SIPIRO vzw

Nieuws Seizoen 2012-2013

Zomerkamp 2013

Sipiro's zomerkamp is superplezant!

Ook dit jaar weer is de laatste week van augustus gereserveerd voor ons (ondertussen al beroemde) zomerkamp. En 51 springers hebben er een héél plezante tijd. Niet alleen wordt er heel wat afgelachen, spelletjes gespeeld, geplaagd, geravot en gegiecheld, maar er wordt ook heel wat nieuwe tricks geleerd. Voor sommigen is ropeskippen helemaal nieuw, anderen hebben dan weer al enkele ropeskippinguurtjes op hun tellers, maar bij allemaal druipt het plezier er af. Kijk zelf maar...

Tieme

Bezoekje aan Tieme

Veerle en Aagje, springers bij de 18+, gingen vorige week dinsdag op babybezoek bij Floor om haar enkele cadeautjes van de club te overhandigen maar vooral om Tieme te bewonderen...

Proficiat Floor en Tieme

Zomerkamp 2013

Praktische afspraken zomerkamp

De deelnemers aan het zomerkamp kijken vast ongeduldig uit naar de laatste week van augustus!

Hier(naast) is alvast wat nuttige informatie om te noteren.

Senioren EK

Senioren behalen drie medailles op het EK

Onze senioren deden het afgelopen zaterdag schitterend op het EK! Ze mogen dan ook drie medailles meenemen naar huis.

Dat onze senioren sterk zijn in Double Dutch, wisten we al! Dit werd ook nog maar eens bevestigd op het EK. Met hun Double Dutch 3 én Double Dutch 4 oefening behaalde onze senioren een zilveren medaille. Ook hun Single Rope oefening met 4 ging zeer goed; ze behaalden een bronzen medaille.

In de eindstand vallen onze meisjes net van het podium. Maar met drie medailles en overall een mooie vierde plaats, kijken ze terug op een geslaagd EK!

Een dikke proficiat aan ons seniorenteam!

Senioren EK

Senioren helemaal klaar voor EK!

Een delegatie van meer dan 180 sporters zullen de Belgische driekleur verdedigen in Denemarken én daar zijn ook 5 springers van Sipiro bij!

Op 24 juli vertrekken Ellen, Els, Elisabeth, Ine en Jana naar Denemarken. Dan is het aftellen geblazen naar het EK zelf. Zaterdag 27 juli zullen onze meisjes deelnemen aan de Europese teamkampioenschappen.

Ook het thuisfront hoeft niets te missen! Via de livestream kan je de wedstrijd live volgen. Dit kan op de volgende websites: WWW.SPORTS-WEB.DK of WWW.AALBORGEVENTS.DK. Meer informatie over de precieze uren volgt!

Wil je onze springers nog voor een laatste keer aan het werk zien? Dat kan! Op 20 juli zal er een laatste event plaatsvinden op Belgische bodem vooraleer alle Belgische skippers/teams naar Denemarken trekken. Een ideale kans om de beste springers van België aan het werk te zien! Dit event, genaamd BOTS, zal plaatsvinden in de Gemeentelijke Sporthal van Kruishoutem. De wedstrijd start om 13.30u en eindigt om 18u.

Adres: Woestijnestraat 13, 9770 Kruishoutem

Wij wensen onze springers alvast veel succes! Alle duimen in de lucht!

Info-avond 3 juni 2013

Beste ouders van alle leden die jonger zijn dan 11,

Uw dochter of zoon heeft het voorbije jaar aan ropeskipping gedaan bij ons. Hopelijk is dat goed bevallen en blijft uw kind ook volgend jaar bij Sipiro. En dan is het aan u om te beslissen hoeveel uren uw kind kan/mag trainen en of het al dan niet competitie kan/mag doen. Omdat we beseffen dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste keuze te maken uit ons aanbod, willen we daar graag wat meer uitleg bij geven.

Daarom organiseren we een info-avond.

U krijgt er meer informatie over de verschillende groepen, wat houdt competitie in, wat vinden wij als club belangrijk, enzovoort. U krijgt er natuurlijk ook de kans om vragen te stellen aan lesgevers en bestuur. U kan er ook suggesties doen om de werking van onze club nog te verbeteren.

Wij willen u dan ook van harte uitnodigen op deze info-avond. Afspraak op 3 juni om 20.00 u in de sportzaal in de Meerstraat in Gent.

Mogen we u vragen om te bevestigen als u komt op dit email-adres: info@sipiro.be?

Senioren op de markt

Senioren verkopen snoep en vetplantjes voor Denemarken

Onze senioren hadden zaterdag 25/05 op een buurt-rommelmarktje een standje om snoepjes en plantjes te verkopen voor hun reis naar Denemarken. Zondag 26/05 gaan ze rond op de kermis in Drongen.

