SIPIRO vzw

Nieuws Seizoen 2009-2010

Carolien bevallen !

In alle drukte rond het WK zouden we het haast vergeten, maar er is nog een Sipiro-lid dat een prachtprestatie heeft geleverd. Bestuurslid Carolien is op 14 juli bevallen van een zoontje Daan ! Mama, papa en zusje Luna stellen het wel. Proficiat !

Sipiro in de krant !

De goede prestaties van onze skippers op het WK hebben nu ook in de pers weerklank gevonden. De terugkeer van onze atleten werd gefilmd door AVS en ook in de Gentenaar was er aandacht voor.

www.nieuwsblad.be

Drie medailles voor Sipiro op WK !

Eénmaal goud en tweemaal brons, dat is de oogst van Sipiro op het WK en het World Youth tornooi ! Als opwarming won Elisabeth vrijdag al brons bij de 3 minuten speed op het World Youth tornooi, maar zondag kwam het hoogtepunt op het eigenlijke WK ! Onze seniorenploeg begon de dag met kampioenschapsrecords in de speed en ging gewoon door op zijn elan in de freestyles. In de Freestyle double Dutch 3 haalden ze goud , in de Freestyle double Dutch 4 werd het brons ! Prachtprestaties die een achtste plaats opleverden in de overall stand. Onze senioren van Sipiro zijn dus het achtste beste team ter wereld !!!!!!! Een dikke proficiat aan alle skippers die deelgenomen hebben in Loughborough.

WK

Actiefoto's

Vrijwilligers gezocht voor Europese Masters !

Brsf is nog op zoek naar vrijwilligers voor de Europese Masters op 30 en 31 oktober. Indien je geïnteresseerd bent, geef dan je naam dan op aan info@brsf.be. Je krijgt dan een lijst met alle taken waarvoor ze medewerkers zoeken en dan kan je daaruit kiezen. Vanaf leeftijd belofte kan je je opgeven, dus dit is niet enkel voor de ouderen. De taken die moeten gebeuren zijn heel gevarieerd, denk dus niet dat je dat hele weekend bezig zal zijn, ook voor heel kleine dingen zoekt BRSF mensen.

Spaghetti-avond megasucces + foto's!

Namens alle YT en WK skippers en hun ouders willen we alle sympathisanten, familieleden, bestuursleden en andere skippers danken voor het welslagen van onze spaghetti-avond. Zonder jullie steun was dit niet zo’n succes geworden.

De steun was erg gevarieerd, elk hielp op zijn manier. We hadden de financiële sponsors, de materiële sponsors (tombola, ingrediënten spaghetti, infrastructuur, gebruik kookmateriaal…), de lijfelijke sponsors (talloze helpers in keuken, bar, klaarzetten en opruimen zaal…) en de mentale sponsors nl. alle mensen die kwamen eten en die zeiden dat we goed bezig zijn en in onze springers en Sipiro geloven.

De financiële berekening is nog niet rond, maar onze springers hun deelname zal grotendeels gesubsidieerd zijn door onze paasactie, de spaghetti-avond en een bijdrage van de club zelf.

Daarom nogmaals duizend maal dank! Nu de examens achter de rug zijn, zullen onze springers zich volop concentreren om een mooie prestatie neer te zetten in Engeland. Lukt dit door omstandigheden niet, we zijn nu reeds heel fier op hen met het behalen van hun selectie.

We duimen voor hen!

Gezocht: springers voor het EK !

Op 31 oktober worden de Europese Masters in de Lotto Arena in Antwerpen afgesloten met een spectaculaire avondshow en daarvoor worden nog getalenteerde ropeskippers gezocht ! Heb je zin om mee te doen, geef dan als de bliksem (voor 1 juni !) aan Elisabeth je naam door. Maar, let op ! Je moet wel eerst auditie doen en je moet vrij zijn op onderstaande data. Je kan voor alles auditie doen en moet niets op voorhand oefenen, de dag van de auditie wordt uitgelegd wat er moet gebeuren.

Auditie: 5 juni 2010 tussen 14u en 17u in De Nekker in Mechelen

Wie ?:

 • Mini’s (-12 jarigen die de basis van het rope skippen beheersen, maar ook beloften komen in aanmerking)
 • Speedchoreografie (SR en DD)
 • Powerchoreografie (powers + dubbels en triples)
 • Choreografie van wheels en freestyles

BELANGRIJK!

Als je wil meedoen, moet je vrij zijn op volgende trainingsmomenten die zullen plaatsvinden in Antwerpen:

 • 16 tem 18 augustus trainingskamp met overnachting
 • Zondag 19 september oefendag
 • Zaterdag 30 oktober generale repetitie
 • Zondag 31 oktober optreden in de Lotto Arena

Sipiro op gala !

Nu zaterdag 22 mei heeft in Deurne het ropeskipping gala "So you think you can jump" plaats. Ook springers van Sipiro nemen daar aan deel met een heel leuk nummer. Wie wil genieten van show en spektakel voor slechts 5 euro, afspraak zaterdag om 20.00 u in de Arenahal, Arenaplein 1, 2100 Deurne.

Meer info

Eindejaarsenquetes invullen aub !

Naar jaarlijkse gewoonte vraagt het bestuur aan het einde van het seizoen jullie mening over het voorbije jaar én de toekomst. Elke springer krijgt een enquete mee naar huis, graag invullen en terugbezorgen aub. Hoe meer meningen, hoe meer het bestuur kan inspelen op eventuele verzuchtingen.

Wie geen formulier heeft gekregen of het heeft verloren, kan hier nog een downloaden: recreatie enquete en competitie enquete.

Verloren voorwerpen nakijken !

Aan het einde van het seizoen is het ook traditie dat de bak met verloren voorwerpen overvol zit. Neem er eens een kijkje in voor de vakantie begint, want eind juni gaat alles onherroepelijk naar een goed doel.

Data laatste trainingen !

Het is een prachtig seizoen geweest, maar aan alle mooie liedjes komt een einde. Even rusten is ook belangrijk en dus komen de laatste trainingen in zicht.

De laatste lessen worden gegeven voor

 • de recreatie in de eerste week van juni (dus 1, 2, 4 of 5 juni)
 • de 18+ op woensdag 16 juni
 • de competitie op vrijdag 18 juni, beloften op zaterdag 19 juni

14/10 geen training voor mini-jumpers

Vrijdag 14 mei is er GEEN training voor de mini-jumpers, zij mogen (zoals vele andere mensen) de brug maken. Er is WEL training voor de competitie.

