plaats en Team Klara won de BRONZEN medaille !

Dat kunnen wij ook, moeten de junioren een dag nadien gedacht hebben, en misschien zelfs beter ! En dat deden ze. Sipiro meisjes haalde een knappe zesde plaats op de twaalf teams. Sipiro mixed bracht zeer verdiend het goud mee naar huis!

Een dikke proficiat aan alle springers !

PK mini-teams single rope

Traditiegetrouw zijn de wedstrijden bij de mini’s naar het einde van het seizoen en dat is dit jaar niet anders. De mini’s hadden dan ook lang kunnen oefenen, mét resultaat want op het provinciaal kampioenschap mini-teams single rope gaven ze het beste van zichzelf. Met deze resultaten als gevolg:

  • Bij de 11-jarigen: Sipiro Vallie 9e, Sipiro Wanne 23e, Sipiro Filie 29e.
  • Bij de 10-jarigen: Sipiro Lamy 6e, Sipiro Dolais 12e.
  • Bij de -9-jarigen: Sipiro Mias 11e plaats

Belgisch Kampioenschap 15+

Twee Sipiro teams hadden zich weten te plaatsen voor het Belgisch Kampioenschap, maar ze wisten dat ze voor een aartsmoeilijke opdracht stonden. Goed springen was de boodschap en zich niets aantrekken van de concurrentie. En die opdracht hebben ze zeker vervuld. Team Tine werd 20e en team Margot 17e.

Goed gedaan dames !

Mooie resultaten op het PK A-teams meisjes 15+

Afgelopen weekend vond in Evergem het Provinciaal Kampioenschap A-Teams plaats. Sipiro was er met 4 teams goed vertegenwoordigd. Twee juniorenteams Thenolemama (Athena, Nora, Maitée, Leonie en Marie-Line) en Safieyaka (Sara, Fien, Yanina en Kato) en twee seniorenteams Team Margot (Margot, Ellen DM, Alison en Julie) en Team Tine (Tine, Axelle, Laura, Ellen DB en Jona) gaven het beste van zichzelf.

Na een goede start bij de speedproeven keek iedereen uit naar de freestyles. Bij enkele oefeningen werden er teveel fouten gemaakt, maar deze werden afgewisseld met mooie en zelfs foutloze oefeningen. Het was al snel duidelijk dat de junioren zeker niet moesten onderdoen voor de overige deelnemers!

Na een lange dag werden eindelijk de resultaten bekend gemaakt, op de 25 deelnemers behaalden onze teams de volgende plaatsen: 17de plaats Team Thenolemama, 13de Team Safieyaka, 9de Team Tine en 8ste Team Margot. Door de plaatsen binnen de top 10 wisten twee teams zich te selecteren voor het Belgisch Kampioenschap komende zaterdag in Bierbeek. Met deze mooie uitslag konden de springers en coaches tevreden terugkeren naar huis.

Proficiat aan alle springers, en bedankt aan alle supporters voor de steun!

Afspraak volgende week op zaterdag 18 maart in Sport'O'Droom Kerkomsesteenweg 49, 3370 Boutersem.

Koop nu kaarten voor de clubdemo op 29/4

Op zaterdag 29 april heeft in het Tolhuis in Gent om 19u onze spetterende clubdemo plaats, het thema is "20 jaar Sipiro". Alle springers zetten er hun beste beentje voor in een fantastisch klank- en lichtspektakel.

En er is meer ! Sipiro trakteert voor zijn 20e verjaardag ! Elk ticket kan je aan de ingang inruilen voor een gratis drankbonnetje.

Koop ze snel via deze link.

Volwassenen:12 euro
Kinderen - 12j:8 euro
Kinderen -6 j:gratis

KwiSipiro: denken, drinken en weten !

Maar liefst 47 teams (enkelen hadden moeten forfait geven op het laatste moment wegens ziekte) gingen de uitdaging aan om te bepalen wie zich een jaar lang de winnaar van onze ludieke quiz "KwiSipiro" mocht noemen. Nu en dan werd er diep nagedacht, gefronst, gebulderd van het lachen, gevloekt, geglunderd of gespiekt, maar meestal werd er gewoon plezier gemaakt. En op het einde was de volledig vrouwelijke ploeg "Agatha Quiztie" de winnaar.

Tot volgend jaar !

Hier vind je alle behaalde resultaten.

Buttondag 18/2

Op zaterdag 18 februari is het onze Sipiro-buttondag ! Een echte clubactiviteit voor zowel recreatie- als competitiespringers. Door te slagen in allerlei (soms maffe) proefjes, kan je dan heel wat coole buttons verdienen. De proefjes zijn aangepast aan het niveau van de springer. Kortom, het wordt een middagje vol rope skipping en plezier. . Jullie worden hiervoor van 14.00 u tot 17.00 u verwacht in de sportzaal van Sipiro.

Wat brengen jullie mee?

  • touwtje
  • tussendoortje
  • water
  • sportkledij

Doe je mee ? Schrijf je dan voor 10 februari in via deze link.