De springmuisjes deden een interclubke met Recrean

Op zaterdag 25 mei deden zeven springers van de springmuisjes mee aan een wedstrijd voor pre-mini's en recreatieve springers.
Voor al onze skippers was het hun eerste wedstrijd, de stress was dus aanwezig, maar ze hebben allemaal hun beste beentje voorgezet!
Het begon al bij de speed waar er heel wat recordjes sneuvelden, maar ook de oefeningen hebben ze heel goed gesprongen.
Met een tof aandenken en een grote glimlach namen we afscheid na een zeer geslaagde voormiddag!

Dikke proficiat aan Ella, Emanuelle, Eva, Lisa, Mona, Roxane, Thyra

Jaarlijkse Sipiro enquête gaat online

Zoals op het einde van elk springjaar vragen we graag naar jouw mening over Sipiro. Nieuw dit jaar is dat de vragen via een online formulier (moeten) worden ingevuld.

Elke springer zal (of heeft) een mail ontvangen met daarin de link naar het formulier. De jongste springers vullen dit best in onder begeleiding van een van de ouders.

Graag ontvangen wij alle reacties uiterlijk op 9 juni!

Ingeval van vragen of problemen contacteer ons via info@sipiro.be.

In schoonheid afgesloten!

Onze mini's hebben om de minimasters het competitieseizoen van Sipiro in schoonheid afgesloten. Bij de -9 jarigen haalde Louise BRONS, Kiara werd 11e en Eva 16e. Bij de -10 jarigen werd Sara 17e en Brechje 21e. Bij de +10 werd Deborah 41e. Proficiat !!!!!

Aftellen naar het volgende seizoen … en ondertussen duimen voor ons seniorenteam op het EK eind juli !

Ouders hebben het niet makkelijk !

Wil je zelf eens proberen hoe moeilijk ropeskipping is ? Dan is onze lessenreeks voor ouders dé ideale oplossing. Zes moedige dames wagen er zich momenteel aan. Al waren ze niet voltallig op de eerste les, de pret was er niet minder om. En morgen zullen ze stijf zijn!

Beloften en junioren doen het goed in Tolhuis

Ook de beloften en junioren kregen de kans om hun kunnen te tonen op de Double Dutch experience zondag.

Bij de beloften haalde Sipiro Duo Karen een derde plaats in de DD4 speed (na Rivierenhof en JumpXtreme) en bij de DD4 freestyle werd Sipiro team Leonie tweede na een team van de Handles.

Bij de junioren speed was er altijd een team nét ietsje sterker dan onze teams, maar bij de freestyles was er wel een mooie tweede plaats voor Sipiro 1 in DD3 (na Skippies)en bij de DD4 was er een derde plaats voor Sipiro 5 (na twee teams van de Handles).

Een dikke proficiat aan al onze springers en grote dank aan alle helpers!

Foto's beloften

Foto's junioren

Senioren schitteren op DDE !

Onze senioren schitterden vandaag op de Double Dutch experience die we organiseerden samen met BRSF in het Tolhuis in Gent. Zeker als je bedenkt dat bij een aantal van onze teams ook junioren meesprongen.

Bij de DD3 speed haalde Team 3 de finale en werd daarin nipt vierde. De overwinning daar was voor Skippies Bierbeek.

Bij de DD4 speed haalde Team 6 de eerste plaats, Team 7 werd tweede !

Bij de DD3 freestyle moest Team 3 nipt de duimen leggen voor Hipe skip. Team 4 verloor de strijd voor de derde plaats.

Bij de DD4 freestyle tenslotte was het volledige podium Sipiro: Team 6 werd eerste, Team 7 werd tweede en Team 2 werd derde. Schitterende resultaten en een dikke proficiat aan allemaal.

Ontbijt, demo en buttondag zijn top !

Zondag 14 april is een topdag in de geschiedenis van Sipiro. Ons ontbijt met aansluitend clubdemo was een succes. Ook de buttondag in de namiddag (in een stralende zon !) was een echte voltreffer. Voor wie het gemist heeft, de foto's om u een idee te geven wat u miste, voor wie het niet gemist heeft, hier de kans om nog eens te genieten. Tot de volgende !

Ontbijt & buttondag

Clubdemo

Floor bevallen !

Lesgever Floor is bevallen van een flinke zoon Tieme !

Mama, papa en zus Jitte zijn supertrots !

Proficiat.

Meer details.

Extra training voor recreatiegroepen in de 2e week van de paasvakantie

Voor zowel de recreatiegroepen als competitiegroepen gaan de lessen in de tweede week van de paasvakantie gewoon door. In deze lessen zal er extra geoefend worden voor de clubdemo.

Voor de deelnemers aan de demo volgen hier een aantal praktische richtlijnen:

 • Zaterdag 13 april worden jullie van 9u tot 11u verwacht voor de generale repetitie.
 • Zondag 14 april wordt iedereen verwacht om 9u15. Springers die deelnemen aan de demo, kunnen zich ook inschrijven voor het ontbijt (zie brief). Ontbijten kan (liefst niet in sportkledij) van 8u30 tot 9u10.
 • De clubdemo eindigt om 12u30.