Double Dutch Contest op Sporza !

Nu zaterdag heeft in Antwerpen het spektakulaire Double Dutch Contest plaats. Kan je zelf niet gaan kijken, geen nood. Zondag 16/5 omstreeks 15.50 u krijg je een mooi verslag in Sporza zondag op canvas. Allemaal kijken !!!

Sipiro organiseert teams beloften 2011

Sipiro heeft van BRSF de organisatie toegewezen gekregen van het teams beloften kampioenschap Oost- en West-Vlaanderen. En ook van de stad Gent kwam er positief nieuws, want het Tolhuis is dat weekend beschikbaar. Normaal gezien staat er niets meer in de weg om er een spetterend kampioenschap van te maken.

Demoteam 7e in finale en Janno ook naar WK

Zaterdag 8 mei heeft Sipiro alweer een (weliswaar lange) memorabele dag meegemaakt. Het begon al bij de masters beloften waar Janno zijn persoonlijk record verbeterde op de 30" en daarvoor werd beloond met een selectie voor het WK !!! Nog niet vaak iemand zo zien glunderen :-) Janno is meteen de 12e springer van Sipiro die naar het WK mag eind juli in Engeland. Niet slecht voor een "clubje" dat voor de allereerste keer op het allerhoogste niveau mag meedoen.

En toen moesten de grote emoties nog komen ! Nog niet zo heel lang geleden twijfelde het demoteam of het wel zou deelnemen aan de democup. Maar goed dat ze het toch gedaan hebben. Vijftien teams, waaronder Sipiro, moesten in de namiddag al aan de bak tijdens de kwalificaties. Slechts drie teams konden zich daarin plaatsen voor de grote finale 's avonds. Het was vrij snel duidelijk dat Sipiro een kanshebber was op de finale, maar dat het toch wel eens close zou kunnen worden. De ontlading was dan ook bijzonder groot toen bleek dat we erbij waren ! 's Avonds hadden we een beetje het "ongeluk" dat we meteen na één van de grote favorieten moesten springen, maar ondanks de vermoeidheid bracht ons demoteam toch opnieuw een schitterende prestatie ! Dat werd beloond met een zevende plaats, en dat is alweer beter dan vorig jaar. Een dikke proficiat voor allemaal. Oh ja, voor de overwinning was het razend spannend. Recrean en Rivierenhof hadden exact evenveel punten, maar Recrean haalde het omdat zij hoger scoorden op difficulty. Hier een filmpje en de foto's.

Steun onze WK-gangers op de spaghetti-avond

Weet je het al ? Sipiro gaat naar het wereldkampioenschap ropeskippen !!! We kunnen het zelf nog maar amper geloven, maar het is toch echt waar: eind juli zullen 11 (of 12) skippers van Sipiro de Belgische kleuren verdedigen op het WK in Engeland.

Nu de eerste emoties een beetje aan het wegebben zijn, maakt de euforie langzamerhand plaats voor meer praktische overwegingen … Wie zal dat betalen ? Want deelname aan het WK is niet gratis. Om de club en de betrokken ouders een financieel handje te helpen, organiseren we op vrijdag 25 juni een supergezellige, superlekkere, superleuke, superspectaculaire, superboeiende, supergelukkige, supertoffe en megacoole

spaghetti-avond mét tombola en wijnproeverij !

Wil je een avond die deugd doet aan hart, lichaam én ziel, dan is dit de uitgelezen kans ! Voor amper 10 euro (7 euro voor studenten) krijg je lekkere spaghetti en kan je genieten van een demonstratie van de oefeningen waarmee we meedoen aan het WK. Bovendien maak je kans om mooie prijzen te winnen in de tombola én kan je heerlijke wijn of spumante kopen. Volgens welingelichte bron is deze wijn niet alleen heel lekker, maar ook ideaal om te toasten op de successen van Sipiro.

Dus, trommel familie, vrienden en kennissen op, breng collega’s en buren mee en rep je op 25 juni vanaf 19.00 u naar KLIM scholengemeenschap Sint-Lieven, Sint-Pietersaalststraat 86, 9000 Gent voor ons fantastisch spaghettifestijn ! Kaarten kan je kopen bij onze WK-gangers en op elke training vanaf 12 mei 2010.

De opbrengst gaat integraal naar onze WK-gangers ! Alvast bedankt van

Anoek,Elisabeth,
Ellen, Els, Floriane,
Ine, Jana, (Janno),
Jelke, Justine,
Lorena en Sarah.

Is er nu één of andere reden waarom je die avond écht niet kan komen (graag mét doktersbriefje), dan kan je toch nog altijd steunen ! Er zijn zelfs verschillende mogelijkheden.

Koop een (of meerdere) steunkaart(en) (3 euro), schenk een prijs voor onze tombola, maak een dessert voor de avond zelf, kom zelf helpen, of beter nog, doe ze alle vier! Onze chef-tombola-dessert is Nicole 09/226.10.78, smul@telenet.be, geef haar gerust een seintje als je iets wil schenken. En wie wél komt, die mag natuurlijk ook schenken ! Of heb je zin om te helpen? Contacteer Benedikte 09/220 86 37 (0478/668710) heerwegzuid18@telenet.be.

BRSF springweekend

Net zoals vorig jaar organiseert Brsf weer een springweekend aan zee. In de Koninklijke Stallen in Oostende zal er op zaterdag 28 en zondag 29 augustus kunnen gesprongen worden. Meer informatie vind je via http://www.brsf.info/

Geen training beloften op 8 mei

Op zaterdag 8 mei is er geen training voor het demoteam, logisch want dan is er de democup. Daardoor is er ook geen training voor de beloften. De training voor de recreatiegroep gaat wél door.

Bestel je tickets voor de democup voor 1 mei !

Vorig jaar haalde Sipiro voor de eerste keer in haar bestaan de finale van de democup voor teams. Ook dit jaar is dit weer het doel. Hoe meer supporters, hoe vlotter dit zal gaan. De democup heeft plaats in sporthal CC De Borre, Speelpleinstraat 10, Bierbeek. Om 14.00 u is er eerst de selectiewedstrijd, waarin Sipiro als 12e team van de 18 springt (de beste drie gaan door naar de finale), 's avonds om 20.00 u is dan die finale. Tickets kosten 12 euro (BRSF-leden 11 euro) als je zowel naar de selectie als naar de finale wil kijken, de selectie alleen kost 7 euro (BRSF-leden 6 euro), de finale alleen kost 11 euro (BRSF-leden 10 euro).

