SIPIRO vzw

Nieuws Seizoen 2011-2012

Foto's Sipirokamp

Tijdens de laatste week van augustus namen weer 50 springers deel aan ons tweede Sipirokamp. En het was weer super leuk. Hier zijn de foto's.

Hanna in Rwanda

Hanna, lesgever in onze club, ging deze vakantie drie weken naar Rwanda, en tijdens haar vrijwilligerswerk daar gaf ze een aantal lesjes rope skipping. Dat werd duidelijk met veel enthouiasme onthaald!

Onze springers mogen terugblikken op een geslaagd WK en WYT!

Aan allen een dikke proficiat! Een overzichtje van de resultaten (cijfer tussen haakjes is de ranking per onderdeel):

Florida 2012 teams
SR speed
res x3
SR 2 SR team DD speed
res x2
DD 3 DD team eindresultaat
Youth tournament
beloften 888 (12) 157,04 (10,5) 175,21 (5,5) 750 (9) 219,96 (5) 152,42 (7,5) 9
junioren 960 (6) 216,99 (11,5) 257,88 (2,5) 859 (9) 270,06 (7,5) 256,51 (3,5) 5
World championship
senioren 1020 (10) 248,5 (8) 275,76 (5) 976 (11) 310,67 (6,5) 330,11 (3) 5

 

Florida 2012 masters
30 sec
res x5
3 min freestyle eindresultaat tripples eindresultaat
Youth tournament
Jana 440 (7) 433 (3) 301,81 (7) brons
Janno 435 (9) 396 (13) 132,3 (16) 14 103 7
Elisabeth 455 (1) 422 (6) 354,91 (3) zilver
Ine 455 (1)
World championship
Els 46 18

Senioren worden vijfde en winnen brons op WK

Gisteren was het aan onze senioren om het beste van zichzelf te geven. En dat deden ze ook! De Single Rope speed en Double Dutch speed gingen alvast goed. Na de speed, begonnen ze met de Double Dutch freestyles. De Double Dutch 3 ging minder goed dan verwacht, waardoor ze hun titel van 2 jaar geleden helaas niet konden verlengen. Maar ze maakten dit ruimschoots goed met hun Double Dutch 4, waarmee ze brons pakten. Ook de Single Rope freestyles gingen over het algemeen prima. In totaal werden onze senioren vijfde van de wereld. Een dikke proficiat aan de senioren en hun coach!

Onze springers deden het schitterend op de masters

Jana, Janno, Elisabeth en Ine; dat waren onze springers die mee deden aan de masters op het Youth Tournament. Ze deden het allemaal schitterend. In de categorie meisjes 18+ was Ine geselecteerd voor de 30 seconden speed, Elisabeth was geselecteerd voor alle onderdelen. Zowel Elisabeth als Ine pakken goud mee naar huis met hun 30 seconden speed. Elisabeth won ook brons met haar freestyle en werd in totaal tweede! Een dikke proficiat aan onze senioren en hun coach.

Jana en Janno deden aan alle onderdelen mee in de categorie 15 tot 17 jaar. Bij de jongens sprong Janno een goede 30 seconden speed en 3 minuten speed en een behoorlijke freestyle maar de concurrentie was ijzersterk. Uiteindelijk werd Janno veertiende. Janno deed ook nog mee aan de de triple unders. Ook daar deed hij het schitterend en sprong hij bovendien een persoonlijk record. Proficiat! Bij de meisjes deed Jana het ook zeer goed. Ze won brons op de 3 minuten speed en werd in totaal ook derde. Proficiat aan onze junioren en hun coaches.

Beloften worden negende op het Youth Tournament

Gisteren was het aan onze beloften om hun beste beentje voor te zetten. Ze begonnen alvast goed met een zeer goede SR speed en een foutloze DD speed. Ook de DD 3 ging uitstekend. Helaas maakten ze in de DD 4 en SR 2 enkele foutjes, maar onze springers waren toch tevreden met hun scores. Ze wisten de avond goed af te sluiten met een zeer goede SR 4. Uiteindelijk werden onze beloften negende! Een dikke proficiat aan ons jongste team en hun coach.

Junioren winnen medialle op Youth

Onze junioren deden het schitterend op het Youth Tournament. Na een goede Single Rope Speed en Double Dutch Speed, gingen ook de Double Dutch Freestyles zeer vlot. De Single Rope 2 ging was wat minder goed dan verwacht maar ze hebben zich goed herpakt met de Single Rope 4, want op dit laatste onderdeel behaalden ze zelfs brons. In totaal werden onze junioren verdienstelijk vijfde! Een dikke proficiat aan onze springers en aan hun coaches.

Wedstrijdschema en livestream Youth en WK

Ook de thuisblijvers dienen niets te missen van het Youth en WK. Hier vindt u een wedstrijdschema waarop staat wanneer onze springers aan de beurt zijn. Via de livestream kunt u alles ook live volgen. Meer informatie over de livestream vindt u hier.

