SIPIRO vzw

Nieuws Seizoen 2015-2016

Mooie afsluiter seizoen

Traditiegetrouw sluiten we eind juni het seizoen af met een etentje waarvan de opbrengst gaat naar onze EK of WK-gangers. En dat was dit jaar niet anders. Op 25/6 kon je à volonté spaghetti komen eten én genieten van de oefeningen die het gemengd team eind juli in Zweden zullen springen op het Open Tournament. De sfeer zat er goed in, de weergoden waren ons gunstig gezind, … het werd dus een mooie avond.

Vanaf nu duimen we volop voor Janno, Anoek, Tine en Alison …

Vriendjesweek groot succes !

Voor de allereerste keer organiseerde Sipiro een “vriendjesweek”. Iedere springer of multimover mocht een vriendje meebrengen naar de training om samen te sporten. En de vriendjes kwamen in grote getalen ! Er is gegierd, gebruld, gelachen én …. samen gesport. En dat smaakt naar meer. Misschien volgend jaar weer ?

Al zijn ze mini’s, hun daden zijn groot

Het waren drukke en spannende weken voor onze mini’s. Want er stonden op twee weken tijd maar liefst twee wedstrijden op het programma. Maar ze brachten het er schitterend vanaf. Op de individuele minimasters (7/5 in Ertvelde) was de zon stralend van de partij en die inspireerde de springers want al van bij de speedproeven ‘s morgens werden er goede resultaten neergezet. En die werden in de namiddag doorgetrokken in de freestyles.
Dat resulteerde in blijde gezichten en trotse supporters. Bij de 11-jarigen waren er 66 deelnemers.0 Merel werd 46e, Hélène 44e, Thyra 26e, Ruth 25e, Louise 18e en Eva 12e. Bij de 10-jarigen (39 deelnemers) werd Valentine 33e, Liere 32e, Julie R 27e en Julie B 12e.

De week ervoor (30/4) werd er in team gesprongen op het Provinciaal kampioenschap miniteams double dutch. Er waren 33 teams en team Merel werd 15e, team Gitte zelfs 7e!

PK beloften preteams: dat belooft voor Sipiro.

Op het Provinciaal kampioenschap beloften preteams (30/4) kwamen twee ploegjes van Sipiro in actie, en hoe !

Met een 3e plaats voor Ayco, Eva en Luka en een mooie 4e plaats voor Sien, Nina en Roxane. Proficiat !

PK B-teams voor beloften en junioren

Op 23/4 stond het Provinciaal Kampioenschap B-teams op de kalender voor beloften en junioren. De jongsten, de beloften dus, moesten de spits afbijten.

Team Xander kaapte de vierde plaats weg bij de gemengde teams, team Deborah werd bij de meisjes negende. In de namiddag waren de junioren aan de beurt. Team Linde werd 12e, team Rosan 8e en Team Athena 5e.

Mini-demo op 16/4

Geef toe, met nummers als "jungle fever" en "infineighties" moet dat vonken geven op een mini-demo wedstrijd. En dat deden onze juniorenteams dan ook met verve.

Resultaat van de gekwalificeerde juryleden: 17e plaats voor Infineighties en een 14e plaats voor Junglefever. Resultaten van de Lekenjury : 19e plaats voor Junglefever en 17e plaats voor Infineighties.

Op onze facebookpagina kan je beide oefeningen nog eens rustig herbekijken.

Help ons team op weg naar Zweden !

We hebben dit jaar opnieuw een team dat eind juli de Belgische kleuren mag verdedigen op het "Swedisch Open". Dat is een internationale wedstrijd die plaatsheeft net voor het wereldkampioenschap. Ons gemengd team: Janno, Anoek, Tine en Alison behaalden op het BK hiervoor een selectie en daar zijn wij natuurlijk apetrots op. En we willen ze daarvoor ook financieel steunen. Daarom staat ons jaarlijks All Stars Gala volledig in het teken van ons SOT (swedisch open team).

Help hen dus op weg naar Zweden en kom een spaghetti eten op zaterdag 25 juni vanaf 18.30 u. Kaarten kosten slechts 12 euro (8 euro voor Sipiro leden en -12-jarigen) en je krijgt er een gratis ropeskippingdemonstratie bovenop. Je kan kaarten enkel online bestellen via deze link.