Sipiro zomerkamp

Ook dit jaar organiseren we een keitof, cool en superplezant zomerkamp. Nieuw dit jaar is dat het een kamp is mét overnachting.

Het kamp heeft plaats van zondag 27 tem donderdag 31 augustus 2017 op het domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Het kamp staat open voor kinderen van geboortejaar 2006 tot en met 2010. Naast ropeskipping worden ook tal van andere (sport)activiteiten georganiseerd. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Aarzel dus niet om vriendjes en vriendinnetjes mee te vragen!

De kostprijs voor dit leuke kamp is 250 euro voor Sipiro-leden en 270 euro voor niet-leden. Een tweede deelnemer van hetzelfde gezin krijgt 10 euro korting.

Inschrijven kan je vanaf 2 januari via deze link

Er zijn geen stoute kinderen bij Sipiro

De Sint is ondertussen alweer vertrokken naar Spanje, maar hij maakte natuurlijk even tijd om langs te komen op Sipiro.

En hij stelde met blijdschap vast dat er geen stoute kinderen zijn in onze club. Het viel wel op dat hij heel wat wist van onze springers .

Samen met Zwarte Piet had hij ook wat lekkers mee.

Tot volgend jaar !

C-Masters succesvol voor Sipiro

De laatste masters van dit seizoen, de C-Masters verliepen heel succesvol voor Sipiro.

Op zaterdag kwamen de beloften in actie in de sportzaal van Nevele. Sien eindigde op 39, Luna op 38, Emilia op 20 en Merel op de 16e plaats.

Op zondag deden onze 15+ het nog beter: Sara werd 7e, Linde 6e, Maud haalde brons en Marie won de gouden medaille !

Proficiat allemaal.

De freestyles van de beloften kan je bekijken via het YouTube kanaal van Sipiro.

KwiSipiro 11/2 - Sorry, volzet!

C-Masters in Nevele

Komend weekend heeft in Nevele het C-kampioenschap Masters plaats. Dat is een individuele wedstrijd waarop Sipiro natuurlijk niet mag ontbreken.

Op zaterdag 26/11 (vanaf 8.30 u) gaan Emilia, Luna, Sien en Merel aan de slag.

Op zondag 27/11 (vanaf 9.00 u) bij de 15+ komen Marie, Sarah, Victor-Camille, Maud en Linde in actie.

Afspraak in Sporthal Oostbroek, Zeistraat 41, 9850 Nevele.

We wensen hen veel succes !

BK Masters

Op het Belgisch Kampioenschap Masters (dat is een individuele competitie) hebben onze twee deelnemers mooie resultaten neergezet.

Bij de beloften mocht Sara haar freestyle springen en met slechts één foutje, deed ze dat heel goed. Het leverde haar een 11e plaats op.

Bij de 15+ trad Axelle aan op de triples, ze sprong er 55 en dat was net ééntje tekort voor een selectie voor het EK. Een vierde plaats dus.

Toch een dikke proficiat aan beiden.

Clubdag naar Planckendael is groot succes

Ook dit jaar opnieuw trokken we er op uit voor een gezellige clubdag. Om ons 20-jarig bestaan te vieren, mocht het wat meer zijn en Planckendael werd het doel ! Een schot in de roos, want maar liefst 67 springers gingen mee. En ze hebben er geen spijt van gehad. De lesgevers hadden toffe opdrachten uitgedacht, de regen bleef grotendeels weg en de sfeer was optimaal. Kortom, een supertoffe dag.

Via de foto’s kan je het nog even herbeleven.

Sipiro scoort op B-Masters !

Sipiro heeft dit weekend heel goed gescoord op de B-Masters, een individuele wedstrijd voor 15+ en voor beloften. Het begon zaterdag al heel mooi met goud overall voor Kato bij de 15+. Op het onderdeel speed 30" was er ook goud voor Nora en op het onderdeel speed 3’ was er zilver voor Maitée. Dit zijn alle uitslagen overall voor onze springers.: 5e plaats voor Xander bij de jongens, een 76e plaats voor Oriana, een 53e voor Jennifer, een 39e voor Sarah, een 38e voor Leonie, een 35e voor Athena, een 5e voor Nora, een 4e voor Maitée en een eerste dus voor Kato.

En ook op zondag, bij de beloften, scoorde Sipiro goed. Overall ging Thyra met het brons lopen, op het onderdeel freestyle was er zilver voor Eva. Dit zijn alle uitslagen overall voor onze springers: Ayco 82, Clara 80, Gitte 79, Nina 68, Hélène 63, Luka 61, Marie-Julie 51, Ruth 44, Kiara 25, Eva 24, Louise 18 en Thyra dus brons.

Een heel dikke proficiat aan alle springers.

B-Masters in Gent

Op zaterdag 29 en zondag 30 oktober is het GUSB in Gent het toneel voor de B-Masters.

Bij de 15+ heeft Sipiro Leonie, Sara, Nora, Kato, Oriana, Jennifer, Maitée, Athena en Xander aan de start, bij de beloften verdedigen Ayco, Eva, Clara, Louise, Nina, Luka, Hélène, Thyra, Marie-Julie, Ruth, Gitte en Kiara onze clubeer.