Opgelet: er zijn geen exacte uren beschikbaar. We kunnen enkel meegeven tussen welke uren onze springers moeten springen. Daarnaast is er ook nog een tijdsverschil van 6 uur. U moet dus telkens 6 uur optellen bij het opgegeven uur op het schema. Bijvoorbeeld: 9 u. in Florida, is 15 u. in België.

Onze WK-gangers zijn er klaar voor !

De 14 springers van Sipiro die een ticket hebben verdiend voor het WK en Youth in Florida zijn er helemaal klaar voor. Op de laatste avond van de Gentse Feesten hebben ze hun oefeningen geshowd voor sponsors, ouders, vrienden en symathisanten. En dat waren er heel wat! De hitte deed al een beetje aan Florida denken en ook het publiek reageerde enthousiast. We wensen iedereen een goede reis, een goed kampioenschap en een veilige terugkeer. Hier zijn de foto's.

Lessenreeks ouders: plezant !

Zoals beloofd organiseerden we een lessenreeks voor ouders en het was plezant ! Niet altijd evident (die coördinatie toch !), maar het ging elke keer beter. En de stijfheid in de spieren viel achteraf ook goed mee.

Proficiat aan de dapperen, hier zijn de foto's

Optreden B-demoteam in Drongen

Op woensdagnamiddag 23 mei trok het B-demoteam voor een demonstratie naar het rusthuis Leiehome in Drongen Baarle. De weken vooraf hadden de bewoners zelf aan sport gedaan en nu mochten ze eens genieten door te kijken naar 2 verschillende sporten. In de grote ontspanningszaal traden eerst een groepje plaatselijke turnertjes op. Zij brachten enkele prachtige acrobatentoeren naar voren. Na de pauze was het aan Sipiro. Het B-demoteam bracht hun oefening + nog enkele individuele oefeningen. Daarna mochten de bewoners ook even proberen. Gezien de meeste mensen in een rolstoel zaten, was er weinig respons, maar de turners hebben toen maar eens geprobeerd. Zij vonden het heel leuk en wie weet kriebelt de rope skippingmicrobe zo fel, dat er eentje naar onze club komt volgend springseizoen?

Laatste training beloften dit seizoen

Ook de competitiegroepen sluiten dit seizoen af. Zo hadden de beloften hun laatste training. En die werd traditioneel afgesloten met "kiekeboe". Wie meer uitleg wenst, misschien helpen deze foto's...

Foto's laatste training recreatie dinsdag

Dinsdag was het de laatste training van het seizoen voor de recreatie. Voor een laatste keer werd alles gegeven. Nu genieten van een welverdiende vakantie en tot volgend jaar ! Hier alvast de foto's van die afsluitende training.

Lessenreeks voor ouders

Op algemeen verzoek organiseren we (zoals eerder al beloofd trouwens) opnieuw een lessenreeks voor ouders. Leen en Elisabeth staan garant voor een goede begeleiding én veel plezier. De lessen hebben plaats op woensdag 6, 13 en 20 juni van 19.30 u tot 21.00 u. Leden van BRSF mogen gratis deelnemen, anderen betalen de luttele som van 15 euro. Inschrijven doe je via info@sipiro.be en dat voor 2 juni. Doen!

Demoteam Sipiro 9e in finale !

Ons demoteam heeft een mooi orgelpunt op dit competitiejaar gezet ! Zaterdag in Blankenberge slaagden ze er in om zich na een lange dag te plaatsen voor de finale op zondag in Oostende. Enkel de tien beste teams (van de 26) mochten door. En daar was Sipiro toch maar weer mooi bij. Zondag woog bij veel teams de stress en de vermoeidheid door, dat zag je duidelijk aan het aantal fouten dat hoger lag dan bij de selecties. Ook bij Sipiro iets meer foutjes, maar toch een puike oefening. Het leverde een mooie negende plaats op.

Een dikke proficiat aan Laura, Lorena, Anoek, Jelke, Janno, Jana, Ellen, Justine, Jona, Ine, Els, Sara en Elisabeth. Een ook aan de geblesseerde Floriane !

Geslaagde intra-club !

De pre-mini's en mini-jumpers hebben op ons intra-club tornooi getoond wat ze in hun mars hebben. En dat is héél wat. Want ga er maar aanstaan, terwijl er een strenge (!) jury toekijkt en supporters aan de zijlijn staan, sta je daar toch maar helemaal alleen je ding te doen. Maar ze hebben het fantastisch gedaan ! Proficiat aan alle springers. Als toemaatje was er dan ook nog een optreden van ons B-demoteam. De toekomst van Sipiro is verzekerd. Hier zijn de foto's.

Greetings from Tampa

Amerikaans eetfestijn voor onze WK-gangers !

Op zaterdag 30 juni organiseren onze 14 WK-gangers samen met hun ouders een eetfestijn waarvan de opbrengst wordt gebruikt om de kosten van de reis draaglijker te maken. Iedereen is welkom, hoe meer hoe beter !

Wat, hoe, waar, .... dat vind je helemaal uitgelegd in deze brief.