Vergeet zeker niet mee te brengen:

 • club T-shirt
 • Sportschoenen en short (kleur van de short wordt afgesproken met de lesgever)
 • Touwtje
 • Lunchpakket voor wie in de namiddag aanwezig blijft op de buttonnamiddag

Lessenreeks voor ouders van onze leden

Na het succes van vorig semester organiseren we ook dit semester een lessenreeks voor ouders van onze leden! Heb je zin om zelf eens te ervaren wat het is om aan rope skipping te doen? Grijp dan nu je kans en schrijf je in voor een lessenreeks van vijf lessen rope skipping.

De lessen hebben plaats op woensdag 24 april, 1 mei, 8 mei, 15 mei en 22 mei van 19.30 u. tot 21.00 u. Leden van BRSF mogen gratis deelnemen, anderen betalen de luttele som van 20 euro. Let op: de plaatsen zijn beperkt, dus snel inschrijven is de boodschap!

Inschrijven kan via deze link.

Mooie prestaties van onze mini's

Op het provinciaal kampioenschap voor mini's leverden onze twee deelnemende teams een heel mooie prestatie. Ze hielden hun zenuwen onder controle en sprongen de ziel uit hun lijf.

Team A (Eva, Sara, Kiara) werd bij de 10-jarigen elfde, Team E (Brechje, Deborah, Louise) werd bij de 11-jarigen 22e.

Een DIKKE proficiat !

14 april: Sipiro's ontbijt, clubdag en buttondag

Dit is een dag waarop ouders, familie, vrienden en springers op een lekkere, gezellige manier kunnen genieten van wat Sipiro allemaal te bieden heeft. Om de dag goed te beginnen, biedt Sipiro u een lekker ontbijt aan. Want zeg nu zelf, is er iets toffer dan een zondag te beginnen met een lekker broodje en een gezellige babbel ? Nee toch ? Daarna zal u ogen te kort komen bij de clubdemo.

Onze clubdemo is ondertussen een echte traditie geworden. In deze show tonen onze springers wat ze al kunnen op het gebied van ropeskipping. Dit jaar is het niet zo’n groots spektakel als vorig jaar (toen was het speciaal omdat we onze 15e verjaardag vierden), maar het blijft meer dan de moeite waard. Omdat onze zaal niet zo héél groot is, en omdat we toch iedereen de kans willen geven om ervan te genieten, brengen we de clubdemo twee keer. Daardoor zijn er ook twee ontbijtshiften.

Ontbijt 1: 8.30 u tot 10.00 u, aansluitend eerste voorstelling van de demo om 10.00 u.

Ontbijt 2: 10.00 u tot 11.30 u, aansluitend tweede voorstelling van de demo om 11.30 u.

Wie na de demo nog wat wil napraten, kan dat rustig doen met een aperitiefje.

Alles heeft plaats in onze thuisbasis, het Sint-Pietersinstituut, Meersstraat 131a, Gent. (ingang feestzaal)

Voor ontbijt + clubdemo betaal je 10 euro (kinderen -12j of deelnemers demo = 5 euro). Als je enkel naar de clubdemo komt kijken, betaal je 4 euro. (kinderen -12 j gratis). Vanaf maandag 4 maart zijn de kaarten voor het ontbijt en de clubdemo tijdens de trainingen te koop bij de zaalverantwoordelijke. Aan de ingang worden geen kaarten meer verkocht.

Na de middag kan iedereen op de gratis buttondag proberen zoveel mogelijk “buttons” te verdienen. Onze lesgevers hebben heel wat ropeskipping-proefjes voorzien. Als je slaagt voor een proefje, verdien je een button. Ook vriendjes en ouders die nog nooit aan ropeskipping hebben gedaan, kunnen meedoen ! De buttondag start om 13.30 u en duurt tot maximum 16.00 u. Als je wil meedoen aan de buttondag, vul dan je naam (en die van je vriendjes die meekomen) in op het strookje dat je hier vindt. Schrijf erbij in welke groep je springt en geef het vóór 1 april af aan de zaalverantwoordelijke.

Senioren brons en naar EK, beloften 7e, junioren 6e !

Op het Belgisch kampioenschap voor +15 jarigen heeft ons seniorenteam het schitterend gedaan ! Elisabeth, Els, Jana, Ine en Ellen behaalden een prachtige bronzen medaille. En daarmee is dit team meteen ook geplaatst voor het Europees kampioenschap, eind juli in Denemarken. Aangezien de supporters het net voor de prijsuitreiking niet echt meer zagen zitten, was de vreugde-uitbarsting dan ook navenant. Proficiat !!!

Eerder op de dag werkten de beloften hun BK af. Een ook daar was er een team van Sipiro. Team Boudewijn presteerde ook heel sterk, Nora, Edith, Fien en Marie-Line sprongen op hoog niveau en eindigden knap zevende.

Gisteren al kwam ons juniorenteam in actie op het BK mixed. Ook zij sprongen meer dan behoorlijk en eindigden zesde. Duim omhoog voor Sacha, Janno, Floriane, Heleen en Helena !