Bestellen kan via deze link: http://www.skippies.be/democup, maar doe het wel voor 1 mei !

Vrijdag intra-club, iedereen welkom !

Vrijdag 30 april heeft de jaarlijkse intra-club wedstrijd plaats voor senioren, junioren en jumpers+. Een ideale gelegenheid om je eens te meten met andere leden van de club. De plaagstoten zullen dan ook over en weer vliegen. Om 18.30 u start de opwarming, vanaf 19 u is het tijd voor speed en freestyles.

Iedereen mag komen bewonderen en supporteren !

Janno en Anoek naar BK masters beloften !

Met de goede resultaten van de mini's in het achterhoofd, wilden de beloften een dag later niet onderdoen en dus plooiden ze zich dubbel om ook een goed resultaat te halen. En dat loonde.

Bij de beloften van '98 werd Laura 5e, Helena 12e en Justine 14e (op 36 deelnemers), bij de beloften van '97 werd Anoek 5e, Jelke 11e, Lorena 13e, Sarah 19e en Ellen 21e (op 36 deelnemers), bij de beloften van '96 tenslotte werd Janno 2e, Charlotte 10e en Floriane 13e.

Daarbovenop eindigde Janno overall als 3e jongen en plaatst zich zo voor het BK masters beloften op 8 mei in Bierbeek. Ook Anoek mag naar datzelfde BK met haar freestyle oefening.

Sipiro nu ook op Facebook !

Sipiro heeft nu eindelijk ook zijn pagina op facebook. Het zal onze club nog populairder maken, neem alvast een kijkje en word fan !

Intraclub voor premini's

Edith Goderis heeft afgelopen woensdag de intraclub voor premini's gewonnen. Dit is een interne competitie waarbij de premini's voor de allereerste keer aan een wedstrijdje deelnemen. Ideaal dus om in een vertrouwde omgeving toch al een beetje te leren omgaan met competitiestress. De springers moesten 30 seconden speed, 30 seconden dubbels, 2 minuten uithouding, de opgelegde oefening en een freestyle springen. De punten lagen dicht bij elkaar, maar Edith was uiteindelijk toch de beste, voor Leonie, Karen, Maitée, Janina en Joke. Proficiat aan alle springers !

Masters voor mini's en beloften in Sleidinge

Dit weekend hebben in Sleidinge (Sporthal HogeWal - Guldensporenlaan 34 - 9940 Evergem) de Masters voor mini's (24 april) en voor beloften (25 april) plaats. De Masters is een individuele competitie waar elke springer speed, uithouding en een freestyle moet brengen in single rope. Onze club is goed vertegenwoordigd. Bij de mini's nemen 8 springers deel: Fien, Chiara, Marie-Line, Yanina, Luka, Nora, Elke en Charlotte. De beloften zijn nog talrijker aanwezig met 11 springers: Floriane, Charlotte, Janno, Anoek, Jelke, Lorena, Sarah, Justine, Helena, Laura en Ellen.

Succes !

Trainingen in de paasvantie

 • Week 1:
  • maandag 5 april van 19 u tot 21 u voor de beloften die deelnemen aan de beloftenmasters.
  • woensdag 7 april van 17 u tot 19 u voor alle beloften
  • vrijdag 9 april van 17 u 30 tot 19 u voor beloften die deelnemen aan beloftenmasters.
  • zaterdag 10 april van 9 u 30 tot 11 u 30 voor alle beloften
 • Week 2:
  • maandag 12 april van 19 u tot 21 u voor beloften die deelnemen aan de masters
  • woensdag 14 april van 17 u tot 19 u voor alle beloften
  • zaterdag 17 april van 9 u 30 tot 11 u 30 voor alle beloften

Na de vakantie is er nog training op de gewone dagen en dan is het zondag 25 april beloftenmasters in Sleidinge. (Lorena, Janno, Anoek, Justine, Ellen dm, Charlotte, Jelke, Helena, Sarah, Hannah, Floriane en Laura zijn ingeschreven).
Er zal zeker nog een mail gestuurd worden ivm het vervoer op die dag.

groetjes van de trainsters en een prettige vakantie!

Paaseiverkoop: succestip 4

Een goede verkoper is tegen iedereen vriendelijk. Het is proefondervindelijk bewezen dat heel wat mensen toch kopen, al hebben ze het niet echt nodig, als de verkoper maar vriendelijk genoeg is. Een glimlach en wat humor zijn vaak dé middelen om succes te hebben. Al moet je ook niet overdrijven natuurlijk, zeker met liefdesverklaringen moet je voorzichtig zijn.

Heb je zelf tips ? Stuur ze naar info@sipiro.be, de beste tip wordt beloond met een zakje paaseieren !

Paaseiverkoop: succestip 3

Een goede verkoper laat zijn koopwaar proeven. Het is proefondervindelijk bewezen dat heel wat mensen iets pas kopen als ze het zelf hebben mogen proeven. Een paasei in stukjes dat uitnodigend op je bureau of lessenaar staat is vaak hét middel om succes te hebben. En leg de zakjes die je wil verkopen goed in het zicht er naast. Wel opletten dat ze niet de zon liggen, of je hebt chocoladesaus.

Heb je zelf tips ? Stuur ze naar info@sipiro.be, de beste tip wordt beloond met een zakje paaseieren !

Paaseiverkoop: succestip 2

Een goede verkoper heeft altijd een antwoord klaar. Het is proefondervindelijk bewezen dat heel wat mensen allerlei uitvluchten verzinnen om niet te moeten kopen. Een gepast antwoord, met humor gegeven, is vaak hét middel om succes te hebben. Voorbeeld ? Als ze vragen of je geen zakjes "gemengd" hebt, antwoord je: "Ja. Maar het zijn doe-het-zelf-pakketjes. Als je van elke soort een zakje koopt, kan je ze zélf mengen".

Heb je zelf tips ? Stuur ze naar info@sipiro.be, de beste tip wordt beloond met een zakje paaseieren !