Mooie resultaten op mini-masters

Op de mini-masters hebben onze mini's hebben het héél goed gedaan. Bij de -9 jarigen werd Lio vierde, Louise vijfde ! Bij de 10-jarigen werd Deborah 28e ! Bij de 11-jarigen werd Maitée 13e, Annelies 17e, Kato 19e, Janina 24e en Nuria 36e.

Een dikke proficiat aan alle springers en merci aan alle supporters die onze vlag talloze keren opnieuw bevestigd hebben in de hoop dat ze deze keer wél zou blijven hangen !

Sipiro op Sportawards 2011 Gent

Gentse sportclubs kunnen jaarlijks hun Regionale en Belgische Kampioenen opgeven bij de sportdienst van Gent. Deze kampioenen worden tijdens de Sportawards in het stadhuis gehuldigd voor hun prestatie. Vrijdag 4 mei was het zover. Voor 2011 was dit voor onze club Els Vancompernolle (BK), Luka Van der Cruyssen (RK) en het beloftenteam : Lorena Augusta, Anoek De Buck, Jelke Nelis, Laura Wils (RK).

Daarnaast was Sipiro ook nog in 2 categoriën genomineerd voor de titel Laureaat:

 1. De meest verdienstelijke sportprestatie (individueel of per team). Onze nominatie: Els (9 gegadigden)
 2. De meest beloftevolle Gentse jongere of Gents jeugdteam op sportief vlak tot en met 17jaar. Onze nominatie: Luka en het beloftenteam (4 gegadigden).

Bij de 1ste categorie werd Evi Van Acker-zeilen (was op VRT bijna sportvrouw van het jaar in 2011) de laureate en in de 2de categorie werd dit de 14jarige Amber Rombaut – triatlon en duatlon. Alle aanwezige kampioenen konden daarna nog genieten van een drankje en een hapje (vooral dat laatste had de voorkeur van onze springers).

Nicole

Button-dag !

Button-dag ! + democup 12/5

Op zaterdag 12 mei organiseert BRSF Vlaanderen vzw voor het eerst een nationale buttondag. Het lijkt ons tof om met Sipiro hier aan deel te nemen. Op deze zaterdag krijgen de springers de kans om verschillende proefjes af te leggen om zo buttons te verzamelen. Die dag zijn er ook unieke buttons te behalen, die enkel en alleen op die dag zullen uitgegeven worden. De nationale buttondag vindt plaats in Blankenberge en start om 13h, het einde is voorzien rond 15h30. Wil je dus één van de unieke buttons bemachtigen schrijf dan in voor maandag 30 april door een mailtje te sturen naar daisyschellinck@hotmail.com

Aansluitend vindt het selectiekampioenschap voor het BK Democup plaats. Sipiro doet mee aan deze wedstrijd, dus extra supporters zijn altijd welkom. De wedstrijd begint om 17h, het einde is voorzien rond 23h30. Een ticket voor deze wedstrijd kost 7 euro en kan je bestellen via de site www.brsf.be.

Plezante clubdag !

De laatste zondag van de Paasvakantie is clubdag voor Sipiro ! Om half negen 's morgens verzamelden 44 leden en bijna alle lesgevers aan het station in Gent om te vertrekken naar ..... Planckendael.

Alhoewel het heel frisjes was, liet niemand zijn humeur daar door bederven. Met de trein en de boot ging het richting Mechelen. En het werd een heel leuke dag ! Al kon niet iedereen het droog houden. Moe maar voldaan kwam iedereen 's avonds terug in Gent.

Op naar volgend jaar, hier zijn de foto's nog eens om na te genieten.

Maak van Sipiro de leukste club van Vlaanderen !

Sipiro doet mee aan "myhappyclub", een verkiezing van de tofste club met de beste jeugdwerking. We moeten zoveel mogelijk stemmen verzamelen. Doe mee en bezorg ons de titel, motiveer ook vrienden, familie en kennissen om ons "leuk" te vinden.

Wat moet je doen ? Ga naar http://www.myhappyclub.be/clubs/detail/rope-skipping-sipiro-vzw en "vind ons leuk". Als we de meeste stemmen halen in Oost-Vlaanderen, mogen we naar de grote finale, op 28 april in de Zuiderkroon in Antwerpen.

Alvast bedankt !

Kom je ook naar de clubdag op 15/4 ?

Ook dit jaar weer is er een supercoole, keitoffe, grandioze en bovendien ook nog megawijze clubdag !

Jij komt toch ook ? Meer informatie kan je vinden in deze brief.

Plezante recreacup !

Afgelopen zaterdag namen zes recreatieve springers van Sipiro deel aan de tweede aflevering van de Recreacup in Aalter. En ze vonden het alweer héél plezant. Ze moesten een aantal proefjes doen die hen seconden opleverden voor de finale. Tijdens de finale mochten ze zolang speed lopen als ze seconden hadden verdiend. En ze deden dat goed ! Proficiat aan Katalina, Katinka, Sarah, Kaat, Oriana en Alixe. Hier zijn de foto's.

