SIPIRO vzw

Nieuws Seizoen 2014-2015

Supertof sportkamp in zicht - Praktische info

Nog heel even en het is zover, het tofste sportkamp in het Gentse: het Sipiro-ropeskippingkamp!

We verwachten jullie op maandag 24 augustus voor een week vol sport en spel. Wat breng je mee, naast je enthousiasme en goed humeur? Ontdek het hier!

All Stars, mooie seizoensafsluiter

Naar goede gewoonte hebben we het seizoen afgesloten met een etentje waarbij er voldoende tijd was om terug te blikken, bij te praten, van de lekkere spaghetti te genieten én wat te springen. Want niet alleen de springers, maar ook mama's en papa's hebben hun beste beentje voorgezet. En ze hebben dat goed gedaan ! Bedankt aan alle aanwezigen voor een gezellige avond, geniet van de vakantie en tot volgend seizoen !

Proeflessen ! Welkom !

Wil je eens komen proberen of ropeskipping iets voor jou is ? Dat kan ! Kom gewoon eens kijken en/of meedoen op één van onze proeflessen

 • voor kinderen geboren tussen 2004 en 2009
  • op dinsdag van 17.30 u tot 18.30 u
  • op zaterdag van 9.00 u tot 10.00 u
 • voor kinderen geboren tussen 1998 en 2003
  • op vrijdag van 17.30 u tot 19.00 u
 • voor volwassenen geboren in 1997 en vroeger
  • op woensdag van 19.30 u tot 21.00 u

Graag op voorhand een mailtje naar info@sipiro.be, dan weten de lesgevers dat ze jou mogen verwachten.

Mini-masters en intraclub dat is plezant !

Het was weer een druk ropeskipping weekend. Vrijdagavond kwamen er heel wat supporters onze recreatieve springers aanmoedigen voor de intra-club. Wekenlang was er voor getraind, de zenuwen gierden door de keel, het resultaat mocht er zijn.

En zondag hadden onze jongste competitiespringers hun laatste wedstrijd van het seizoen: de mini-masters. En ze hebben dat goed gedaan !

 • Categorie 9 jaar. 15e Julie B, 14e Valentine , 11e Julie R.
 • Categorie 10 jaar. 46e Louise M. 44e Gitte. 39e Oona. 34e Ruth. 30e Hélène. 21e Thyra. 17e Eva De Boever.
 • Categorie 11 jaar. 52e Sien. 47e Ayco. 45e Eva R. 33e Kiara. 31e Nina. En een 10e plaats voor Louise Decroos.

Gefeliciteerd aan alle skippers.

Sipiro start met “multimove”

Vanaf september start Sipiro met "Multimove" voor kinderen van 4 en 5 jaar. Multimove is een gevarieerd programma waarin kinderen de fundamentele bewegingsvaardigheden aanleren, zoals springen, lopen, vangen, werpen, ..... Alle bewegingen die een kind nu (en later als volwassene) zal gebruiken, komen aan bod. Meer info vind je op www.multimove.be. De lessen starten op 26 september en hebben plaats elke zaterdag (niet in schoolvakanties) van 9.30 u tot 10.30 u of van 10.30 u tot 11.30 u in onze sportzaal.

Inschrijven kan via deze link.

Grote All Stars Seizoensafsluiter op 27 juni

Om al onze skippers in de bloemetjes te zetten organiseert het Sipiro bestuur de "Grote All Stars Seizoensafsluiter" een leuk samenzijn voor de skippers en hun sympathisanten met heerlijke spaghetti à volonté (er is ook een vegetarische versie) en een wervelende ropeskippingdemonstratie.