PK miniteams single rope: Sipiro doet dat goed

Op 20 maart verzamelde alle Sipiro helpers aan sporthal Bourgoyen om mee te helpen bij de organisatie van het Provinciaal Kampioenschap miniteams single rope. Om 7 u ‘s morgens was er al grote bedrijvigheid om alles klaar te zetten. Fruitsla, broodjes smeren, tafels voor de jury, muziek, bonnetjes, …. er komt heel wat bij kijken. Maar alles verliep vlot. Toen de eerste springers toekwamen waren we er klaar voor.

Ook van Sipiro deden er zes teams mee. De ene oefening ging het al iets vlotter dan de andere, maar wij zijn daarom niet minder trots op hen. Een medaille zat er nét niet in, met een vierde plaats voor team Julo. Team Ruva werd 16e, team Louthy 19e, team Giva 30e, team Fiehe 37e en team Oolieju 40e.

Een dikke proficiat aan de springers en een dikke merci voor alle helpende handen.

Mixed team plaatst zich op BK met 8e plaats voor Youth Tornooi in Zweden

Op het Belgisch Kampioenschap afgelopen weekend in Bierbeek mogen onze deelnemers terugblikken op een geslaagde competitie.

Het mixed team begon aarzelend aan de speedproeven door een haperend touw, maar presteerde sterk in de freestyles. Het leverde een achtste plaats op in de totaalstand, een plaats die recht geeft op deelname aan het Internationaal Youth Tornooi deze zomer in Zweden. Proficiat aan Janno, Anoek, Tine en Alison.

Bij de meisjes (allé vrouwen) +15 jaar verdedigde team Jona de Sipiro kleuren. En al waren er hier en daar wat foutjes, ook Jona, Lorena, Julie en Laura mogen trots zijn op hun 15e plaats. Op Facebook vind je filmpjes van hun oefeningen. Proficiat aan allemaal.

Clubdag 2016: The Ultimate Seapiro-battle

Na een intensieve buttonvoormiddag was de tijd gekomen voor een (ont)spannende clubdag. Het weer was prachtig, dus trok de hele Sipiro-bende naar buiten. In het Paul de Smet de Naeyerplein werd er de Ultimate Seapiro-battle uit gestreden tussen de vier piratenbendes die de oceaan van Sipiro wilden veroveren. Bommen en superbommen werden op vijandelijk gebied gedropt en de boten van de piratenbendes werden een voor een uitgeschakeld. Uiteindelijk moesten alle teams het onderspit delven voor de oppermachtige bende De Appelienen (inderdaad, taal was niet hun sterkste kant), zij slaagden erin om de zeeslag te overleven met de grootste vloot boten.

Lichtjes verkleumd, maar vooral tevreden kon iedereen terug huiswaarts keren. De lesgevers blikken alvast terug op een leuke namiddag met een enorme opkomst!

KwiSipiro: de gokchinezen aan de macht

Ze kwamen, ze zagen en ze overwonnen. Er was niets te doen tegen “de gokchinezen” op de tweede editie van KwiSipiro. De winnaars van vorig jaar, Len Armani, moesten ootmoedig het hoofd buigen. Maar dat was niet het belangrijkste van de avond. Dat was plezier maken ! En dat is volop gelukt, 46 teams waren ingeschreven en die gingen allemaal met een prijs (of meerdere) naar huis. Er werd op de tafels gedanst, er werd nagedacht, er werd gedronken, er werd van de nootjes afgebleven en er waren heel wat “ah ja - ervaringen”, kortom, een geslaagde editie. Grote dank aan alle deelnemers, aan de helpende handen en aan onze sponsors. Tot volgend jaar ! In bijlage het scoreblad, dan kan je alles nog eens rustig herbekijken.

Twee teams plaatsen zich voor BK

Sipiro was goed vertegenwoordigd op het provinciaal kampioenschap teams +15 in Dendermonde. Niet alleen op het terrein (met 5 teams), maar ook op de tribunes met heel wat supporters. Er was een duidelijk oranje vlek in de zaal, tof ! En die supporters zagen dat onze teams een vliegende start namen. De speedoefeningen gingen vlot en ook de eerste reeks freestyles was een succes. Team Manon sprong zelfs foutloos hun double dutch ! Maar was het de regen buiten, was het gebrek aan zuurstof binnen, was het de economische crisis of was het nog iets anders …. feit is dat de tweede en de derde reeks freestyles wat minder gingen. Er slopen net iets teveel foutjes in.