Spektakel van de bovenste plank

Op vrijdagavond 13 april organiseert Planet Jump Rope terug de jaarlijkse DDCB in de Arenberg, Antwerpen. Dit zal opnieuw een ongelooflijk Double Dutch spektakel worden met TOP-teams uit onder andere Japan, Frankrijk, Hongarije, USA en Engeland.

Indien jullie fan worden van 'Double Dutch Contest Belgium' op FACEBOOK blijven jullie op de hoogte van alle acties en nieuws. Momenteel is er nog een actie aan de gang om gratis tickets te winnen! Ook zullen er nu de dag ervoor en erna leuke randactiviteiten plaatsvinden!

Promo-filmpje democup

In mei neemt ons demoteam deel aan de democup in Blankenberge/Oostende. Elk team dat daar meedoet, wordt voorgesteld in een kort filmpje. De beelden daarvoor werden maandagavond op de training gedraaid. En dat was niet altijd evident. Uiteindelijk leverde het wél mooie beelden op. Het resultaat .... dat is afwachten tot in mei. Maar wij hebben wel al enkele foto's.

Mini's doen het goed !

Op wat voor sommigen hun allereerste kampioenschap was, het BK mini's teams hebben onze drie ploegjes van Sipiro een mooie prestatie neergezet. Het is niet niks om voor een goedgevulde zaal de zenuwen van je af te springen. Maar team Lilo (Lio en Louise), team Majaka (Maitée, Janina en Kato) en team D&A (Deborah en Annelies) hebben heel goed gesprongen. Het begon 's morgens al met goede scores voor hun speedoefeningen. Dan was het lang wachten, want pas om 17.00 u begonnen hun freestyles. Maar ook dat liep behoorlijk, met natuurlijk hier en daar een foutje, maar dat is niet erg. En dan was het wachten op de prijsuitreiking. Team Lilo werd 66e, team D&A 38e en team Majaka 34e.

Een dikke proficiat aan alle springers !!!

Hier zijn de foto's.

BK is een succes !

Afgelopen weekend stond helemaal in het teken van de verschillende BK's ! Het begon al zaterdag met het BK mixed in Nazareth. Sipiro had daar twee teams en op het einde van de dag niets anders dan lachende gezichten ! Team Sacha (Sacha, Pauline, Diede, Sarah en Hannah) werd achtste, team Janno (Janno, Lore, Charlotte, Ellen en Alison) zesde.

Op zondag organiseerde Sipiro in sportzaal Bourgoyen zelf het Belgisch kampioenschap voor meisjesteams. En iedereen was het roerend eens, de organisatie was perfect ! Ook de resultaten van onze deelnemende teams mochten gezien worden. In de voormiddag kwam het team Justine (Justine, Laura, Fien en Helena) aan de beurt bij de beloften en zij sprongen een meer dan behoorlijk kampioenschap. Maar het niveau bij de beloften lag ontzettend hoog. Het leverde ook hen een zesde plaats op. Dat wil zeggen dat zowel het mixed team Janno als team Justine eerste reserve zijn voor een plaatsje op het Youth Tournament in Florida.

In de namiddag was het dan de beurt aan de junioren (team Anoek, Lorena, Jana, Jelke en Florian) en de senioren (team Elisabeth, Ellen, Els en Ine). De zenuwen waren strak gespannen, maar gaandeweg werd het beter. Mét resultaat. Helaas nét geen podium, ze werden allebei vierde maar wél een selectie voor Florida. Team Anoek mag naar het Youth, team Elisabeth naar het WK zelf. Proficiat aan alle springers.

Zoveel topsport, daar moest AVS wel op afkomen; hier is het verslag. En natuurlijk zijn er ook foto's:

BK Mixed

BK Meisjes

Weekend van de waarheid voor Sipiro

Dit weekend is het weekend van de waarheid voor vijf teams van Sipiro. Want ze dingen mee naar de Belgische titel ropeskipping én kunnen een selectie afdwingen voor het WK, later dit jaar.

Zaterdag zijn er twee teams van Sipiro die meedoen aan het BK mixed. Als zij zich bij de top-5 plaatsen, mogen ze naar Florida voor het WK ! We duimen voor Ellen, Alison, Janno, Charlotte, Lore, Sacha, Pauline, Diede, Sarah en Hannah.

Zondag organiseert Sipiro dan in de Bourgoyen (opgelet, dus niet in onze eigen sporthal !!!) het BK voor meisjesteams. We hebben daar bij elke categorie een ploeg, dus zowel bij de beloften, de junioren als de senioren. Supporters, massaal op post dus !!!! Wie in zijn Sipiro t-shirt komt, mag trouwens gratis binnen ! Be There !!!

Borsten en springen

Onlangs werd in het één-programma "Ook getest op mensen" een onderzoek gedaan naar het belang van een goede sport-bh. De test werd onder meer gedaan bij een rope skipper(ster :-)). De resultaten willen we jullie niet onthouden, stof om over na te denken. Dit is het filmpje hierover.