Hoewel het ons vooral te doen is om onze skippers voor de laatste keer dit seizoen in de schijnwerpers te plaatsen, is dit gebeuren uiteraard ook een financiële steun voor de club. De inkomsten gaan integraal naar de algemene werking van de club (huur zaal, opleiding lesgevers, aankoop touwen, organiseren clubdag, brevetjes, clubdemo, internationale kampioenschappen). De "Grote All Stars Seizoensafsluiter" vindt plaats in ons vertrouwd Sint-Pietersinstituut op zaterdag 27 juni en start om 18u30. Belangrijk dresscode: makkelijke sportieve kledij en schoeisel

 • 12 euro: Volwassenen
 • 8 euro: Sipiro leden en -12-jarigen
 • 3 euro: steunkaart

Kaarten bestellen kan via deze link.

Kom supporteren op toonmoment demo en/of intra-club

Donderdag 7 mei kan je om 19.45 u in absolute wereldprimeur de Sipiro-oefening voor de democup komen bekijken. Onze springers rekenen op veel enthousiaste supporters om zo goed mogelijk de wedstrijdstress te benaderen.

En vrijdag 8 mei om 18.00 u nemen heel wat van onze recreatiespringers het tegen elkaar op in een intra-club wedstrijd. Ook daarvoor zoeken wij zoveel mogelijk enthousiaste supporters.

Mooie resultaten op wedstrijd B-stroom

Ze hebben lang geduld moeten oefenen (en konden dus veel trainen), maar zondag 26 april was het dan zover: de wedstrijden B-stroom voor beloften en junioren. Onze beloften hebben een goede wedstrijd gesprongen en zijn uiteindelijk 8e geworden. Enkel hun SR4 was iets minder, de rest zeker op niveau. Proficiat Marie-Julie, Deborah, Emilia en Lies !

Ook mooie uitslagen bij onze junioren ! Team Marie werd negende, Team Luka 3e en Team Leonie 2e !!! Proficiat dames !

Foto's beloften

Foto's junioren

Clubdag alweer voltreffer !

De laatste zondag van de paasvakantie was ook dit jaar gereserveerd voor de clubdag van Sipiro. En wie clubdag zegt, zegt “mooi weer”, en dat was dit jaar niet anders. Een bonte bende maakte een hele dag de Blaarmeersen onveilig en trok een spoor van plezier overal waar ze passeerden. Niets anders dan stralende (en vermoeide !-) gezichten dan ook ‘s avonds. Ideaal om de volgende dag weer goedgemutst naar school te vertrekken.

Provinciale kampioenschappen met wisselend succes

Afgelopen weekend hadden in de sporthal van Evergem de provinciale kampioenschappen voor beloften en + 15 plaats. Zondag kwamen twee beloftenteams in actie. Team Xander trad aan bij de mixed en behaalde daar de twaalfde plaats. Bij de meisjes werd team Kato achtste.

Zaterdag was een drukke en lange dag, want met 5 teams (vier bij de meisjes en één team bij de mixed) kwamen de talrijke supporters bijna ogen te kort om alles goed te volgen. Ons juniorenteam werd 4e in hun categorie, het mixed team werd uiteindelijk 9e. Bij de senioren werd team Sara 12e, team Jana 8e en team Els 4e. Team Els is daarmee ook geplaatst voor het Belgisch kampioenschap volgende week zondag in Dendermonde. Proficiat.

Foto's beloften

Foto's junioren & senioren

Niels is de zoon van Daisy en Tom !

Op 28 februari is Daisy (ex-lesgeefster) mama geworden van een flinke zoon, Niels.

We wensen haar en haar man Tom dan ook van harte proficiat !

“Timon en Pemba” winnen 1e editie KwiSipiro

31 teams, al dan niet met een klein hartje, streden afgelopen zaterdag (28/2) om hun naam te mogen schrijven als winnaars van de allereerste editie van KwiSipiro, een plezante quiz.

En dat leverde een plezante boel op, met denkende teams, hardwerkende barkeepers, een strenge jury en een quizmaster met een slecht karakter. Want hoe verklaar je anders dat de gratis nootjes die op alle tafels stonden, opeens moesten geteld worden, of alle gsm’s opeens moesten worden gewogen ? En dan zwijgen we nog over de snoepjes die uit de lucht vielen, de kadootjes allerhande die werden uitgedeeld en de blonde Tripel die heel snel op was. Kortom, een toffe avond met een winnaar die slechts één puntje meer had dan de tweede.