Paaseiverkoop: succestip 1

Een goede verkoper kiest zorgvuldig zijn/haar moment uit. Het is proefondervindelijk bewezen dat op de werkvloer bijna niemand kan weerstaan aan de combinatie koffie + chocola. Een koffiebreak is dus een heel goed moment om succes te hebben. Omstreeks 10.00 u en iets na de middag zijn er weinigen die geen nood hebben aan zoetigheid. De weerstand tegen zo'n smakelijk zakje paaseieren is dan onbestaande. Probeer het maar eens uit ! De verkoop zal met sprongen de hoogte ingaan ! DOEN !

Heb je zelf tips ? Stuur ze naar info@sipiro.be, de beste tip wordt beloond met een zakje paaseieren !

Tussenstand sportieve BRSF-cup

Dank zij de goede resultaten op de voorbije kampioenschappen staat Sipiro nog altijd in de top 10 van de sportieve BRSF-cup. Deze stand wordt berekend op basis van alle uitslagen van de voorbije kampioenschappen. Via deze link kan je alle cijfertjes bekijken.

Goede resultaten mini's op BK

Op het Belgisch kampioenschap voor mini's in Mechelen hebben onze vier teams goed gepresteerd. Coach Valérie was moe maar tevreden. Yanina, Maitée en Marie-Line werden 60e, Luka en Nora werden 53e, Jennifer en Elke werden 27e, Fien en Charlotte knap 19e.

Proficiat aan alle skippers. Het was een leuke dag. De overwinning was voor ROM skippers Mechelen.

4 teams op BK mini's in Mechelen

Zaterdag nemen vier teams deel aan het Belgisch Kampioenschap voor Mini's in Mechelen. Het kampioenschap heeft plaats in Sporthal De Nekker, Nekkerspoel-Borcht 19, 2800 Mechelen . De teams zijn Luka en Nora, Fien en Charlotte, Jennifer en Elke en tenslotte Yanina, Maitée en Marie-Line.

Veel succes !

Senioren brons op BK en geplaatst voor WK !

Op het Belgisch kampioenschap senioren in Nazareth hebben Jana, Ellen, Ine, Els en Elisabeth voor een unieke prestatie gezorgd. Ze behaalden brons en plaatsten zich zo voor het wereldkampioenschap dat eind juli plaatsheeft in Groot-Brittannië. Onze senioren sprongen bijna foutloze freestyles. Ze waren bijvoorbeeld de enige ploeg die geen enkele fout maakte bij double dutch drie. En dat was meteen de enige foutloze oefening van de hele dag, als dat geen wow-prestatie is !

Een dikke proficiat !!! En nu maar paaseitjes verkopen om de reis te betalen :-)

Beloften 5e op BK en geplaatst voor World Youth Games !

Op het Belgisch kampioenschap hebben onze beloften voor een fantastische prestatie gezorgd. Floriane, Anoek, Sarah, Jelke en Lorena werden in Dendermonde knap vijfde ! Enkel bij single rope 2 maakten ze wat fouten, de rest van hun oefeningen lieten ze zich amper op fouten betrappen. Dat leverde een onverhoopte vijfde plaats op en meteen een selectie voor de wereld jeugd kampioenschappen die net voor het WK in juli in Groot-Brittannië worden georganiseerd !

Een dikke proficiat aan de skippers, bedankt aan alle supporters en senioren: laat je er vooral door inspireren !

Paasactie gestart !

Lekkerbekken juich ! Naar jaarlijkse gewoonte doet Sipiro ook nu weer een paasactie. We verkopen zakken met 5 grote paaseieren (fondant, melk of witte chocolade) voor de luttele prijs van 3 euro ! De opbrengst van deze actie zal gebruikt worden voor de uitbouw en verfijning van de algemene werking van Sipiro (huur zaal, opleiding lesgevers, aankoop touwen, organiseren clubdag, brevetjes, demo voor ouders en sympathisanten…). Dus hoe meer zakjes worden verkocht, hoe beter (nog beter !) Sipiro kan draaien. Doe dus gul jouw duit in het chocoladezakje !

Zomerkamp Ropeskipping

Ropeskippingstages zomer 2010

De Federatie voor Dans en Sport vzw (Fedes vzw) organiseert in samenwerking met de Belgische Ropeskipping Federatie (BRSF) twee ropeskippingsstages deze zomer. Als er 5 leden van de club gezamelijk inschrijven, dan krijgt iedere deelnemer €10 korting.

Sipiro op het BK dit weekend !

Zaterdag 13 maart verdedigen Floriane, Anoek, Sarah, Jelke en Lorena de kleuren van Sipiro op het Belgisch beloftenkampioenschap in Dendermonde. (Sportcentrum Sint-Gillis - Van Langenhovestraat 203 a - 9200 Dendermonde) Op zondag 14 maart is het de beurt aan Jana, Ellen, Ine, Els en Elisabeth om hun beste beentje voor te zetten op het BK voor senioren. (Gemeentelijke Sporthal - Drapstraat 76 - 9810 Nazareth). Niet alleen de Belgische titel staat er op het spel, maar ook een ticket voor het WK ! Supporters, allen daarheen !

Senioren: brons en geplaatst voor BK !

Sipiro 5 (Jana, Ellen, Ine, Els en Elisabeth) zijn op het selectiekampioenschap voor senioren in Berlare knap derde geworden en hebben zich meteen ook geplaatst voor het Belgisch Kampioenschap op 14 maart in Nazareth. Het is de allereerste keer dat een team van Sipiro een medaille behaalt op een officiële wedstrijd !!!! Ook de twee andere Sipiro teams mogen tevreden zijn met hun resultaat. Sipiro 4 (Justine, Nathalie, Laura en Jona) overtroffen alle verwachtingen en werden mooi achtste, Sipiro pi (Inge, Heleen, Sara en Stefanie) zijn achttiende. Als je dan weet dat zij dit ook nog combineerden met coachen, is dit zeker een extra pluimpje waard. Proficiat aan alle teams en afspraak komend weekend !

Aangepast trainingsschema op 5 en 6 maart !

Omdat de sportzaal op 5 en 6 maart onverwachts niet volledig beschikbaar is, is het trainingsschema aangepast.