Fantastisch weekend voor Sipiro

Op de selectiewedstrijden bij de junioren en de senioren afgelopen weekend hebben de teams van Sipiro fantastisch gepresteerd. Bij de senioren zaterdag werd het team Nathalie, Jona, Laura en Garence 19e, team Elisabeth, Ine, Ellen en Els behaalde brons. De junioren zondag deden niet onder ! Team Alix, Averil, Ellen en Judith steeg boven zichzelf uit en werd 14e, team Jana, Anoek, Lorena, Floriane en Jelke schitterde ook en behaalde zilver !

Dat wil zeggen dat we volgende week zondag op het BK (dat we zélf organiseren) maar liefst drie teams van Sipiro in actie zullen zien. Zowel bij de beloften, de junioren als de senioren hebben we een vertegenwoordiger én dus een kanshebber op een selectie voor het WK in Florida.

Selectie Senioren

Selectie Junioren

Extra trainingen Demoteam B

Als aanloop naar het demoteam kampioenschap traint het beloftenteam B een aantal keren extra lang. Dit zijn de data en uren.

 • zaterdag 10 maart 10u30 - 12u00
 • zaterdag 17 maart 10u30 - 12u00
 • zaterdag 24 maart 10u30 - 12u00
 • zaterdag 31 maart 10u30 - 12u00
 • donderdag 12 april 17u00 - 19u00 (paasvakantie)
 • zaterdag 14 april 10u30 - 12u00

Zoniënclub, groep dove, slechthorende en horende volwassenen op bezoek bij Sipiro

Op zondagnamiddag 19 februari kregen een 18-tal leden van Zoniënclub een woordje uitleg over de geschiedenis van rope skipping. Ellen, Elisabeth en Els VC demonstreerden hen tal van skills en enkele volwaardige single rope en double dutch oefeningen. Daarna mocht de groep zelf de touwtjes in handen nemen en met de benen zwaaien. Niettegenstaande de gemiddelde leeftijd van de groep rond de 40-45jaar lag, was iedereen wild enthousiast. Wie zegt dat rope skipping alleen voor jonge mensen is, heeft het dus zeker mis.

Democup op 13 mei !

Op 13 mei heeft in Oostende de Democup plaats, dat is het Belgisch kampioenschap voor demoteams. Ook Sipiro doet mee aan de Democup. Wie wil gaan supporteren, kan zich inschrijven via de website van BRSF.

Aangezien het een heel weekend wordt, (met naast de Democup ook een spektakel met rope skipping, dans en humor) en er dus een aantal formules zijn om in te schrijven, zal Sipiro die inschrijvingen niet coördineren. Wie wil gaan, moet dus zélf inschrijven via BRSF.

Sipiro doet dit jaar met 1 team mee aan de democup. Op zaterdag is de selectiewedstrijd in Blankenberge. Als ze zich plaatsen voor de finale, komen ze op zondag opnieuw in actie.

Lekkere dingen voor het BK gezocht !

Op zondag 11 maart organiseert Sipiro het Belgisch kampioenschap ropeskipping in sportzaal Bourgoyen in Gent. Wij zoeken nog mensen die voor die dag hun beste kooktalenten willen bovenhalen.

Wie kan er

 • een taart of cake bakken of/en
 • soep maken of/en
 • fruitsla maken

die we dan op het BK kunnen verkopen. De winst ervan gaat naar onze clubwerking.

We zijn ook op zoek naar elektrische vuurtjes die we die dag kunnen gebruiken.

Als je iets wil/kan maken, of je hebt elektrische vuurtjes, laat het dan weten aan Nicole aub.

Ropeskipping kamp BVLO in paasvakantie

De Bond voor Lichamelijke Opvoeding (BVLO) organiseert tijdens de paasvakantie een ropeskippingkamp in Aalter. De kampleider is Wouter Tack en het kost 100 euro. Meer informatie vind je via deze link.

Sipiro schittert op selectiekampioenschap beloften

Zaterdag 11 februari nam Sipiro deel met 5 teams aan het selectiekampioenschap beloften, onder leiding van coaches Elisabeth, Ellen en Els. Het was een lange dag voor de springers : team Nora begon als eerste om 10 uur en 6 oefeningen later eindigde team Joke pas om 17u45 's avonds. Toch hebben alle springers steeds het beste gegeven, en mogen de resultaten gezien worden.

De rangschikking; op 30 deelnemende teams : 21e plaats team Joke, 20e plaats team Elke, 13e plaats team Nora, 10e plaats team Luka, en een 3e plaats en dus bronzen medaille voor team Fien. Allemaal schitterende prestaties; een grote proficiat aan de springers en coaches ! Team Fien gaat door naar het Belgisch kampioenschap op 11 maart. Die wedstrijd vindt plaats in Gent, en wordt georganiseerd door Sipiro, dus iedereen is meer dan welkom om te komen supporteren !

Als er een prijs zou zijn voor de beste supporters, dan was die heel duidelijk voor Sipiro. We waren met velen, en hebben de ganse dag met veel enthousiasme en energie alle springers aangemoedigd.

Rebecca

Beloften selectiewedstrijd !