Tot volgend jaar !

En hier zijn de resultaten.

Plezante recreacup !

Het was plezant op de recreacup afgelopen zaterdag (8/2), de springers hebben hun best gedaan en Ruth is zelfs proefwinnaar geworden op een verrassingsproef (zoveel mogelijk rondjes rond het jurylid springen). Na deze eerste verrassingsproef kregen de springers een drankje van de club en konden ze even op adem komen. Daarna werd er met nieuwe energie verder gesprongen. De tweede verrassingsproef was de moeilijkste: springen met een pittenzakje op het hoofd. Op het einde was er nog een dansoptreden van de springers van moving, waarna iedereen een rugzakje kreeg.

Iedereen keerde voldaan huiswaarts.

Sipiro zomerkamp, schrijf je nu in

Ook dit jaar organiseren we een super leuk Recreatief kamp ! (met natuurlijk ook ropeskipping)

Het kamp heeft plaats van maandag 24 tot en met vrijdag 28 augustus 2015 in en rond onze vertrouwde sportzaal in de Meersstraat 131b in Gent. Het kamp staat open voor kinderen van geboortejaar 2004 tot en met 2008.

Het is een kamp zonder overnachting, dagelijks van 9u tot 16u. (We voorzien opvang vanaf 8u30 en tot 17u30.) Naast ropeskipping worden ook tal van andere (sport)activiteiten georganiseerd.

Ook niet-leden zijn van harte welkom. Aarzel dus niet om vriendjes en vriendinnetjes mee te vragen!

De kostprijs voor deze leuke week is 80 euro voor Sipiro-leden en 100 euro voor niet-leden. Een tweede deelnemer van hetzelfde gezin krijgt 10 euro korting.

We kunnen momenteel helaas geen inschrijvingen meer aanvaarden omdat het maximum aantal deelnemers is bereikt.
KwiSipiro 2015-2016

KwiSipiro: nu inschrijven !

Op zaterdag 28 februari, om 19.30 u organiseren wij voor de allereerste keer een supercoole, toffe, maffe en leuke quiz ! Niet de supermoeilijkste breinbrekers, maar gewoon een gezellige avond met een beetje hersengymnastiek en veel plezier.

Doe je mee ?

Stuur een mailtje naar quiz@sipiro.be met de naam van je ploeg (max 5 personen). Inschrijven kost 15 euro, op het rekeningnummer van sipiro BE97 4427 0719 0149 (KREDBEBB).

recreacup

Doe jij ook mee aan de Recreacup ?

Wil je als recreatiespringer ook wel eens tonen wat je waard bent in een wedstrijd ? Of heb je gewoon zin in een leuke namiddag met verschillende proefjes waarin je het opneemt tegen leeftijdsgenoten van andere clubs? Schrijf je dan nu in voor de recreacup op 7 of 8 februari via één van de links onderaan dit artikel. Inschrijven kan tot 15 januari.

 • Waar? Sporthal Sint-Bernarduscollege, Hoogstraat 30, Oudenaarde (parking aan de sporthal via Meinaert)
 • Vervoer? Met de auto. Afspraak om 11u30 aan Sipiro of 12u in Oudenaarde. Terugkomst aan Sipiro is voorzien rond 18u45.
 • Wanneer?
  • 7 februari van 13.00 u tot 18.00 u als je geboren bent in 2004 of later - volg deze link om in te schrijven
  • 8 februari van 13.00 u tot 18.00 u als je geboren bent in 2003 of vroeger - volg deze link om in te schrijven
 • Prijs? gratis!
 • Meebrengen? Springtouw, sportschoenen, club T-shirt, eten en drinken (de recreacup start om 13u, er is geen tijd voorzien voor lunch bij aankomst, dus zorg dat jullie op voorhand al iets gegeten hebben)

Vragen? Contacteer ons gerust: britt.merlaen@gmail.com

Britt (0478/381804) & Inge (0471/080665)

KwiSipiro 2015-2016

Beste wensen!