Senioren

Beloften

Junioren

Verslag en foto's van de Recreacup

Zondag 3 februari was het alweer tijd voor de 2de recreacup. Rond de middag verzamelden we aan de ingang van de sportzaal van Blankenberge. Met 4 springers en 3 lesgevers waren we klaar voor een middag vol rope skipping!

Nadat de springers omgekleed waren, we een plaatsje hadden gevonden in de volle zaal en iedereen gezien had op welk veldje ze zou moeten springen, was het tijd voor de eerste proef!

En dat ging allemaal heel vlot! Ook de verrassingsproeven lukten zonder problemen. Tussen de verschillende proeven door was er tijd om spelletjes te spelen en om een echte fotoshoot te houden!

Iedereen deed het fantastisch! Bij Mini's 1 werd Thyra 12de en Emmanuelle 16de. Bij mini's 2 werd Emilia 13de en Lise 25ste.

Proficiat alle vier!

Drie teams naar BK !

Sipiro zal dit weekend met drie teams meedoen aan het Belgisch Kampioenschap in Dendermonde.

Zaterdag staat het BK mixed teams op het programma en daar is team Janno van de partij. (Heleen, Helena, Floriane, Janno, Sacha).

Zondagvoormiddag werken de beloften hun BK af. Daar is het team Boudewijn dat de Sipiro eer hoog moet houden (Fien, Edith, Nora, Marie-Line). In de namiddag is het dan aan de senioren (Ellen, Els, Elisabeth, Jana, Ine).

Onze duimen zijn al aan het warmdraaien ! Plaats van afspraak Sporthal Sint-Gillis, Van Langenhovestraat 203A, 9200 Dendermonde.

Senioren eerste op selectiewedsrijd

Op de laatste selectiewedstrijd voor het BK hebben onze seniorenteams heel goed gepresteerd. Team Ine was zelfs de beste van allemaal !

Een eerste plaats dus voor Ine, Elisabeth, Els, Jana en Ellen.

Ook team Jona presteerde puik. Zij haalden net het podium niet, ze werden vierde. Sara, Manon, Jona, Garence en Justine mogen ook trots zijn.

Afwachten nu welke teams naar het BK mogen volgende week maar alvast een dikke proficiat aan al onze teams !

Uitslagen Selectiewedstrijd Nazareth 24/2

Na een lange dag vol stress en zenuwen gingen onze beloften, junioren en seniorteam heel moe maar tevreden terug naar huis.

Bij de beloften behaalde team Boudewijn een vijfde plaats. Team Elke werd 8e, team Luka 9e, team Joke 18e en team Kaat de 21e plaats.

Team Anoek werd derde bij de junioren, team Charlotte vierde. Team Pauline haalde een tiende plaats bij de senioren.

Proficiat aan alle beloften, junioren en senioren. Nu nog even wachten tot na dit weekend om te zien wie naar het BK mag.

Beloften

Junioren

Selectiewedstrijd beloften en +15 nu zondag!

Zondag, 24 februari, heeft in Nazareth een selectiewedstrijd voor beloften en 15+ plaats. Op deze wedstrijd kunnen onze teams zich plaatsen voor het Belgisch Kampioenschap, over enkele weken. Hiervoor zijn ze al weken aan het trainen, de zenuwen staan strak gespannen.

Supporters zijn méér dan welkom, liefst in de oranje Sipiro trui !!!! De beloften springen in de voormiddag (vanaf 9.00 u), de 15+ in de namiddag (vanaf 15.50 u).

Dit is het adres: Gemeentelijke Sporthal, Drapstraat 76, 9810 Nazareth.

Wij wensen al onze springers alvast véél geluk, maar bovenal veel springplezier.

Chocolade voor Sipiro!

Paasactie 2013

Stilletjes aan beginnen de paasklokken zich voor te bereiden om te vertrekken! Zoals elk jaar maken we van deze gelegenheid gebruik om een financiële actie op touw te zetten ten voordele van de algemene werking van Sipiro (huur zaal, opleiding lesgevers, aankoop touwen, organiseren clubdag, brevetjes, clubdemo voor ouders en sympathisanten).

Er worden zakken met 5 grote paaseieren aangeboden (250 g; fondant, melkchocolade of witte chocolade) aan de prijs van €4. Voor de verkoop rekenen we op de steun en inzet van onze springers zelf. Verplichten kunnen en willen we je niet, maar jouw hulp wordt wel gezien als een teken dat de club je nauw aan het hart ligt!

Meer uitleg vind je in deze brief.

Je kan ook dit bestelbriefje printen. Geef dit door aan vrienden, familie en collega’s en vraag hen om op voorhand hun bestelling aan jou door te geven. Vergeet wel niet om je naam onderaan de brief te zetten!

Sipiro-sportkamp

Ook dit jaar organiseren we een super leuk recreatief rope skipping kamp!

Het kamp heeft plaats van maandag 26 tot en met vrijdag 30 augustus 2013 in onze vertrouwde sportzaal in de Meersstraat 131b in Gent en staat open voor kinderen van geboortejaar 2003 tot en met 2006.

Ook niet-leden zijn van harte welkom. Aarzel dus niet om vriendjes en vriendinnetjes mee te vragen!