We wensen ze allemaal héél véél succes en plezier.

Afspraak zaterdag om 10.00 u voor de 15+ en/of zondag om 9.30 u voor de beloften in Universitair Sportcentrum GUSB, Watersportlaan 3, 9000 Gent.

Provinciaal kampioenschap A-Masters in Berlare

Dit weekend was de eerste wedstrijd van het seizoen, het PK Masters (individuele wedstrijd), in Berlare.

Op zaterdag, bij de 15+ deden 6 springers mee van Sipiro. Op 86 deelnemers konden ze zeker hun mannetje staan; 69ste plaats Ellen Demeyere, 30ste Laura Wils, 28ste Margot De Kezel, 21ste Alison Stoica, 16de Jona Piens. Tine Bockaert werd niet opgenomen in de overall rangschikking omdat ze niet kon deelnemen aan de 3 min speed proef, maar zij haalde een mooie 21ste plaats voor haar freestyle!

Op zondag sprong enkel Sara De Boever bij de A-Masters beloften, zij deed het prima met een 11e plaats in de overall rangschikking en een bronzen medaille in het onderdeel freestyle. Door die derde plaats kwalificeert zij zich voor het Belgisch Kampioenschap half november op dit onderdeel.

Proficiat aan alle springers!

A-Masters eerste wedstrijden van het seizoen

Het nieuwe springseizoen is nog maar goed en wel gestart, of daar zijn al de eerste wedstrijden !

Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober is Berlare het toneel voor de A-Masters, dat is een individuele wedstrijd.

Bij de 15+ heeft Sipiro Tine, Margot, Ellen, Jona, Alison en Laura aan de start, bij de beloften verdedigt Sara onze clubeer.

We wensen ze allemaal héél véél succes en plezier.

Afspraak zaterdag om 9.00 u voor de 15+ en/of zondag om 11.00 u voor de beloften in Sporthal Berlare - Dorp 37D, 9290 Berlare.

Helpende handen gezocht

Sipiro bestaat dit seizoen 20 jaar en dat vieren we op zaterdag 29 april met een grote clubdemo in het Tolhuis. En daarvoor zoeken we helpende handen. Ben je een handige harry, kan je goed overweg met naald en draad, knutsel je graag, is reclame maken helemaal je ding, ontwerp je graag dingen, bruis je van de ideetjes, … dan doen we graag beroep op jou.

Wat zoeken we ?

Kledijcel:mensen die onze springers willen helpen aankleden rond het thema waarop ze springen
Decorcel:mensen die de zaal willen helpen aankleden en het decor mee willen helpen maken
Promotiecel:mensen die meehelpen aan programmaboekje, posters, flyers, communicatie, …
Schminkers:mensen die de dag zelf onze springers willen schminken volgens thema

Zin om mee te doen ? Geef dan je naam door via info@sipiro.be of aan de zaalverantwoordelijke. Het wordt gegarandeerd een plezante ervaring.

Sipiro in Congo !

Afgelopen zomer trok Rosan Pille, lesgever en skipper voor een project naar Lubumbashi in Congo en wat zat er in haar valies ? Juist ja, Sipiro clubt-shirts die nog over waren van het voorbije seizoen. En die heeft ze met plezier uitgedeeld.

Sipiro verovert de wereld !

Sipiro bestaat 20 jaar en dat vieren we !

Misschien hadden jullie al iets horen waaien over feest bij Sipiro, voor wie nog twijfelde: Sipiro bestaat 20 jaar! En dat willen we het hele komende seizoen vieren, samen met jou!

De grote apotheose zal op 29 april 2017 zijn, want dan is onze grote jubileum-clubdemo in het Tolhuis in Gent. Schrijf die datum maar al in het rood in je agenda.

Maar we doen meer dan dat. Op 1 september lanceren we onze vernieuwde website en ook ons logo krijgt een opfrisbeurt. We dagen jullie uit met de Sterrenclub. Onze competitiespringers worden helemaal in het nieuw gestoken en de club T-shirt is dit jaar een echt collectersitem, speciaal voor 20 jaar Sipiro. Dus als je nog niet ingeschreven bent, doe het dan maar vlug, dan krijg je hem zoals altijd gratis erbij.

Sipiro’s zomerkamp, alweer een voltreffer !

Voor sommigen kon het niet snel genoeg eind augustus zijn ! Niet omdat de vakantie dan bijna ten einde is, maar omdat dan traditiegetrouw het Sipiro zomerkamp plaatsheeft. En ook dit jaar weer was het een week lang dolle pret, ondanks de hitte. We kijken nu al weer uit naar het volgende.

Contact

SIPIRO VZW

info@sipiro.be

0470 60 80 75

(Enkel tijdens recreatie trainingsuren)

HOOFDZAAL
Sportzaal Sint-Pietersinstituut
Meersstraat 131 b
9000 Gent

EXTRA ZAAL
Sportzaal KLIM
Sint-Pietersaalststraat 86
9000 Gent