Gemengde gevoelens dan ook bij de prijsuitreiking. Vreugde bij het mixed team (Janno, Anoek, Alison, Tine), want met een 8e plaats mogen zij naar het BK op 5 maart in Bierbeek. Vreugde ook bij het team Jona (Laura, Lorena, Jona, Julie) want hun 9e plaats geeft ook recht op deelname aan het BK. Ontgoocheling dan weer bij team Manon (Justine, Margot, Manon, Sarah, Axelle) met een 11e plaats vielen ze er net buiten. Team Nora (Nora, Yanina, Marie-Linne, Leonie, Fien) werd 18e, team Kato (Kato, Sara, Maitée, Chiara, Elke) werd 21e en team Alix (Alix, Ellen, Heleen, Helena) werd 22e.

Proficiat aan alle supporters en springers!

Recreacup was plezant

Toffe proefjes, een goede sfeer, veel verklede mensen = carnaval en nog veel meer, dat was de recreacup afgelopen weekend. En al gaat het niet zozeer over winnen, maar wel over amuseren, toch geven we even de uitslag mee van onze springers. Tof dat jullie meededen !

 • Uitslagen mini 1: Amy Raemdonck: 14e, Hiskia De Wispelaere: 27e, Mina Di Marco: 29e, Tias Claeys: 31e, Will Kockelbergh: 43e.
 • Uitslagen mini 2: Lore Duchateau: 30e, Maité Van Melle: 39e, Luna Claeys: 39e, Hanna Van Renterghem: 63e.

27/2 Clubdag, ga je mee ?

Op zaterdag 27 februari is het onze Sipiro-clubdag ! Een dag waaraan alle springers samen deelnemen, zowel recreatie als competitie. Het wordt een dag vol ropeskipping en plezier. In de voormiddag kunnen jullie zoveel mogelijk buttons verdienen, de namiddag wordt één grote verrassing !

Jullie worden om 10u aan Sipiro verwacht, de dag eindigt daar ook om 17u.

 

Wat brengen jullie die dag mee?

 • touwtje
 • lunchpakket
 • tussendoortje
 • water
 • kleren aangepast aan het weer (warme kleren/regenkledij/…)
 • sportkledij (en je club t-shirt)

 

Ga je mee ? Schrijf je dan nu in via deze link voor 15 februari. Tot dan !

Sipiro zomerkamp, nu inschrijven !

Ook dit jaar organiseren we een super leuk Recreatief kamp (met natuurlijk ook ropeskipping).

Het kamp heeft plaats van maandag 22 tot en met vrijdag 26 augustus 2015 in en rond onze vertrouwde sportzaal in de Meersstraat 131b in Gent. Het kamp staat open voor kinderen van geboortejaar 2005 tot en met 2009.

Het is een kamp zonder overnachting, dagelijks van 9 u tot 16 u. (We voorzien opvang vanaf 8 u 30 en tot 17 u 30.) Naast ropeskipping worden ook tal van andere (sport)activiteiten georganiseerd. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Aarzel dus niet om vriendjes en vriendinnetjes mee te vragen!

De kostprijs voor deze leuke week is 80 euro voor Sipiro-leden en 100 euro voor niet-leden. Een tweede deelnemer van hetzelfde gezin krijgt 10 euro korting.

LEDEN kunnen zich inschrijven via deze link

NIET LEDEN kunnen zich inschrijven via een mailtje naar info@sipiro.be

Het zomerkamp is intussen volzet, gelieve niet meer in te schrijven!

Sint op bezoek

Omdat wij alleen maar brave kinderen hebben bij Sipiro, was het niet meer dan logisch dat Sinterklaas langskwam bij ons. En hij had niet alleen Zwarte Piet maar ook heel wat lekker bij. Kijk maar eens naar de glunderende gezichtjes op de foto's !

Kwisipiro 27/2, nu inschrijven !

Na een succesvolle eerste editie, maken we ons op voor een nog betere tweede editie van "Kwisipiro", een doldwaze quiz waarin geluk en plezier een grote rol spelen en niet zozeer kennis van belang is. Vanaf nu kan je inschrijven via quiz@sipiro.be, een team mag maximum 5 leden tellen. Vergeet niet om de naam van je team te vermelden bij inschrijving en bij betaling.

 • Prijs: 15 euro/team (BE97 4427 0719 0149 - KREDBEBB)
 • Wanneer: 27 februari 2016 om 19.30 u
 • Waar: Feestzaal Sint-Pietersinstituut (naast de sportzaal)
Onze Kwisipiro is intussen volzet, gelieve niet meer in te schrijven!