 • Vrijdag 5 maart:
  • Geen trainingen voor de mini-jumpers en jumpers+.
  • Mini's en premini's trainen wél op het gewone uur in de sportzaal
  • Junioren en senioren trainen van 18.00 u tot 20.00 u in Sporthal Driebeek, Driebeekstraat 22, 9050 Gentbrugge.
 • Zaterdag 6 maart:
  • Geen training voor microben 2 en demoteam
  • Beloften trainen van 10.00 u tot 12.00 u in Sporthal Rozebroeken, Rozebroekslag 24, 9040 Sint- Amandsberg

Drie teams op selectiekampioenschap senioren meisjes

Zondag 7 maart nemen drie Sipiro teams deel aan het selectiekampioenschap senioren meisjes in Berlare. Het eerste team bestaat uit Inge, Heleen, Sara en Stefanie, het tweede team is Justine, Nathalie, Laura en Jona, het derde team is Jana, Ellen, Ine, Els en Elisabeth. Natuurlijk duimen wij voor hen dat ze het minstens even goed doen als de beloften ! Herlees de supporterstips, oefen tot het zwart voor je ogen ziet en kom zondag supporteren !

Sipiro 1 gaat door naar BK beloften !

Op de selectiewedstrijd voor het BK beloften van afgelopen zondag in Oudenaarde hebben onze teams mooie resultaten behaald. Al heeft iedereen wel hééééééééééél lang moeten wachten op die resultaten. Floriane, Anoek, Sarah, Jelke en Lorena (ofwel Sipiro 1) werden vierde en plaatsen zich zo voor het Belgisch kampioenschap dat op zaterdag 13 maart wordt georganiseerd in Dendermonde. Ook de andere teams presteerden goed. Sipiro 2 (Heleen, Helena, Laua, Alison en Charlotte) werd achtste, Sipiro 3 (Justine, Ellen, Ellen, Diede en Hannah) werd negende. Het mixed team (Aster, Henry, Janno en Sacha) werd tiende. Proficiat aan alle springers én hun coachen. Volgens welingelichte bronnen waren de Sipiro supporters trouwens de beste van allemaal (zouden de supporterstips daar voor iets tussen zitten ?).

Wil je enkele foto's zien, klik dan hier.

Supporterstip 4: Wees creatief !

Wat ben je met supporters als ze niet verder komen dat het afgezaagde "olé, olé, olé". Overval dus enkele popgroepen en sla al hun materiaal aan. Ideaal zijn goed in het oor liggende deuntjes waarop aangepaste teksten worden gezet. Maar ook een krachtig gedicht kan wonderen doen. Zorg er wel voor dat je op de juiste toon blijft zingen, dan zal de zaal met plezier voor Sipiro supporteren.

Supporterstip 3: Blijf positief !

Wat ben je met supporters als ze er alleen zijn als het goed gaat ? Goede supporters staan er door dik en dun. Overval dus de dalai lama en sla al zijn positieve energie aan. Ideaal is dat je ook al tijdens een oefening geregeld je applaus laat klinken en dat je blijft roepen en tieren, ook als het wat minder is geweest. Dat heeft een positief effect op de jury. En dat zorgt er ook voor dat iedereen voor Sipiro mee supportert.

Supporterstip 2: Maak lawaai !

Wat ben je met supporters, als je ze niet hoort ? Goede supporters maken lawaai ! Overval dus een fanfare en sla hun materiaal aan. Ideaal is een grote trommel of pauken, maar ook een bombardon of trompet zullen er voor zorgen dat je niet onopgemerkt in de zaal zit of staat. Op voorwaarde dat je daar geluid uit krijgt natuurlijk. Zorg er wel voor dat iedereen kan horen en zien dat je voor Sipiro supportert.

Supporterstip 1: Val op !

Wat ben je met supporters, als je niet weet dat ze er zijn ? Goede supporters vallen op ! Overval dus een karnavalsvereniging en sla hun materiaal aan. Ideaal is een konijnen-of berenpak, maar ook verkleed als wortel of tomaat zal je niet onopgemerkt in de zaal zitten of staan. Zorg wel dat iedereen kan zien dat je voor Sipiro supportert.

Clubdag 28 maart !

Zondag 28 maart nodigen Piet Piraat, Jack Sparrow, Kapitein Haak en Kapitein Haddock alle springers van Sipiro uit voor een dag boordevol plezier en verrassingen op de traditionele clubdag. Warm aanbevolen ! Waarheen het gaat, willen ze nog even geheim houden, maar na foltering lieten ze dit toch wel los. Iedereen wordt verwacht om 8.30 u aan de hoofdingang van het Sint-Pietersstation in Gent. Om 17.50 u worden ze daar ook weer netjes afgezet.

Wat moet je meenemen: lunchpakket, regenkledij, handdoek, club t-shirt, je touwtje (met je naam er op) en 5 euro. Breng ook je beste piratenpak mee (of doe het al aan !).

Vergeet je niet in te schrijven voor 13 maart bij je lesgever. Vragen ? Eén adres: Valerie Schroé 0472/796506 of valerie_schroe@hotmail.com

Lesgevers bowlen

Als ultieme voorbereiding op de kampioenschappen die er aan komen, zijn de lesgevers afgelopen weekend gaan bowlen. Ze speelden op drie banen en Emilie, Leen en Els VC toonden zich daarbij het meest balvast. Wie weet hebben ze er wel extra inspiratie opgedaan voor de volgende demonstratie.

Justine en Elisabeth geselecteerd voor World Youth Tournament

Door hun goede prestaties op de voorbije Masters zijn Justine Van Doren en Elisabeth Vandevoorde geselecteerd voor de Masters op het World Youth tournament dat deze zomer plaatsheeft in Groot-Brittannië. Het World Youth tournament wordt georganiseerd naast het WK. Justine mag er deelnemen met haar freestyle bij de junioren, Elisabeth mag overall deelnemen bij de senioren.

Lies Hiers mama geworden van Sarah en Robel

Op 29 januari kregen Lies Hiers en haar man Olivier er twee spruiten bij in hun gezinnetje. Die dag kwamen Sarah en Robel vanuit Ethiopië aan in België. Proficiat !

Paaskamp Kluisbergen

Wil je tijdens de paasvakantie een hele week lang niets anders doen dan ropeskippen ? Dat kan, want dan heeft van 12 tem 16 april het traditionele paaskamp plaats in Kluisbergen. Een aanrader ! Meer informatie vind je op de website van BRSF via deze link.