Zaterdag 11 febrari heeft in Roeselare de eerste teamcompetitie van het seizoen plaats. De beloften kunnen zich daar dan selecteren voor het BK (op 11 maart bij ons !). Er doen vijf teams van Sipiro mee, wij duimen dus voor Justine, Helena, Laura, Fien, Elke, Karen, Leonie, Yanina, Luka, Chiara, Charlotte, Marie-Line, Nora, Edith, Aster, Heleen, Silke, Jennifer, Joke, Emma en Ishtra.

Eerste editie recreacup

De eerste editie van de recreacup mocht rekenen op ruime belangstelling van onze springers. Alhoewel de formule nog met enkele kinderziektes kampt, hadden onze springers zeker een (lange) leuke dag. Proficiat aan alle deelnemers ! Wie de resultaten wil nakijken, dat kan hier. Onze deelnemers krijgen allemaal een deelname-attest. Sommigen onder hen konden er al mee pronken.

Trainingsregeling 27-28-29 januari

Op zaterdag 28 januari is er op het Sint-Pietersinstituut een infodag voor toekomstige eerstejaars. Daardoor is de sportzaal dat weekend maar beperkt beschikbaar. Dit zijn de gevolgen voor onze trainingen:

Vrijdag 27 januari:

 • géén training voor recreatie, mini-jumpers
 • mini's en premini's hebben gewoon training

Zaterdag 28 januari:

 • mini-microben 2 en 3, microben 2 hebben training in de sportzaal van Hogeschool Gent (Sint-Denijslaan 251, 9000 Gent). Parkeerplaats in ondergrondse parking (ook enkele plaatsen bovengronds). Er zal zeker iemand van het bestuur aanwezig zijn aan de ingang van de sportzaal.
 • beloften: geen gewone training maar zij tonen hun oefeningen voor de mensen van de infodag in de voormiddag.
 • demoteam: idem als de beloften, maar in de namiddag

Zondag 29 januari:

 • junioren: training van zaterdag verschuift naar zondag van 18.00 u tot 20.00 u
 • senioren: training van zaterdag verschuift naar zondag van 19.00 u tot 21.00 u

Opnieuw Sipiro-vakantiekamp !

Het allereerste vakantiekamp van Sipiro was zo'n groot succes dat we dit natuurlijk opnieuw doen ! Eind augustus heeft de tweede editie plaats. Wil je er zelf bij zijn, schrijf dan snel in, want de plaatsen zijn beperkt.

Meer info vind je hier. Niet-leden moeten hiervoor dit inschrijvingsformulier invullen.

Doe mee aan de RecreaCup !

Op 5 februari heeft in Dendermonde voor de eerste keer de RecreaCup plaats. Dat is een leuke wedstrijd, vooral gericht op recreatiespringers die zich op een amusante manier eens willen meten met andere skippers.

Zin om mee te doen ? Meer informatie over het hoe, waarom en hoe inschrijven vind je hier.

Ondertussen zijn de proeven ook al bekend en die kunnen teruggevonden worden via deze link.

Trainingen tijdens kersvakantie

Om alle verwarring te vermijden, nog even op een rijtje hoe er getraind wordt tijdens de kerstvakantie.

Recreatie:

 • zaterdag 24 december nog gewoon training van 9-10 of van 10-11u.
 • Nadien geen training meer tot dinsdag 10 januari.

Competitie:

 • mini's trainen op woensdag (van 17u tot 19u) ipv op dinsdag en op vrijdag
 • premini's hebben geen training tijdens de kerstvakantie
 • beloften trainen volgens afspraak met hun lesgevers.
 • junioren en senioren trainen op de gewone uren.
 • B-demoteam:
  • zaterdag 24 dec: van 12-13u
  • zaterdag 31 dec: van 12-13u
  • zaterdag 7 januari van 11u tot 12u

Sipiro 15 jaar, de geschiedenis

Nu Sipiro 15 jaar bestaat, hebben we de voorbije jaren eens kort samengebundeld. Deze presentatie was ook op de clubdemo te zien. Maar omdat we weten dat foto's bekijken het beste lukt "op het gemak", kan je hier alles nog eens rustig bekijken.

Clubdemo geslaagd ! De foto's

De clubdemo voor ons 15-jarig bestaan is een echte voltreffer geworden. Het was "vollen bak" en iedereen was het er over eens dat het een prachtshow was. De lat om nog beter te doen ligt nu wel zeer hoog !

Hier zijn alvast de foto's van de algemene repetitie én van de demo.