Succesvolle clubdemo

Weken was er hard voor getraind, honderden pannenkoeken waren gebakken, de zaal was aangekleed, en alle kaarten waren verkocht ….. de clubdemo kon niet anders dan een succes worden. En zo gebeurde ! Alle springers gaven twee keer het beste van zichzelf en het publiek was wild enthousiast.

Bedankt aan iedereen die er alweer een succes van maakte. Hier zijn nog eens de foto’s.

Jona en Xander op BK Masters

Zaterdag 21 november stond het Belgisch Kampioenschap Masters op het programma. Bij de beloften was Xander wat gehandicapt door een pijnlijke pols, maar hij beet door en sloot de competitie af op een dertiende plaats. Bij de +15 had Jona zich geselecteerd voor de 30” en de 3 minuten. En zij zetten een heel mooie prestatie neer met als uitschieter een persoonlijk record op de 30”.

Proficiat !

Provinciaal kampioenschap B-masters

Er was weer een uitgebreide Sipiro delegatie op het Provinciaal B-Masters kampioenschap in Oostende dit weekend.

Masters, dat wil zeggen individueel, toch wel een extra moeilijkheid. Je staat daar toch maar eenzaam en alleen op dat grote plein. Voor een aantal van onze beloften was het trouwens voor de allereerste keer. Podiumplaatsen zaten er niet in, maar iedereen gaf het beste van zichzelf en weet nu (opnieuw ☺) waarom er hard moet worden getraind. Nog een speciale vermelding voor Karen die bij de junioren een foutloze freestyle sprong. Alle uitslagen vind je op www.brsf.be.

Foto's beloften

Foto's junioren

Sipiro’s jobbeurs: clubdemo op 22 november

Op zondag 22 november heeft onze traditionele clubdemo plaats met als thema “Sipiro’s jobbeurs”. Vrienden, familie en sympathisanten zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken en genieten van de kunsten van onze springers. En van lekkere pannenkoeken !

Er zijn twee voorstellingen, om 14.00 u en om 15.30 u en kaarten kosten slechts 5 euro. Wie jonger is dan 12 jaar mag gratis binnen.

Kaarten zijn te verkrijgen bij de zaalverantwoordelijke tijdens de trainingen.

Tot dan !

Eerste wedstrijd van het seizoen: PK masters.

Het competitieseizoen is volop begonnen, traditiegetrouw met de provinciale kampioenschappen masters, individueel dus. Zaterdag was het de beurt aan de +15 meisjes en daar werden een aantal persoonlijke records scherper gesteld. Bovendien heeft Jona zich voor het Belgisch kampioenschap geplaatst voor de 30" én de 3 minuten.

Op zondag waren onze twee beloften aan de beurt. Er was een mooie prestatie van Sara bij de beloften meisjes, zij werd knap 14e (op 73 deelnemers) ! Xander behaalde de 10e plaats bij de beloften jongens en mag daarmee, net als alle andere deelnemers, door naar het Belgisch kampioenschap. Proficiat !

Proficiat aan alle springers !

Lessenreeks voor ouders schot in de roos !

De lessenreeks voor ouders is nog nooit zo plezant geweest. Tien moedigen proberen enkele weken lang te ontdekken wat ropeskipping nu zo tof maar o zo moeilijk maakt. En ze doen dat goed ! Zo goed zelfs dat ze er aan denken om aan te sluiten bij de senioren. Ze zijn van harte welkom.

We zijn goed gestart !

Zaterdag 26 september heeft Sipiro alweer een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de club genomen. De allereerste (van hopelijk vele) lessen van Multimove ! Zo’n 25 kinderen van de tweede en derde kleuterklas konden zich een uur lang uitleven met ballen, matten, “pittenzakjes”, kegels en nog veel meer. En dat het plezant was ! Tot volgende week voor meer avonturen van de Multimove club.

Superkamp !

De laatste week van augustus is traditioneel dé afspraak voor het felgesmaakte Sipiro-kamp. En dat was dit jaar niet anders. Een week lang sprongen, speelden, vierden, lachten, giechelden, klommen, vielen, liepen, …. de 50 gelukkigen onder begeleiding van enthousiaste lesgevers tot ze geen “pap” meer konden zeggen. Op onze Facebook pagina vind je filmpjes, hier alvast de foto’s.

Contact

SIPIRO VZW

info@sipiro.be

0470 60 80 75

(Enkel tijdens recreatie trainingsuren)

HOOFDZAAL
Sportzaal Sint-Pietersinstituut
Meersstraat 131 b
9000 Gent

EXTRA ZAAL
Sportzaal KLIM
Sint-Pietersaalststraat 86
9000 Gent