Tussenstand BRSF-cup

Sipiro staat voorlopig op de negende plaats in de tussenstand van de sportieve BRSF-Cup 2009-2010. Deze tussenstand wordt berekend op basis van de resultaten van de voorbije kampioenschappen. Als we goed presteren op de komende kampioenschappen, kunnen we dus nog stijgen in de rangschikking.

Voorjaar = kampioenschappen = supporteren !!!

Je kan het al volop merken bij onze competitiespringers ... De zenuwen steken langzamerhand de kop op, want de kampioenschappen komen er aan. Er wordt overal nog een tandje bijgestoken en nog net iets verbetener getraind. Ook wie niet meedoet aan de kampioenschappen kan er zich toch al op voorbereiden. We zullen op de website geregeld tips geven om de béste supporters van het land te worden. Mis ze niet ! En ga al eens naar onze kalender om de data van de kampioenschappen in je agenda te schrijven. Zondag 28 februari is de eerste afspraak, dan heeft het selectiekampioenschap voor beloftenteams Oost-en West-Vlaanderen plaats in Sporthal Recrean in Oudenaarde. Maar liefst 19 springers van onze club nemen dan deel. Dit zijn ze allemaal: Alison Stoica, Anoek De Buck, Aster Cantrijn, Charlotte Messeman, Diede Eyland, Ellen Demeyere, Ellen Duprez, Floriane Van Doren, Hannah Van der Cruyssen, Heleen Merchiers, Helena Rombout, H. B., Janno Boelens, Jelke Nelis, Justine De Kuysscher, Laura Wils, Lorena Agusto, Sacha Coussement en Sarah Snoeck.

Verloren ? Gevonden !

Ben je de afgelopen trainingen iets kwijt geraakt of vergeten ? Kijk dan vooral eens goed bij de doos van de verloren voorwerpen. Die doos is de laatste tijd bijzonder goed gevuld. Zo zit er al een hele tijd een Samsung GSM in. Voorts ook een bruine/beige muts van het merk DAKINE en schoenen. Schoenen, inderdaad. Sportschoenen maat 33 en bruine laarsjes maat 35 – 36. Als je eens op blote voeten bent thuisgekomen …….. je weet dus waar je moet zijn.

Training recreatie in kerstvakantie

Voor de recreatiegroepen is er zoals meegedeeld bij het begin van het jaar, tijdens de vakantie geen training. (wel voor de 18+)

Training junioren/senioren in kerstvakantie

De junioren en senioren zullen geen extra kilo's overhouden aan de feestdagen, want zij kunnen naar hartelust komen trainen ! Dit is een overzichtje van de trainingen.

 • zondag 20 dec van 17.30u tot 19.30u
 • dinsdag 22 dec van 18u tot 20u
 • woensdag 23 dec van 19u tot 22u
 • dinsdag 29 dec van 18u tot 20u
 • woensdag 30 dec van 19u tot 22u
 • zondag 3 januari van 10.30u-12.30u

Training demoteam in kerstvakantie

Voor het demoteam is er training op zaterdag 19 dec van 11.30u tot 13u en op zondag 3 januari van 9u tot 10.30u. Opgelet: op 26 december is er GEEN training.

Training beloften in kerstvakantie

In de kerstvakantie gaan de trainingen van de beloften gewoon door op dezelfde dagen en tijdstippen als anders: woensdag van 17u tot 19u en zaterdag van 9u30 tot 11u30. De trainers zouden wel graag van iedereen weten wanneer hij/zij wel of niet kan komen. Zo kunnen ze zien hoeveel lesgevers ze moeten inschakelen en of er gewerkt kan worden aan de teamoefeningen.

Je kan het hen laten weten via mail, gsm of op training:

 • Elisabeth : 0494/98.27.05 - elisabethvandevoorde@hotmail.com
 • Inge : 0498/42.53.13 - pluizerken@hotmail.com

Aanpassing trainingsuren (pre)mini’s in kerstvakantie

In de kerstvakantie hebben de trainingen voor de (pré)mini’s plaats op woensdag van 18u tot 20u, een half uurtje langer dus dan gewoonlijk. Dit om de verloren trainingen van vrijdag 25 december en vrijdag 1 januari een beetje te compenseren.

Training dus op woensdag 23 december en woensdag 30 december telkens van 18u tot 20u, GEEN training op vrijdag in de kerstvakantie.

Nieuwe inschrijvingen mogelijk ?

Door het grote succes van onze club, hebben we sinds oktober geen nieuwe leden meer kunnen aanvaarden. Maar de kans bestaat dat we in januari met één of twee nieuwe groepjes kunnen starten. Wie interesse heeft om lid te worden, moet een mail sturen naar info@sipiro.be met zijn/haar naam en geboortedatum. Als er voldoende interesse is, starten we met (een) nieuw(e) groepje(s).

Demo van (pre)mini’s op 12/12

Op zaterdag 12 december tonen onze (pre)mini’s hun kunnen op de “Winterhappening” van Sint Lieven Kolegem. Ze zullen er nog eens hun oefening van de clubdemo brengen en er wordt ook initiatie gegeven. Afspraak om 17.00 u in Sint Lieven Kolegem, Eeklostraat 7, 9030 Mariakerke. Dit is het officiële adres, maar je kan ook binnen via de Nieuwkolegemlaan. En iedereen is welkom !

Beste resultaten ooit op Masters !

Op de A-masters in Oostende is Elisabeth knap 8e geworden. Een schitterend resultaat. Op de drie minuten speed verbeterde ze ook nog eens haar persoonlijk record, 443 !
Ook bij de B-masters alleen maar blije gezichten. Ellen werd 7e (met PR op de 3 min: 413) , Justine 11e en Jana 19e.
En bij de Masters 85- stonden er twee “Sipirootjes” op het podium. Lies Hiers pakte goud, Stefanie Vermeersch brons (ook PR op 3 min: 411)
Proficiat aan allemaal !

Foto's A-Masters Oostende 28/11/2009

Geen demotraining op 28/11 wegens Masters !

Nu zaterdag, 28 november is er geen training voor het demoteam. Dat geeft iedereen de mogelijkheid om te supporteren voor Stefanie, Lies, Jana, Ellen, Justine en Elisabeth die deelnemen aan de Masters in Oostende. Vanaf 9.00 u 's morgens starten de B-masters (met Jana, Justine en Ellen) en de Masters 85- (met Stefanie en Lies), om 14.45 u bijt Elisabeth de spits af voor de A-Masters. De Masters hebben plaats in de Mister V Arena, Sportparklaan in Oostende.