Het is een kamp zonder overnachting, dagelijks van 9u tot 16u. We voorzien opvang vanaf 8u30 en tot 17u30.

Naast rope skipping worden ook tal van andere (sport)activiteiten georganiseerd.

De kostprijs voor deze leuke week is 80 euro voor Sipiro-leden en 100 euro voor niet-leden. Een tweede deelnemer van hetzelfde gezin krijgt 10 euro korting.

Inschrijven als lid (80 euro):

Dit kan ENKEL via dit inschrijvingsformulier. Na de inschrijving krijg je betalingsgegevens. Vergeet de gestructureerde mededeling niet zodat we je betaling kunnen terugvinden!

Inschrijven als niet-lid (100 euro):

Dit kan ENKEL per mail aan info@sipiro.be. Vermeld daarin de naam en geboortedatum van het kind, adres en het telefoonnummer van de ouders. U ontvangt van ons de betalingsgegevens per mail. Vergeet de gestructureerde mededeling niet zodat we je betaling kunnen terugvinden!

ALLE INSCHRIJVINGEN ZIJN PAS DEFENITIEF NA ONTVANGST VAN DE OVERSCHRIJVING.

Wacht niet te lang, de plaatsen zijn beperkt!

Met sportieve groeten

De lesgevers

Recreacup 3 februari 2013

Spring jij ook voor het plezier, en wil je graag ook eens een wedstrijd van dichtbij meemaken? Dan is de Recreacup de manier om je grenzen te verleggen! Op zondag 3 februari vindt deze leuke wedstrijd vol springplezier plaats in Blankenberge, Willem Tellstraat 32, Sporthal d’Hoogploate.

De wedstrijd gaat om 13u00 van start en zal ongeveer rond 17u00 afgesloten worden. Daarom spreken we om 11u30 af aan Sipiro. Ook diegenen die zelf kunnen rijden, komen naar Sipiro. Zo kunnen we zoveel mogelijk springers die geen vervoer hebben, toch meenemen!

Heb je nog één of meerdere plaatsen vrij in de wagen voor deze springers, dan kan je dit aangeven bij de inschrijving. Eerst vul je de naam (of namen) in van de springer die inschrijft. Klik daarna op "deelnemer toevoegen", vul opnieuw de naam van je kind in en kies dan de optie die voor jou van toepassing is. Zo kunnen we het vervoer al op voorhand regelen en kunnen we op tijd vertrekken richting Blankenberge.

Heb je zin om mee te doen, dan kan je je ten laatste 27 januari inschrijven via dit formulier.

Wat neem je nu mee naar zo’n toffe wedstrijd?

 • Een genaamtekend touwtje
 • Je sportschoenen
 • Je nieuwe club t-shirt
 • Eventueel je lunchpakket

Voor verdere vragen kan je steeds terecht op dit emailadres: elsvangansbeke@hotmail.com of bij de zaalverantwoordelijke.

Tot dan!

Daisy, Jolien en Els

Clubdemo + Buttondag

Op zondag 14 april geven we onze jaarlijkse clubdemo, gecombineerd met een lekkere brunch voor ouders en sympathisanten ! En er is meer ! Die dag is er ook een heuse buttonnamiddag !

Clubdemo

Dit jaar geen feesteditie van de clubdemo, maar een kleine demonstratie in onze eigen sportzaal. Op die demo tonen al onze leden op een speelse manier wat ze al allemaal kunnen. Het is hét moment voor ouders en sympathisanten om eens te komen kijken wat hun zoon/dochter/kleinkind/... al allemaal geleerd heeft op het gebied van ropeskipping. De demo heeft plaats in de voormiddag.

Voor de clubdemo is er, naast de gewone trainingen, enkel één extra repetitie gepland. Iedereen die meedoet aan de demo wordt dan ook op deze repetitie verwacht.
Die generale repetitie is op zaterdag 13 april van 9u tot 11u.
Op zondag 14 april worden de springers verwacht om 8u45 in de sportzaal.

Jij doet toch ook mee aan de clubdemo ? Schrijf je dan snel in bij de zaalverantwoordelijke. Inschrijven kan tot en met 8 februari !

Buttonnamiddag

Na de clubdemo is er ook nog een buttonnamiddag. Op die buttonnamiddag kunnen alle springers meedoen aan verschillende proefjes. Als je slaagt voor een proefje, krijg je een speciale button ! Deelname aan de buttonnamiddag staat los van de clubdemo. Je kan gerust het ene doen zonder het andere.

Meer info over de brunch en buttonnamiddag volgt later nog, maar we willen nu al een idee hebben wie allemaal meedoet aan de clubdemo. Vergeet je dus niet in te schrijven voor de demo !

Ouders amuseren zich kostelijk

Elk jaar opnieuw geven wij ook aan ouders de kans om eens te proeven van ropeskippen. En elk jaar opnieuw is het dolle pret tijdens die lessen. Want dan blijkt dat de coördinatie tussen armen en benen niet altijd even vlot verloopt. Maar elke keer opnieuw blijkt ook dat het gezegde "oefening baart kunst" ook hier opgaat. Al geeft het soms wel wat stramme spieren de dag nadien ! Wij staan alvast in volle bewondering voor alle sportievelingen ! Hier vind je alvast wat foto's van deze editie.