Heel mooie resultaten op Masters

Onze 8 springers op de A en B-masters hebben zondag in Oostende mooie resultaten neergezet. Bij de B-masters deden zowel Helena als Janno beter dan op de selectiewedstrijden. Helena eindigde als 24e, Janno werd 7e (en dat is zes plaatsen beter dan op de selectie). Bij de A-masters beloften hadden we twee deelnemers. Justine en Laura startten sterk op de speed en deden het ook heel goed op de freestyles. Ze eindigden dan ook op een heel mooie 9e en 12e plaats. Ook bij de senioren twee springers van Sipiro. En Elisabeth en Jana gaven elkaar weinig toe, ze werden respectievelijk 13e en 14e. De allerbeste prestatie van de dag kwam van Els die maar liefst 132 triples sprong. Goed voor een zilveren medaille én een selectie voor het WK in Florida op dit onderdeel ! Ine en Elisabeth tenslotte behaalden dezelfde score (91) op de 30" speed. Zij moeten over enkele weken nog een jump-off springen tegen elkaar en enkele anderen met als inzet een selectie voor het WK.

Proficat aan allemaal !!!

8 springers op Masters zondag 20/11

Nu zondag, 20 november, nemen maar liefst 8 springers van Sipiro deel aan de A en B-masters in Oostende. Op de selectiewedstrijden enkele weken geleden, deden onze springers het heel goed, met dit fantastisch resultaat als gevolg.

In de A-masters 15+ hebben we twee kandidaten die strijden voor de titel van Belgisch kampioen individueel: Jana en Elisabeth. En ook bij de A-masters beloften hebben we twee deelnemers: Laura en Justine. In het specifieke onderdeel speed 30" doet Ine mee. Voor de triples hebben we zowel bij de meisjes als bij de jongens 15+ een deelnemer: Els en Janno. Janno wist zich ook te plaatsen voor de B-masters allround, net zoals Helena. We duimen voor hen allemaal, zondag. Afspraak vanaf 9.00 u in de Mister V arena in Oostende.

Tweede algemene repetitie clubdemo: de foto's !

Zondag 13 november stond de tweede algemene repetitie op het programma voor onze clubdemo van 27 november. Voor de eerste keer in de juiste volgorde van de demo en met zoveel mogelijk juiste kostuums aan. Het was nog een beetje onwennig en iedereen realiseert zich dat er nog hard zal moeten worden geoefend, maar het zag er wel al heel veelbelovend uit ! Nog twee weken goed trainen en dat komt wel in orde !

Hier zijn alvast enkele foto's om je extra "goesting" te doen krijgen.

Extra trainingen voor B-demoteam

Om het B-demoteam nog beter te maken voor de clubdemo, worden er twee extra trainingen ingelast.
Op donderdag 10 en 24 november van 17.30 u tot 19.00 u. En ook op zaterdag zal de training een half uurtje langer duren.

Graag iedereen op post !

Brons in Parijs !

Op het internationaal double dutch tornooi in Parijs heeft ons ploegje alweer eremetaal veroverd voor Sipiro. Anoek, Lorena en Sarah werden derde in een kolkende zaal die hen als ware helden verwelkomde. Op het BK hadden ze zich vorig seizoen geplaatst voor dit tornooi en nu was het eindelijk zover. Vrijdag moesten ze zich eerst kwalificeren voor de finale. Met een record (288) op de speed, begonnen ze heel goed. De freestyle was iets minder, maar gelukkig was de oefening meer dan moeilijk genoeg om voldoende punten te scoren voor de finale. Zaterdag hielden ze het hoofd koel en eindigden ze schitterend derde. Proficiat !

Beloftenteam naar Parijs !

Dit weekend heeft in Parijs een Europees Double Dutch kampioenschap plaats. En daar zullen Lorena, Anoek en Sarah de kleuren van Sipiro verdedigen. Ze plaatsten zich in april op het BK double dutch voor deze internationale competitie en trainden de afgelopen weken flink om goed voor de dag te komen in Parijs. Succes !

Kaartenverkoop clubdemo gestart !

Vanaf nu kan je kaarten kopen voor onze fantastische clubdemo die plaats heeft op zondag 27 november om 16.00 u in sporthal Bourgoyen in Gent. De kaarten zijn tijdens elke training te koop bij de zaalverantwoordelijke. Ze kosten 7 euro voor volwassenen, 3 euro voor kinderen (tot 12 jaar) en 0 euro voor kinderen die jonger zijn dan 3 jaar. Aansluitend op de clubdemo is er een gratis receptie.

Het thema van de clubdemo is "Wie wordt de man van Sipiro". We gaan op zoek naar de ideale man voor onze club. Dat mag je niet missen !

Eerste algemene repetitie clubdemo: de foto's

De eerste algemene repetitie voor de clubdemo is achter de rug. Het enthousiasme was, ondanks het voor sommigen vroege uur, heel groot. Het zal echt een mooi spektakel worden ! Om het te bewijzen: hier zijn de foto's.

Beloften schitteren op Masters selectie

Onze beloften hebben een heel mooi resultaat neergezet op de eerste competitie van het nieuwe ropeskippingjaar. In Deinze namen 14 beloften deel aan de eerste selectiewedstrijd voor de Masters, dat is een individuele competitie. Ondanks de problemen die de organisatie had met de "timing-cd" presteerden onze springers puik !