Schitterende prestaties op selectiewedstrijd

Sipiro heeft zaterdag op de selectiewedstrijd voor de Masters een prachtprestatie neergezet ! We behaalden maar liefst ZES medailles. Justine haalde goud in de freestyle, Ellen daarin brons. Bij de 3 minuten speed haalde Elisabeth zilver, Ellen brons. En in de algemene klassering was er zilver voor Elisabeth en brons voor Ellen. Ook Jana en Justine behaalden in de algemene klassering nog een top tien plaats !

Zondag kwam dan in de namiddag het bericht dat Elisabeth zich heeft geplaatst voor de A-masters volgende week in Oostende. Ellen en Jana hebben zich voor de B-masters gekwalificeerd, ook volgende week in Oostende. Justine staat op de "reservelijst", als er enkele skippers afzeggen, mag ook zij alsnog meedoen in Oostende. Allen daarheen om te supporteren dus !

Ter herinnering: afspraak clubdemo

 • Zondag zijn er 2 demovoorstellingen, van alle springers wordt verwacht dat ze in beide voorstellingen meespringen.
 • De springers moeten om 13u stipt aanwezig zijn in de zaal. Ze kunnen weer naar huis na de laatste voorstelling.
 • De springers brengen hun club T-shirt, de kledij voor hun eigen nummer en hun touw mee. Zorg ervoor dat al deze zaken genaamtekend zijn.

Tot zondag!

Heleen, Nathalie, Inge, Anneleen, Britt en het bestuur

Bereikbaarheid Meersstraat tijdens werken

Door de werkzaamheden in de stationsbuurt van Gent Sint-Pieters is het niet zo simpel om de Meersstraat te bereiken. De eenvoudigste weg gaat vanaf de binnenring via de Martelaarslaan - Groot-Brittanniëlaan en de Koning Albertlaan. Voor bezoekers die vanaf de sterre komen zijn de Voskenslaan en de Konigin Elisabethlaan AFGESLOTEN. Men kan wel vanaf de Kortrijkse Steenweg via de Van Monckhovenstraat en de Smidsestraat (stuk eenrichting tussen Knokkestraat en Lostraat tijdelijk afgeschaft!) de Koning Albertlaan bereiken.

Training demo junioren & senioren en lesgevers

Op dinsdag 3 november trainen de junioren en de senioren voor de demo van 19.00 u tot 21.00 u. Ook de lesgevers zetten op de clubdemo hun beste beentje voor. Om te bepalen wat hun beste beentje is, trainen zij op dinsdag 10 november om 19.00 u het "lesgeversnummer".

Training beloften op 6/11 ipv 7/11

De training van de beloften op zaterdag 7 november gaat NIET door. De beloften trainen uitzonderlijk op vrijdag 6 november van 17.00 tot 19.00 u ipv zaterdagmorgen.

Kaarten clubdemo te koop !

Er wordt al keihard getraind voor de clubdemo op 22 november. (zie foto), dus haast je maar om kaarten te kopen, want het zal de moeite zijn ! Na de herfstvakantie kan je op elke training bij de zaalverantwoordelijke kaarten kopen voor de clubdemo. Een kaart kost 3 euro voor een volwassene en 2 euro voor al wie jonger is dan 12 jaar. Geef wel duidelijk aan voor welke voorstelling je kaarten wenst, die van 14.00 u of die van 16.30 u. En als extraatje kan je met deze kaart ook gratis binnen op de BRSF-Mastersselectie in onze sportzaal op 21 november.

Tweede extra demotraining op 15/11

Zondag 15 november is er opnieuw een extra training voor de clubdemo. NIET op 8 november zoals eerst was gezegd, want dan is het herfstvakantie, maar dus wel op 15 november. Alle skippers die meedoen op de clubdemo worden verwacht. De recreatie-skippers van 9.00 u tot 11.00 u, de competitie-skippers van 10.30 u tot 12.30 u. De generale repetitie is op vrijdag 20 november van 18.00 u tot 20.00 u.

Gratis naar Masters op 21/11

Op zaterdag 21 november kan je gratis binnen op de Mastersselectie die in onze zaal plaatsheeft ! Al wie zijn/haar club t-shirt van Sipiro aan heeft, moet niet betalen. En ook als je een kaart hebt voor de clubdemo van de volgende dag, mag je gratis binnen op de Masters bij ons.

Extra training clubdemo op 25/10

Zondag 25 oktober is er voor de eerste keer een extra training voor de clubdemo. Alle skippers die meedoen op de clubdemo worden verwacht. De recreatie-skippers van 9.00 u tot 11.00 u, de competitie-skippers van 10.30 u tot 12.30 u. Ook op 8 november is er nog zo'n extra training gepland.

Wél training op 11/11

Omdat de clubdemo dan al héél dichtbij is, zal er toch training worden gegeven op woensdag 11 november.

Clubsweater te koop !!!

Wil jij ook zo’n coole oranje clubsweater ? Vanaf dit seizoen is ie te koop voor iedereen en dat voor slechts 30 euro. Je kan hem bestellen op training via de zaalverantwoordelijke. Bij hem/haar kan je meteen ook passen om de juiste maat te weten. Binnenkort kan ook jij dan in onze supercoole sweater naar de training komen !

Opgelet: wij bestellen de bijkomende sweaters begin november. Dus, reageren vòòr eind oktober ! Nadien zal het niet meer lukken voor dit jaar!