Uit goed ingelichte bronnen hebben we trouwens vernomen dat er in mei opnieuw een reeks zou worden georganiseerd. We houden jullie op de hoogte.

Verslag en foto's Recreacup

Ook dit jaar namen we met een aantal springers deel aan de Recreacup. 14 springers vertegenwoordigden onze club. Het werd een bijzonder leuke namiddag. De eerste helft van de wedstrijd verliep vrij vlot en werd afgesloten met een super leuke surprise-proef! Alle springers moesten zoveel mogelijk sprongen maken met een hoepel! Na deze toffe verrassing kreeg iedereen in de pauze een lekker drankje getrakteerd om er weer in te kunnen vliegen. Ook in de tweede helft van de wedstrijd ging het prima. Om de wedstrijd goed af te sluiten werd er een bijzonder leuke en vooral lekkere verrassingsproef uitgelegd. Alle springers moesten proberen zoveel mogelijk nicknackjes te rapen door er naartoe te springen in hun touwtje. Achteraf mochten ze hun koekjes zelf opeten! Nadien kreeg elke deelnemende springer een mooie magneet cadeau. Voor ons waren er helaas geen medaillewinnaars bij dit jaar, maar toch drie van onze springers behaalden een eerste plaats op 1 van de 10 proeven! Zij kregen een mooie badge als beloning! Op naar de volgende Recreacup!

De resultaten

In de categorie mini's 1 werd Mambeny Bangoura 24e en Jade Verriest behaalde een mooie 15e plaats. In de categorie beloften werd Phara Claeys 65e, Emeline Haenebalcke 63e, Eleni Lootens 46e, Séverine Van Hoecke 38e, Athena Valotto 34e. Emma Roelants behaalde een mooie 26e plaats en was eerste op de proef nicknackjes rapen! Verder werd Rosan Pille 13e, Mercé Ballière 11e, Kaat Fasseur 9e en Marie Van de Velde 6e. Zij behaalde de eerste plaats bij de proef elephant achterwaarts. In de categorie junioren werd Katinka Moors 39e. Kathalina Moors werd 24e en won ook de proef crazy cross.

Proficiat aan al onze springers en hun coaches :-)!

Jana genomineerd als Sportvrouw van De Pinte

Jana Bracke zette afgelopen zomer op het WK Youth in Florida een mooie prestatie neer. En dat ontging de sportraad van haar "thuisstad" De Pinte duidelijk niet. Jana was afgelopen zondag op het sportgala in De Pinte één van de drie genomineerden voor de titel "Sportvrouw van het jaar 2012". Jana haalde het nét niet, maar de vele opgekomen supporters lieten het niet aan hun hart komen. En ook wij blijven trots op haar. We wensen ze ook veel beterschap, want Jana heeft momenteel last van klierkoorts.

Resultaten en foto's A- en B-masters

Zaterdag 17 november sprongen Fien, Maitée, Ine en Sara op de B-masters. Ze deden het allemaal zeer goed! Bij de beloften werd Maitée 16e en Fien 9e. Maitée verbeterde zelfs haar persoonlijke records op 30 sec. speed en 3 min. speed! In de namiddag was het aan Ine en Sara. Ine behaalde bij de 15+ overall de 14e plaats (op 25) en haalde op de 30 sec. speed een zilveren medaille! Sara deed mee bij de categorie 25+ en werd 5e (op 7). Proficiat aan al onze springers!

Zondag 18 november was het aan Janno, Jana, Ine en Fien! Belofte Fien mocht met haar freestyle deelnemen aan de A-masters. Ze zette een goede freestyle neer maar maakte wat meer foutjes dan de dag ervoor. Ook Ine mocht bij de 15+ deelnemen met haar freestyle. Ze sprong een zeer goede freestyle maar de concurrentie was zeer zwaar. Jana had een mindere dag en behaalde niet dezelfde resultaten in 30 sec. speed en 3 min. als op de selecties. Ze sprong wel een zeer goede freestyle! Janno mocht triples meespringen maar haalde met 87 triples niet meer dan op de selecties. Een dikke proficiat aan alle onze springers van dit weekend! Op naar de teamwedstrijden!

Lessenreeks voor ouders

Na het grote succes van de voorbije jaren, organiseren we ook dit jaar lessenreeksen voor de ouders van onze leden!

Heb je zin om zelf eens te ervaren wat het is om aan rope skipping te doen? Grijp dan nu je kans en schrijf je in voor een lessenreeks van vier lessen rope skipping.

De lessen hebben plaats op woensdag 21 november, 28 november, 5 december en 12 december van 19.30 u. tot 21.00 u.

Leden van BRSF mogen gratis deelnemen, anderen betalen de luttele som van 20 euro. Let op: de plaatsen zijn beperkt, dus snel inschrijven is de boodschap!

Inschrijven kan via dit formulier.