KwiSipiro 2015-2016

Mini-demoteam in Graz

Ons mini-demoteam is op het EK mini demo in het Oostenrijkse Graz negende geworden voor diff (ranking opgemaakt door een officiële jury) en twaalfde voor performance (ranking opgemaakt door lekenjury). De punten lagen heel dicht bij elkaar, het was echt nipt.

Hier zijn de foto’s, samen met een DIKKE proficiat.

Magische clubdemo en succesvolle buttondag !

Zondag 23 november is weer een topdag geworden bij Sipiro ! Het begon ‘s morgens al goed met een superlekker ontbijt en het werd alleen maar beter met een magische clubdemo.

Het publiek was laaiend enthousiast, de springers glunderden en de lesgevers en helpers waren pompaf maar tevreden.

En dan zwijgen we nog over de supergezellige buttondag. Omdat woorden tekort schieten, de foto’s …….

Clubdemo

Buttondag

Drie Sipiro-springers bij beste 20 van België !

In Oostende had vandaag (zondag 16/11) het Belgisch kampioenschap Masters (individuele competitie plaats) en drie van onze springers deden mee !

Bij de beloften rustte alle hoop op Maitée. De 30 seconden speed waren een mooie opwarmer voor haar allerbeste onderdeel, de drie minuten speed, waarop ze een persoonlijk record sprong. Met een goede freestyle rondde ze haar competitie mooi af. En dat werd beloond met een bronzen medaille in het onderdeel 3 minuten en een 18e plaats overall.

In de namiddag waren dan de +15 aan de beurt. Janno moest aan de bak bij de jongens, hij deed het zeker niet slecht en werd 19e. Bij de meisjes had Jana vooraf veel hoop op een goede prestatie, maar ze maakte iets teveel foutjes in de speed en zo moest ook zij zich tevreden stellen met de 19e plaats.

Drie springers bij de beste 20 van België, daar zijn wij fier op !

Medaille-regen op PK B-Masters voor Sipiro

Zaterdag 8 november was voor Sipiro een lange maar erg mooie dag ! De hele dag door sprongen onze skippers het ene persoonlijke record na het andere. Het begon ‘s morgens al met Masters (individuele wedstrijd) voor de beloften. Goud voor Xander bij de jongens zowel op overall, freestyles én drie minuten. Op de 30" was er ook nog een bronzen medaille voor hem. !!! Bij de meisjes brons op de freestyle voor Sara De Boever en een vijfde plaats overall. Emma 14e, Deborah 35e, Kaat 49e, Marie-Julie 59e, Sarah Dobbenie 65e en Lies 75e.

In de namiddag ging het festival gewoon voort bij de junioren en de senioren. Bij de junioren haalde Nora overall de tweede plaats, Laura pakte brons. Fien was 5e en Marie-Line 8e. Bovendien was er ook nog goud op de 30" speed en zilver op de freestyle voor Nora en brons op de freestyle voor Laura.

Bij de senioren overall was het podium volledig voor Sipiro met goud voor Jelke, zilver voor Alison en brons voor Lorena. Nathalie werd 4e, Tine 9e en Sarah 10e. Bovendien was er nog goud op de freestyle voor Lorena, gedeeld goud op de 3 minuten voor Sarah en Jelke en zilver voor Alison en brons voor Jelke op de 30". Whauw !

Een dikke proficiat aan al onze springers !

Kaartenverkoop ontbijt + clubdemo 23/11 gestart !

Vanaf maandag 20/10 kan je tijdens de training bij de zaalverantwoordelijke kaarten kopen voor het ontbijt + clubdemo van 23 november. Het is een lekkere en gezellige manier om Sipiro te steunen. En het is hét moment voor ouders en sympathisanten om eens te bewonderen wat hun zoon/dochter/kleinkind/... al allemaal heeft geleerd op het gebied van ropeskipping.