Schitterend vierde op double-dutch kampioenschap

Ellen, Ine en Elisabeth zijn zaterdag 3 oktober schitterend vierde geworden op het Belgisch kampioenschap double-dutch in Oostende. 's Morgens moesten ze eerst "speed" springen en dat ging een beetje minder. De eerste (van twee) minuten verliep alles vlekkeloos, maar daarna werd er enkele keer gehaperd. Uiteindelijk haalden ze 284 punten, goed voor een tiende plaats in de tussenstand? In de namiddag werd dan de freestyle gesprongen. En dat werd een ware triomf !!! Met een ongelooflijk totaal van 311,10 punten haalden ze de tweede beste score op de freestyle. Enkel het team van Recrean (vier jongens !) deed nog iets beter. De supporters en de skippers waren door het dolle heen. Enkel voorzitter Greta trok een bedenkelijk gezicht, zij dacht al aan de mogelijke gevolgen. De eerste drie van het Belgisch kampioenschap kwalificeerden zich namelijk ook voor het internationaal double-dutch kampioenschap in Parijs, eind van deze maand. En de voorzitter begon al te rekenen, wie zou dat betalen............ Toen kwam uiteindelijk de prijsuitreiking. Twintig teams hadden deelgenomen. De top vijf moest nog worden afgeroepen en Sipiro was nog niet genoemd .. Vijfde plaats ... niet Sipiro. Vierde plaats: Sipiro !!!! Net naast de medailles (en Parijs dus), ontgoocheling en trots wisselden elkaar af. De overwinning ging uiteindelijk naar Recrean. Maar wij onthouden vooral de schitterende prestatie van onze "drieling", proficiat !!!

Clubdemo op TV ?

Op zondag 22 november heeft onze jaarlijkse clubdemo plaats. En we zullen daarmee weliswaar niet op de nationale televisie komen, maar dat geeft helemaal niets, want we maken zelf TV ! Het thema van onze clubdemo is "Televisie" En omdat een goed TV-programma niet kan zonder herhaling, geven we dit jaar twee voorstellingen. Er is een voorstelling om 14.00 u en één om 16.30 u.

Om alles vlot te laten verlopen zijn er een aantal extra repetities voorzien. Op zondagen 25 oktober en 8 november worden alle skippers die deelnemen verwacht van 9.00 u tot 11.00 u (voor de recreatie) en van 10.30 u tot 12.30 u (voor de competitie). De generale repetitie is op vrijdag 20 november van 18.00 u tot 20.00 u. Schrijf het nu al in je agenda !

Demotraining start 19 september

Vanaf zaterdag 19 september starten ook de demotrainingen opnieuw. Het demoteam is hetzelfde gebleven als vorig jaar en na hun schitterende finaleplaats op het BK demo zijn ze meer dan ooit gemotiveerd om er dit seizoen keihard in te vliegen. En dat zal nodig zijn ! Elizabeth wil al op de clubdemo (22 november) een stukje van de vernieuwde demo tonen. We zijn benieuwd !

Selectiedag Masters bij ons !

Wie zich wil kwalificeren voor het BK Masters in Oostende (28/11) krijgt daarvoor verschillende kansen op verschillende selectiedagen. En de vierde van die selectiedagen wordt bij ons georganiseerd op 21 november. (kalender) Het wordt dan trouwens een superdruk weekend voor onze club, want de volgende dag is er de clubdemo. Dat heeft alvast één voordeel: de stoelen voor het publiek van de Masters mogen blijven staan voor de clubdemo de volgende dag.

Lesgevers stoppen !

Dit jaar zijn er een aantal lesgevers die niet meer zullen lesgeven en ze hebben daar allemaal een goede reden voor.

 • Ellen Leemans was één van onze allereerste leden bij Sipiro en gaf jarenlang les bij de 18+. Maar sinds ze verhuisd is naar Aalter is het lesgeven niet langer te combineren met haar werk.
 • Daisy Schellinck trainde de kleinsten en de mini-jumpers, daar stopt ze nu mee, maar ze blijft wel actief in de technische cel.
 • Julie Baeten stopt als lesgever bij Jumpers+, ook voor haar is de combinatie met haar andere activiteiten te zwaar geworden.
 • Anneleen Demyttenaere moet dit jaar heel veel stage lopen voor haar studies en stopt dus ook een jaartje als lesgever.
 • Heleen Snauwaert wil dit jaar schitteren als competitiespringer en zet het lesgeven daarom even op een laag pitje.
 • Tim Goedemé verhuist naar Antwerpen, hij sprong niet alleen bij de 18+ maar gaf er ook les als het nodig was. En bij de maxi-jumpers was hij elke week van de partij om les te geven.

Sipiro bedankt hen allemaal voor hun inzet ! Maar teveel treuren doen we niet, want ze hebben allemaal beloofd dat ze wel eens willen inspringen als vervanger voor een lesgever als het nodig zou zijn. En er staat al een nieuw, gemotiveerd team klaar om kwalitatieve trainingen te blijven aanbieden. Emilie, Hanna en Jona, welkom !

Sipiro op "Sportief Gent"

Zaterdag 12 september neemt Sipiro deel aan "Sportief Gent" Dat is een organisatie van de Sportdienst van de Stad Gent waarop sportclubs demo's geven en een infostandje bemannen (of bevrouwen). Van 11.00 u tot 17.00 u kan je de infostand van Sipiro terugvinden op het François Laurentplein. De hele dag door kan je er terecht voor informatie en initiatie. Op AVS loopt momenteel een spotje om het evenement te promoten. Wil je het bekijken ? Klik dan hier.

Twee teams op Double Dutch competitie

Op zaterdag 3 oktober nemen twee teams van Sipiro deel aan het Double Dutch Kampioenschap in Oostende. Els Van Gansbeke en Els en Inge Vancompernolle vormen een team, Elisabeth Vandevoorde, Ine Billiet en Ellen De Buck zijn het andere team. Ze zijn heel gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten. En hoe meer supporters er zullen zijn, hoe beter zij het zullen doen ! Niets zo goed als een dagje kust in combinatie met een ropeskipping kampioenschap.

Geen demotraining op 12/9

Omdat ons demoteam het beste van zichzelf zal geven op "Sportief Gent", is er zaterdag 12/9 geen training voor het demoteam. Ook het B-team (het aspirantdemoteam) heeft die dag geen training.

B-team uit de startblokken ?

Al wie interesse heeft om deel te nemen aan het B-team (het aspirantdemoteam, moet zijn/haar naam opgeven aan Greta Coene. Enkel competitiespringers komen in aanmerking.

Contact

SIPIRO VZW

info@sipiro.be

0479 90 03 86

HOOFDZAAL
Sportzaal Sint-Pietersinstituut
Meersstraat 131 b
9000 Gent

EXTRA ZAAL
Sportzaal KLIM
Sint-Pietersaalststraat 86
9000 Gent

EXTRA ZAAL
Sportzaal HOGENT
Sint-Denijslaan 251
9000 Gent