Foto's van een geslaagde clubdag!

Zondag 11 november was het weer clubdag voor Sipiro ! Om negen uur 's morgens verzamelden 46 leden en bijna alle lesgevers aan de sportzaal voor een leuke dag in de "Arteveldestad". Alhoewel het heel frisjes was, liet niemand zijn humeur daar door bederven. Het werd een heel leuke dag ! Moe maar voldaan kon iedereen achteraf genieten van een lekkere wafel én warme chocolademelk. Op naar volgend jaar, hier zijn de foto's nog eens om na te genieten.

Geselecteerden A- en B-masters

De deelnemers voor de A en B-masters zijn bekend! Bij de beloften mogen Fien Rooms en Maitée Union deelnemen aan de B-masters. Fien is daarnaast ook met haar freestyle geselecteerd voor de A-masters. Bij de 15+ is Jana Bracke geselecteerd voor de A-Masters. Ine Billiet mag deelnemen aan de B-masters maar mag ook met haar freestyle deelnemen aan de A-masters. Janno Boelens is met zijn triples geselecteerd voor de A-masters. De B-masters hebben plaats op zaterdag 17 november, de A-masters op zondag 18 november. Proficiat aan al onze springers!

Inschrijven Recreacup 24/11/2012

Spring jij ook voor het plezier, maar wil je graag ook eens aan een wedstrijd deelnemen? Dan is de Recreacup dé manier om je grenzen te verleggen!

Op zaterdag 24 november heeft deze leuke wedstrijd vol springplezier plaats in Dendermonde, Van Langenhovestraat 203.

De wedstrijd start al om 13u00. Daarom spreken we om 12u30 af aan de ingang van de sportzaal DAAR. Omstreeks 17.00 u is de wedstrijd afgelopen. Er kan voor springers die er niet met eigen vervoer geraken, vervoer geregeld worden.

Heb je zin om mee te doen, dan kan je je ten laatste 12 november inschrijven, via deze link. Let wel: ENKEL VOOR SIPIRO LEDEN.

Wat neem je nu mee naar zo’n toffe wedstrijd?

 • Een genaamtekend touwtje
 • Je sportschoenen
 • Je nieuwe club t-shirt
 • Eventueel je lunchpakket

Voor verdere vragen kan je steeds terecht op onderstaand emailadres of bij de zaalverantwoordelijke.

Tot dan!

Daisy, Jolien en Els (elsvangansbeke@hotmail.com)

Mooie prestatie beloften en senior Ine op selectie masters

Na de junioren vorige week, was het zaterdag 27 oktober de beurt aan de beloften en de senioren om deel te nemen aan de selectiewedstrijd voor de Masters. Daarvoor moesten ze wel naar het "verre" Bierbeek, vroeg opstaan was dus de boodschap. De zaal kleurde mooi oranje, want meer dan de helft van de supporters die er zaten, waren van onze club. (Meer dan de helft van de deelnemers trouwens ook :-)) Maar liefst vijftien van onze beloften hadden een individuele oefening getraind. Emma moest helaas toekijken door een blessure aan de voet. En onze beloften deden dat goed ! Ze lieten zich niet van de wijs brengen door de speaker die het duidelijk lastig had om de namen juist uit te spreken, waarschijnlijk was hij nog niet goed wakker. Al tijdens de speed sneuvelden een aantal persoonlijke records en ook de freestyles gingen bijna bij iedereen goed. Aan het overwicht van Rivierenhof was uiteindelijk weinig te doen, maar onze skippers mogen trots zijn op wat ze gepresteerd hebben. Proficiat dus aan Jennifer (27e), Joke (26e), Chiara (23e), Kato (21e), Marie-Line (20e), Leonie (18e), Charlotte (17e), Yanina (16e), Karen (15e), Silke (14e), Elke (11e), Nora (9e), Maitée (8e), Edith (7e) en Fien (6e). Ook Ine deed het schitterend. Ze behaalde zilver met haar freestyle en werd overall 5e. Proficiat aan alle springers en hun coaches!

Junioren deden het goed op de selectiewedstrijd van de Masters!

Zaterdag 20 oktober was het zover, de selectiewedstrijd van Hannah, Averil, Janno, Alix, Pauline, Ellen, Charlotte, Sacha, Alison, Lore, Helena, Heleen, Floriane, Anoek, Lorena, Jelke en Laura én Jana!! Niet alle junioren waren even goed voorbereid, dat geven we eerlijk toe, maar toch hoopten we dat ze goede resultaten zouden behalen. Tijdens de speedproeven bewezen onze springers dat ze heel wat vooruit gegaan zijn tegenover vorig jaar! Bovendien werden enkele persoonlijke records verbroken. Na een korte pauze was het tijd voor de freestyles. Onze springers toonden aan de (weinige) supporters dat ze heel wat in hun mars hebben!

Als afsluiter van deze toch wel lange namiddag namen Janno, Jelke, Lorena, Lore en Averil deel aan het onderdeel triples. Janno brak zijn persoonlijk record nét niet en sprong maar liefst 102 triples! Lorena en Jelke sprongen allebei ongeveer 60 triples, voor beide meisjes een persoonlijk record! Ook Averil en Lore behaalden op dit onderdeel een mooie score.