Er was zilver voor Laura ! Justine werd 4e, Helena 10e, Nora 11e, Heleen 12e, Luka 13e, Edith 15e, Aster 24e, Charlotte 27e, Marie-Line 29e, Karen 34e, Chiara 35e, Leonie 43e, Elke 51e. Een dikke proficiat aan al onze skippers, wij zijn trots op hen !

Zoon voor Ellen !

Ellen Leemans (ex-springer en -lesgever) is maandag trotse mama geworden van een flinke zoon "Lowie". Hij meet 49 cm en weegt 3.6 kg.

Dikke proficiat aan mama Ellen en papa Hans. En natuurlijk ook aan opa Alex, die jarenlang penningmeester was bij Sipiro

Nieuwe club t-shirts zijn aangekomen

De nieuwe club t-shirts zijn aangekomen ! Al wie zijn lidgeld heeft betaald, krijgt zo'n club t-shirt gratis. Je kan je t-shirt afhalen bij de zaalverantwoordelijke. Nog niet betaald ? Haast je dan maar héél erg, dan kan jij er ook mee pronken !

Geen training B-demoteam op 15/10

Zaterdag 15 oktober zal er GEEN demotraining door gaan. Aangezien wij beiden niet kunnen lesgeven en jullie bijna allemaal deelnemen aan de masters, hebben we beslist om de training af te lasten. De training erna (22 oktober) gaat gewoon door!

Intussen hebben we op facebook een groep aangemaakt waar jullie leuke weetjes of vraagjes op kunnen posten. Als je geen facebook hebt, moet je dat zeker niet aanmaken. Je kan ons tijdens de training ook aanspreken. Voor diegenen die wel facebook hebben, onze groep heet: ‘B-demoteam vzw Sipiro’.

We willen toch zeker nog eens vermelden dat we graag op voorhand weten of je afwezig bent of niet. Wij willen onze demo zo goed mogelijk kunnen oefenen en dat gaat enkel als je zoveel mogelijk naar de training komt. Dus verwittig op voorhand!

Als laatste willen wij jullie nog heel veel succes toewensen op jullie wedstrijd! Laat ze allemaal maar eens een poepje ruiken!

Tot op de volgende training!

Els VG en Heleen

Inschrijven kan nog tot 1 oktober

Wie zich nog niet heeft ingeschreven bij Sipiro, kan zich best maar haasten want na1 oktober is het te laat. Vul dus als de bliksem het inschrijvingsformulier in en stort het gewenste inschrijvingsgeld.

Uitzondering:

 • 18+ beginners: zij kunnen inschrijven tot en met 12 oktober zolang er plaats is.
 • -11-jarigen: op dinsdag zitten de groepjes helemaal vol. Enkel op woensdag en zaterdag is er nog ruimte voor -11 jarigen.

Extra repetities voor clubdemo !

Sipiro viert op 27 november zijn 15-jarig bestaan, dat wist je waarschijnlijk al. We geven dan een grote clubdemo om 16.00 u in de Bourgoyen in Gent waaraan alle skippers deelnemen. Aansluitend is er een receptie om op Sipiro te toasten.

We willen er een fantastische show van maken en dat vraagt dan ook wel wat voorbereiding. Daarom plannen we een aantal extra repetities waarop iedereen die meedoet dan ook wordt verwacht.

 

 • De eerste extra repetitie vindt plaats op zondag 16 oktober van 9.00u tot 10.30u (recreatie-groepen) en van 10.30 u tot 12.30 u (competitie-groepen) in de sportzaal van Sint-Pieters.
 • De tweede extra repetitie vindt ook plaats in de sportzaal van Sint-Pieters op zondag 13 november van 16.00u tot 18.00 u.
 • Op zondag 27 november wordt iedereen om 12.00 u in de Bourgoyen verwacht voor de generale repetitie en aansluitend de clubdemo.

Gent Sportief opnieuw succes !

Ook dit jaar stond Sipiro weer op "Gent Sportief" op de vrijdagsmarkt in Gent. En we zijn er weer in geslaagd om veel kinderen (en grote mensen) kennis te laten maken met ropeskipping. Het B-demoteam liet al zijn kunstjes zien en begeleidde vol enthousisasme iedereen die het ook eens wilde proberen. Merci alweer aan al wie een zonnige zaterdag "opofferde". Hier zijn de foto's.

Daisy getrouwd !

Op de dag van Gent Sportief gaf Daisy haar ja-woord aan Tom. En dat kon Sipiro toch niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Bij het buitenkomen uit de kerk werd dan ook een speciaal gecomponeerde oefening uitgevoerd. En dat werd door het koppel en alle omstaanders fel gesmaakt. Op de receptie achteraf werd er dan ook nog uitgebreid nagekaart. Ook hier zijn er natuurlijk foto's.

Contact

SIPIRO VZW

info@sipiro.be

0479 90 03 86

HOOFDZAAL
Sportzaal Sint-Pietersinstituut
Meersstraat 131 b
9000 Gent

EXTRA ZAAL
Sportzaal KLIM
Sint-Pietersaalststraat 86
9000 Gent

EXTRA ZAAL
Sportzaal HOGENT
Sint-Denijslaan 251
9000 Gent