Wat ? Hoe ? Hoeveel ?

Er zijn twee (identieke) voorstellingen van de clubdemo, die elk zo'n anderhalf uur duren. Toeschouwers kunnen kiezen welke voorstelling ze bekijken, maar de springers worden natuurlijk op allebei verwacht.

 • Demo 1 start om 10.00 u
 • Demo 2 start om 11.45 u

Je kan doorlopend ontbijten vanaf 8.30 u tot 11.30 u.

Ontbijt + demo : 12 euro (volwassenen)
6 euro (kinderen -12 jaar)
6 euro (skippers die meedoen aan demo)
Enkel demo : 5 euro

Eerste wedstrijd van het seizoen meteen schot in de roos !

Het seizoen is nog maar goed en wel gestart en daar was al de eerste wedstrijd: het Provinciaal Kampioenschap Masters in Berlare voor de A-stroom. Op zaterdag was het de beurt aan de 15+ met drie springers van Sipiro: Janno bij de jongens en Jana en Anoek bij de meisjes. Even was er paniek toen bleek dat Janno zijn schoenen nog in de sportzaal stonden, maar gelukkig maakte de voorzitter een ommetje om ze nog op te pikken. Alles ok dus, Janno bedankte met een goede prestatie en een mooie tiende plaats. Meteen een selectie waard voor het Belgisch Kampioenschap (half november) in Oostende. Ook bij de meisjes mogen Anoek en Jana terugkijken op een goede competitie. Anoek eindigde op de 16e plaats, Jana scoorde het hoogst met een 7e plaats, ook meteen goed voor een selectie voor het BK over een maand. Bovendien haalde Jana ook nog goud in één onderdeel, namelijk de 30" speed. De overall beste was een "oude bekende" Ine, die tot vorig jaar bij Sipiro sprong en nu bij Siluskip.

Zondag was het dan de beurt aan de beloften, Maitée en Kato verdedigden met brio de kleuren van Sipiro. Toen de uitslag werd bekend gemaakt, bleef het maar wachten tot een van onze springers werd afgeroepen, zenuwslopend was dat. Toen ze aan de top 20 begonnen waren ze nog steeds niet afgeroepen, de supporters werden langzamerhand gek. Kato mocht uiteindelijk het applaus in ontvangst nemen als 19e. En toen was het aan de top 10, toen de top 5 en nog steeds geen Maitée. Toch niet de ondankbare vierde plaats ..... neen, brons !!!!! Derde plaats dus voor Maitée en ook zij mag dus naar het Belgisch Kampioenschap.

Een dikke proficiat aan alle springers, bedankt aan de coaches en supporters en afspraak op het BK !

Clubdemo en buttondag op 23/11, jij komt toch ook ?

Zondag 23 november wordt opnieuw een hoogdag voor Sipiro met onze clubdemo én buttonnamiddag.

Op die buttonnamiddag kunnen alle springers meedoen aan verschillende proefjes. Als je slaagt voor een proefje, krijg je een speciale button. De namiddag start om 14.30 u en duurt tot 16.30 u.
Doe jij ook mee aan de buttondag ? Schrijf je dan nu in via deze link.

Start!

Start nieuwe seizoen!

Popel jij ook om er opnieuw in te vliegen ? Op maandag 1 september starten de trainingen van het nieuwe seizoen voor de competitiegroepen. De recreatiegroepen moeten nog een weekje langer hun ongeduld verbijten, zij beginnen eraan in de week van 8 september ! Zie kalender.

Vergeet niet in te schrijven én tijdig te betalen !

Contact

SIPIRO VZW

info@sipiro.be

0479 90 03 86

HOOFDZAAL
Sportzaal Sint-Pietersinstituut
Meersstraat 131 b
9000 Gent

EXTRA ZAAL
Sportzaal KLIM
Sint-Pietersaalststraat 86
9000 Gent

EXTRA ZAAL
Sportzaal HOGENT
Sint-Denijslaan 251
9000 Gent