En dan was het tijd voor de prijsuitreiking!

Bij de boys 15+ behaalde Sacha een knappe 8e plaats, Janno sprong zichzelf naar de top vijf van de elf deelnemende springers. Onze twee jongens behaalden beide net geen podiumplaats op een onderdeel: Janno op het onderdeel 30 seconden speed en Sacha op het onderdeel 3 minuten speed.

Ook bij de meisjes werden er enkele puike prestaties behaald! Jana werd zowel op het onderdeel 3 minuten speed als op het onderdeel 30 seconden speed de dagwinaar. Anoek werd knap tweede met haar freestyle, helemaal verdiend! Ook overall behaalden onze meiden mooie plaatsen! Jana werd 2e, Anoek 8e, Lorena 9e, Laura 11e, Floriane 17e, Heleen 19e, Jelke 21e, Charlotte 27e, Helena 32e, Lore 33e, Alison 34e, Averil 37e, Ellen 40e, Alix 46e, Hannah 56e en Pauline 60e, en dat van de 72 deelnemers!

Een dikke proficiat aan alle junioren en bedankt aan de juryleden Elisabeth, Inge, Nathalie en Stefanie!

Verslag van een trotse coach

Inschrijven clubdag 2012!

Voelen jullie het ook kriebelen om alle andere springers een beetje beter te leren kennen? Dan hebben wij goed nieuws, want onze geweldige, waanzinnig leuke CLUBDAG komt eraan: zondag 11 november!

We spreken af aan de sportzaal (Meersstraat 131b) om 9 uur. Wat we die dag zullen doen blijft nog even een verrassing, maar we kunnen nu al verklappen dat het een fantastische dag wordt, zeker de moeite om mee te gaan!

Wat hebben jullie zeker nodig:

 • lunchpakket
 • voldoende drinken
 • touwtje (met je naam erop!)
 • regenkledij + eventueel paraplu
 • je club T-shirt en eventueel clubtrui
 • warme kledij
 • Buzzypass (als je dit hebt)

Helaas zal ook aan deze mooie dag een eind komen... Om 17 uur sluiten wij af en kunnen jullie opgehaald worden waar we gestart zijn: aan de rope skipping (Meersstraat 131b).

Wij hopen op jullie massale aanwezigheid, want je weet: hoe meer zielen, hoe meer vreugd!! Inschrijven kan (enkel voor leden van Sipiro!) via deze link, ten laatste op 28 oktober, en is helemaal GRATIS!

Voor vragen of opmerkingen kunnen jullie altijd mailen naar volgend e-mailadres: clubdag@sipiro.be

 

Veel groetjes, en hopelijk tot 11 november!

 

Het clubdagteam,

 

Laura, Janno, Hanna en Inge

Topverkopers van de Paasactie 2012

Met veel plezier maken we met de start van het nieuwe rope skipping jaar de topverkopers bekend van de Paasactie van vorig seizoen.

Bij de recreatie verkocht Katinka Moors de meeste eitjes, bij de competitie was dat Ine Billiet en bij de medewerkers/bestuur Els Jacxsens.

Als beloning voor jullie inzet en steun mogen jullie bij de zaalverantwoordelijke een touw naar keuze ophalen of een oranje Sipiro sweater én daar ligt ook een souvenirtje uit Florida op jullie te wachten.

Van harte bedankt van het voltallige bestuur!

Inschrijvingen afgesloten

Sipiro's populariteit blijft groeien. We hebben alweer meer leden als vorigjaar, de maximum capaciteit is bereikt. Vandaar dat we vanaf nu geen nieuwe inschrijvingen meer aanvaarden.

Je kan wel je gegevens (naam, geboortejaar en email) doorgeven aan info@sipiro.be en dan sturen we je de nodige informatie als er begin juli weer kan worden ingeschreven voor het nieuwe seizoen.

Sipiro op Sportief Gent - Foto's

Hier zijn de foto's van een warme maar geslaagde Sportief Gent.

Sipiro staat zaterdag 8 september op Sportief Gent

Kom actief kennis maken met rope skipping en kom ons op zaterdag 8 september tussen 12 u. en 18 u. bezoeken op Sportief Gent. Je vindt onze stand op de Vrijdagsmarkt. Iedereen is welkom!

Nieuw dit jaar is de inzamelactie van (oud) sportmateriaal. Van voetbalschoenen tot fietshelmen, van basketballen tot kimono’s, enz. Al het oude en niet-versleten sportmateriaal wordt ingezameld op het Sint-Baafsplein.

Meer info over Sportief Gent vindt u hier.

Contact

SIPIRO VZW

info@sipiro.be

0479 90 03 86

HOOFDZAAL
Sportzaal Sint-Pietersinstituut
Meersstraat 131 b
9000 Gent

EXTRA ZAAL
Sportzaal KLIM
Sint-Pietersaalststraat 86
9000 Gent